Kalamita v Prasinkách? Určitě ne!

| Vydáno:
V posledních týdnech napadlo obrovské množství sněhu a Prasinky jsou zasypané až po vršky komínů. Co způsobilo nevídané množství sněhových srážek a jaké to způsobuje komplikace?

Domy v Prasinkách se prohýbají pod závějemi sněhu. Pohromadě je drží pouze kouzla jejich majitelů. Některé z domů mají zasypané i komíny. Tyto domy musely být odpojeny od letaxové sítě, aby nedošlo k poruchám i na ostatních funkčních krbech a topeništích.

Prasinkami nyní vedou vyčarované sněhové tunely s překrásnou ledovou galerií. Největší tunel na hlavní cestě je dostatečně prostorný a má asi metr široké odbočky k jednotlivým vchodům. Statika těchto sněhových průchodů je zajištěna kouzly obyvatel i ministerskými úředníky, kteří sem byli vysláni na pomoc. Místní obyvatelé se snaží těsné průchody vyzdobit. Ve výklencích jsou krásné třpytivé ledové sochy slavných kouzelníků a čarodějek. Blíž ke Chroptící chýši se objevují ledové sochy nejrůznějších kouzelných tvorů – nejpůsobivější jsou sochy draků a gryfů.

Ač se může situace zdát hrozivá a jedná se o kalamitní stav, tak tomu rozhodně není. Obyvatelé Prasinek opět prokázali své kvality, kouzelnické vlohy a nesmírnou fantazii. Dokázali z nepříjemné lapálie vytěžit, co se dalo.

„Od zprovoznění naší ledové galerie stoupla návštěvnost téměř trojnásobně. Dokonce jsem musela vytvořit venkovní sezení ve vyhřívaných výklencích. Návštěvníci přicházejí za krásnými ledovými sochami a velice si oblíbili moji speciální nabídku – horký sněhový pohár,“ vypráví nadšeně majitelka hostince U Tří košťat.

„V současné době je naše herna plně obsazena a jsme nuceni přijímat objednávky na jednotlivé hrací stoly. Hráčům i čekajícím návštěvníkům nabízíme zdarma teplé nápoje,“ potvrzuje nával návštěvníků ředitel hracího doupěte U Dobyté věže.

„Naše agentura nyní nabízí především brigády v oblastech údržby a péče o návštěvníky. Největší zájem je o pozici výrobce ledových soch či tunelového prodejce teplých nápojů. Méně oblíbená a hůře placená práce je odklízeč sněhu,“ říká správce Žluté tlapy.

Jak je vidět, obyvatelé Prasinek jsou se současnou situací nadmíru spokojeni a doufají, že tuhé mrazy vydrží alespoň do května. Podle ministerských věštců by se jim jejich přání mohlo velmi snadno vyplnit, protože současné počasí není ovlivněno tlakovými nížemi, ale magickými tvory. Jednou za dvacet let přelétají ledové čmeličky z jižního na severní pól či obráceným směrem. Vybírají si jedno až dvě mezipřistání, kde mohou zůstat až půl roku.

Ledové čmeličky se usadily k odpočinku v Chroptící chýši, jež jim poskytuje ochranu a mimořádné pohodlí. Ledové čmeličky sbírají sluneční paprsky a mění je ve sněhové vločky. Obyčejné hejno čítá tisíce jednotlivců, ale toto hejno je mimořádně veliké. Proto i přívaly sněhu jsou extrémní. Očekává se, že by se hejno mohlo dát do pohybu na přelomu dubna a května.

Na návštěvu zasněžených Prasinek a prohlídku překrásných ledových soch tak máte poměrně dost času, ale spoléhat se na nespolehlivé ledové čmeličky by bylo bláznovství. Vydejte se tedy raději do Prasinek co nejdříve.

Pro Denní věštec
Martin Javor

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *