Nejmužnější z nejmužnějších

| Vydáno:


Možná to byla narážka na soukromý život váženého profesora Bradavické školy čar a magie v předminulém čísle Výstřelu z Canonu, která zapříčinila velké množství sov v redakci DV, jejichž autorky žádaly o další informace ohledně této aféry. Možná za vše mohla jen žárlivost jeho manželky, která ji dovedla k napsání těchto dopisů pod různými jmény. Ale nejpravděpodobněji šlo zkrátka o fakt, že profesor Serge Renine je váženou osobností, o níž všichni chtějí vědět více.
Nakonec jsem se žádostem rozhodl vyhovět a podíval jsem se mu na zoubek. Předpokládám, že onen zaschlý Kedlubnovo-Rajčatový-Extrasilný-Vývar, který jediný se mi tam podařilo zahlédnout, však nebyl předmětem zájmu profesorových fanynek.
Co se týče minule zmiňovaných záletů, stále vám bohužel nemůžeme poskytnout žádné důkazy o jejich pravdivosti. Profesor Renine naší REdakci CEnných SEnzací tvrdil i po několika kapkách veritaséra, že mu slečna WildDragon pouze „pomáhala krotit jeho draka“, což je činnost, již má koneckonců zmiňovaná slečna v popisu práce a na níž tedy neshledáváme nic závadného.
Během prověřování profesora Renineho jsme ovšem zjistili informaci, která dosud z neznámých důvodů unikala zájmu medií. Profesor Renine totiž očekávaně obhájil své loňské vítězství v anketě O nejmužnějšího z nejmužnějších vyhlašované každoročně týdeníkem Sval&Šlacha. Samozřejmě jsme se okamžitě vydali za vítězem, abychom vám mohli poskytnout rozhovor, nicméně nám bylo sděleno, že profesor Renine si momentálně užívá své výhry a spolu s ostatními umístěnými se účastní poznávacího zájezdu „Za poklady hrabáků“.

Podařilo se nám však sehnat alespoň vyjádření k úspěchu profesora od jeho nadřízené a současné inspektorky výuky Angely Grey-Slytherin, která je s ním, jak je z jejích slov patrno, absolutně spokojena: „Jó, tak kolegovi výhru samozřejmě přeju, ačkoli, abych pravdu řekla, pociťuji i mírnou zášť (inspektorka pravděpodobně naráží na fakt, že se soutěže účastnila také a nepodařilo se jí postoupit ani do druhého kola; očekává však o to lepší umístění v anketě vyhlašované časopisem Kost&Kůže; pozn. red.). Rozhodně jej však musím před čtenáři DV pochválit za jeho zodpovědnost, jelikož mi před odjezdem na zájezd nahlásil svou nepřítomnost, což by, jak znám z praxe, jiní jeho kolegové pravděpodobně neudělali. Na druhou stranu mě ale pěkně štve, že jsem neodolala jeho srdcervoucím prosbám, abych v době jeho absence převzala všechny jeho třídy (inspektorka třídy přebírá postupně, v současnosti již však ochotně vykládá první ročník Zeměplochismu a Upírů tak, jak je neznáte; pozn. red.). Dělám to však jen pro jeho čisté svědomí, sama tomu rozumím jak lev technikám rdoušení, ale na druhou stranu zas má kolega třídy perfektně vedené, takže jsem dosud nemusela opravit žádný úkol, tudíž svého rozhodnutí tolik litovat nemusím. A taky si říkám, že se stěží najde jediná žena, která by jeho žádosti dokázala odolat…“
S tímto nemůžeme nesouhlasit. O poměru profesora Renineho a inspektorky výuky vás budeme informovat v příštím Výstřelu z Canonu.

Žhavé novinky z ohnivého pera.


Pro DV si vystřelil z Canonu:

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *