Letní žár na hradě hřál

| Vydáno:

Na mé otázky odpovídala havraspárská primuska – Janel Weil. Doufám, že se pobavíte u čtení stejně jako já. Janel, děkuji za odpovědi!

Tento rozhovor probíhal poněkud netradičně. Nikde jsme se nesešli a otázky byly zaslány pomocí sovy, které děkuji za včasné doručení.

1) Oficiálně léto ještě nezačalo, ale počasí nás doběhlo. Jak si užíváš tyto dny plné slunečních paprsků?
Mám z nich hroznou radost. Nenávidím zimu, a jakmile vyleze sluníčko, vylézá i moje dobrá nálada, která jinak chrní zimním spánkem. Nejsem sice tvor, co by se pohyboval venku na vzduchu příliš často, ale když je takhle hezky, i já občas vystrčím nos. Plácnout se někam na sluníčko s knížkou, to je přesně to, co mi vyhovuje nejvíc.

2) V předešlých rozhovorech jsem krom léta zmiňoval i módu, a tak se musím zeptat i tebe. Co ty a móda? Snažíš se, aby ti oblečení k sobě ladilo? A podle čeho vybíráš to, co si oblékneš na sebe?
Tak samozřejmě, že mám ráda hezké oblečky a šaty a nakupování a všecko. Nejsem sice žádný módní guru, ale snažím se, aby se mi komplet, který na sebe natáhnu, líbil a abych z něj měla dobrý pocit. A doufám, že to tak pak vidí i ostatní. – smích – Určitě se tedy snažím kousky kombinovat tak, aby k sobě ladily. A podle čeho vybírám? Tak, moje skříň je už za ta léta docela nacpaná, takže vždycky zavřu oči, vytáhnu nějaký kousek a k němu pak doladím zbytek. Anebo prostě podle nálady.

3) Nyní se zaměříme na dění na hradě. Tam je toho docela hodně. Opravdu nevím, co dříve zmínit, zda Sedmiboj, nebo Osobnost Hogwarts. Co si myslíš o těchto projektech? A hlasovala si již v anketě OH?
Vítám každý projekt a akci, která dění na hradu oživí. Za každou takovou soutěží nebo anketou je hromada práce všemožných lidí, o které veřejnost většinou ani neví nebo prostě jen nepřemýšlí, takže se vždycky kochám a v duchu organizátorům tleskám. Osobnost Hogwarts je taková tradice a myslím, že moc příjemná – koho by nepotěšilo, když se dozví, že dostal třeba i jen jeden hlas od někoho na hradě, že si o něm někdo myslí, že právě on je tou Osobností s velkým O?

Co se týká Sedmiboje, mám ho ráda. Minulého ročníku jsem se účastnila, teď to vidím zase z druhé strany, jako fanynka. Je to fajn.

Začít s nějakou takovou akcí, to chce odvahu, protože když to nevyjde, hromy a blesky dopadají na hlavu toho, kdo ji pořádá, že. Takže jak jsem řekla, těmto akcím tleskám. A v anketě už mám odhlasováno, moji kandidáti byli dost jasní, nemusela jsem moc váhat.

4) Ještě zpátky k Sedmiboji. Pomalu se nám blíží do finále. Jak bys zhodnotila výkony Sedmibojařů? A samozřejmě mi to nedá, abych se nezeptal, koho tipuješ na vítěze?
Práce soutěžících samozřejmě čtu a pečlivě sleduju. Myslím, že se všichni z nich snaží, jak jen můžou, a většinou jsou jejich práce opravdu povedené. Mám několik „černých koní“, kteří mě nikdy nezklamou a jejichž vypracování jsou vždycky naprosto za hranicí mých představ. Trochu mě překvapilo, kolik soutěžících z klání vypadlo.
A koho odhaduji na vítěze? Už jsem to v DV prozradila jednou, teď jsem to hlásila zase v Corvinovi – budu se opakovat, ale můj favorit je pořád Larstonová. – smích –

5) A nyní ještě k tobě. Letošní rok byl tvůj závěrečný ročník – sedmý. Jaké to je navštěvovat tento ročník? Je to v něčem jiné (krom OVCE)? A proč sis vybrala Bystrozorství – přípravný kurz jako předmět k této zkoušce?
Samozřejmě, že je to jiné – jsem už velká stará sedmačka a musím myslet na svou budoucnost, loučím se s takovým tím základním studiem a pomalu budu dospělák. – otřese se při tom pomyšlení –
A další rozdíl je pro mě v tom, že je to můj poslední školní rok, kdy mám ještě odznak, pak už budu na funkci přestárlá. Takže ho hezky rozmazluju a loučím se s ním. – smích –
A co se týká mého výběru, přípravka na Bystrozorství odjakživa patřila k mým oblíbeným předmětům a úkoly mě vždycky bavily, takže jsem si říkala, že mě budou bavit i OVCE. Kromě toho je to předmět dost komplexní a myslím, že mi pomůže připravit se ve všech možných aspektech kouzelnického života. Když se teď učím na Cogito a opakuji si všechno, co jsem se naučila, jde o vědomosti značně různorodé a protože ještě nevím, jak přesně se v budoucnu uplatním, rozhodně se mi všestranné vzdělání hodí.

6) Poslední otázka bude tak trochu zaměřena k tvé koleji. Komu bys přála cenu Roweny z Havraspáru a proč?
Přála bych ji všem, kteří dávají Havraspáru kousek ze sebe, kterým na koleji záleží a něco pro ni dělají. Pokud mám říct jméno, tak myslím, že Madidess Leevian je letos ten pravý kandidát. Proč? Protože vidím, jak moc jí na Havraspáru záleží, jak se pro něj snaží udělat co nejvíc a jak je prostě modrá. Ale tohle nezáleží na mně, ale na panu kolejním. A upřímně mu tohle rozhodování nezávidím.

V závěru chci zopakovat poděkování Janel, že si udělala čas na tento rozhovor, a velmi děkuji za dlouhé, vyčerpávající odpovědi.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *