Žena jako květina

| Vydáno:


Když jsme hledali téma pro náš dnešní článek, měli jsme jich v záloze hned několik – a to dokonce výborných. Ale jak známo, kouzelník míní, Merlin mění. Blíží se konec školního roku, studenti v potu tváře dopisovali své závěrečné eseje, profesoři v potu tváře závěrečné eseje četli, ředitel školy pobýval zamčen v ředitelně pod nánosem práce a inspektorku výuky jsme ani nezahlédli. Zálohy jsme tedy mohli zahodit. Při nešťastném bloumání hradem nás naštěstí do nosu udeřila omamná vůně fialek a my věděli, že máme svou reportáž.
Již před mnoha měsíci došlo na naší škole k záhadné ztrátě schopnosti čarovat kouzlem Florondono, které vykouzlí květinu. Tato schopnost většině profesorů zmizela jako mávnutím kouzelnou hůlkou nebo řečeno po mudlovsku, jak pára nad hrncem, a všichni postižení nad touto ztrátou prolévají krokodýlí slzy, zahrnují ředitelnu stížnostmi a píší petice na Ministerstvo kouzel. Vše však marnost. Florondono i nadále zůstává nedostupné. Nyní však steskům po kráse a vůni květin odzvonilo. Na Příčné ulici je před otevřením nový krámek, květinářství.
Exkluzivně pro vás jsme se do otevíraného květinářství vypravili. Jako hlavní květinářka a aranžérka byla přijata nová pracovní síla, a to síla nade vše povolaná: síla víla. Tímto se ukázaly i liché obavy hradu, jak kvalitní může být květinářství, pokud ho povede někdo, kdo nerozezná tulipán od kedlubny.
Přípravy otevření Květinářství doprovází mnoho práce a starostí, takže kvůli ztrátě kouzla Florondono musel i vlkodlak Werewolf přiložit pracku k dílu, aby obchod mohl být otevřen. Přes zjevnou pracovní vytíženost jsme si ho dovolili od práce vyrušit a on byl tak laskav, že nám věnoval svých pár drahocenných minut.

Pane Werewolfe, přijmout jako pracovní sílu Vílu se jeví jako vynikající nápad. Podle čeho jste uchazečky vybíral?
Měla super kozy.

Pííííííp (okamžitě jsme začali další odpovědi vypípávat. Když jsme však spatřili Vílu tančící mezi květinami, došlo nám, že odpověď profesora Werewolfa je i pro mládež do 18 let. Jasně se ukázalo, že profesor Werewolf je především vlkodlak)

Slyšeli jsme, že jste se musel naučit i plít, je to pravda?

Ano, z tý práce se mi chce blít zvracet (úprava šéfr.) co chvíli. Ostatně jako z každé práce, kterou po mně někdo chce. Tak mi nekopněte do kýblu.

Dáme si pozor. Jak muž jako vy, ehm, proč máte u kýble naběračku?

Nojo, nojo, to kdyby mi tam spadly i zuby.

Chápu. Nechutné. Obraťme raději…

Ježiši né, neobracejte to, ten kýbl už je…

…obraťme list. Jak muž jako vy, zvyklý běhat v noci po lese a výt na měsíc, zvládá práci s křehkými květinami?

Práce s kytkami, to máte jako se ženskejma. Musíte je svázat, seřezat a hodit do vody. Víc nechtěj.

Zajímavý přístup. To jste jistě ženami žádán. Nemohl byste tedy pro méně zkušené muže napsat příručku „Casanovou krok za krokem“?

Nemoch. Nebudu si pěstovat konkurenci. Zbylo by pak na mě méně bab.

Jistě teď naznačujete spojitost žen a květin. Říká se, že žena je jako květina.
To máte tak. Ženská je jako květina, kterou se muž bojí utrhnout. Jenomže pak přijde nějaký osel a sežere ji.

Aha. No vraťme se raději k prodeji květin. Jakým kouzlem budou vaše květiny očarovány, aby nevadly tak rychle jako květiny u mudlů?

Žádná kouzla. Jen ať vadnou! Zákazník pak přijde rychleji pro nové a kšefty půjdou líp.

Takže pro svůj nový obchod razíte především ono účetnické heslo, že nejdůležitější je obrat, obrat, obrat?

Nojó, ale von se každej nenechá.

Děkuji za rozhovor.

I přes svérázného vedoucího květinářství má krámek příjemnou atmosféru a neodolatelnou vůni, kterou profesor Werewolf vyčaroval kdoví jak a kdoví odkud. Dovoluji si čtenáře vyzvat k malé akci: každý, kdo si přečetl tento článek, nechť profesoru Werewolfovi koupí a pošle květinu. Zahrňme ho pozorností, zahrňme ho laskavostí, zahrňme ho láskou, zahrňme ho vděkem, zahrňme ho vůní, zahrňme ho hlínou. Zaslouží si to.


Nenechte si ujít další výstřel z Canonu od kolegy B.Ulwara.


Žhavé novinky z ohnivého pera.


Pro DV si vystřelila z Canonu: Mystifikace Fabulantová

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *