Bleskobrkem z Godrikova Dolu

| Vydáno:

Novinky z Godrikova Dolu, kterým kraluje návštěva Cirque du Magique.

Plus skandální zjištění o projekcích pomocí přenosové koule!

Přijel a odjel Cirque du Magique
Kouzelnický cirkus Cirque du Magique navštívil Godrikův Důl a rozbil na pláni u jezera své stany. Kouzelnické atrakce, které nabízel, se těšily velkému zájmu obyvatel bradavického hradu i Godrikova Dolu. Každou chvíli někdo zaúpěl při pohledu do kouzelného zrcadla a nebo proto, že mu po exotických cukrátkách naskočila alergická vyrážka a zapomněl recept na bahenní masku, aby ji mohl snadno vyléčit…

Žetony za zásluhy?
Některé obyvatele Godrikova Dolu pobouřilo, že v cirkusových brigádách musí tvrdě makat i ve svém pokročilém a váženém věku a že žetony nedostanou jako výsluhu z Bradavic.

Pohled na zasloužilé pedagogy, kteří musí jít vykydat sloninec nebo provést podobnou „práci pod jejich úroveň“, prý motivuje studenty k drzým posměškům na jejich adresu.

Udělit školní trest za drzost je sice přípustné řešení i v tomto případě, avšak potupa je prý trvalá a vede k morální újmě. Dokonce prý vznikla i jakási fialová iniciativa, jež má údajně bojovat za to, že by dospělí kouzelníci měli pomáhat s administrativou cirkusu a věnovat se více kvalifikované práci, kde lze lépe využít jejich akademický potenciál.

Ministerstvo varuje: Nestanujte v GD!
Ministerstvo kouzel vydalo kvůli pokračujícím mrazům varování před stanováním v oblasti Godrikova Dolu.  V blízkosti Cirque du Magique měla být situace údajně nejkritičtější, protože magický cirkus používá ke svému vytápění kouzla na principu tepelných čerpadel. Odvádí teplý vzduch dovnitř a vypouští ten ochlazený zase ven. Okolí cirkusu bylo tedy chladnější než okolní příroda, což může být pro stanování velice zrádné a podle ministerských úředníků i životu nebezpečné.

Kouzelnické projekce přidávají kila navíc!
Při oslavách konce roku jsme měli možnost znovu vidět projekce profesorských řečníků, kteří se nemohli dostavit osobně a využili služeb speciální ředitelské přenosové koule. Nemohli jsme si nevšimnout, že tvary fialovstva byly při použití této technologie oblejší a zakulacenější, než je tomu u normálních a běžných lidí. Zkrátka přenosové koule přidávají kila navíc, a to po Vánocích není zrovna lichotivé, takže pozor na to!

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *