Horkým brkem z Ministerstva kouzel

| Vydáno:
Odvážili byste se rozkopnout hnízdo hipogryfa? Ani na mol opilí?
Zachraňovali byste přimrzlého pelikána? A co když to není pelikán?

Pomoc přimrzlému pelikánovi

Ministerstvo kouzel muselo zajistit výmaz paměti jistému mudlovi, který chtěl dobrosrdečně pomoci pelikánům. Domníval se totiž, že přimrzli k ledu na místním rybníku a nemohou se hnout z místa. Ve skutečnosti se jednalo o leduňku rybniční, kouzelného tvora s nedbale provedenou zastírací kletbičkou. Byla tak chatrná, že vydržela jen několik hodin.

Místním sice přišlo divné, že by se na rybníku objevil pelikán a že od té doby tam někdo pořád nahlas klel a opakoval sprosté nadávky, ale až do záchranné akce to nikdo nespojoval s existencí kouzel. Nebo mluvícím vodním ptactvem. Leduňka rybniční má podobně jako papoušek schopnost se naučit opakovat lidskou řeč. Svému zachránci tedy pěkně od plic vynadala a způsobila mu mírný šok, protože mluvící pelikán, který se vám před zraky změní na tyrkysově zbarvenou dlouhonohou volavku, je pro mudlu více, nežli je schopen snést.

Mudlovi částečně smazal paměť alkohol, kterým se po svém hrdinství posilňoval, ale přesto zásahový tým nechtěl nic riskovat a vzpomínky na pelikána úplně odstranil.

Opilec rozkopal hnízdo hipogryfa a se zlou se potázal

Opilý muž středního věku minulé pondělí rozkopal hnízdo hipogryfa. Ihned po svém činu čelil prudkému útoku hipogryfí samice, která své hnízdo chtěla bránit před vandaly. Naštěstí si povyku všiml kouzelník, který náhodou nad místem dění prolétal na koštěti a opilého člověka zachránil před jistou smrtí.

Kouzelník hipogryfa pohotově znehybnil pomocí kouzla Petrificus totalus. Hipogryf dostal dávku sedativ, aby nebyl nebezpečný poté, co z něj pracovníci ministerstva kletbu sejmou. Hnízdo bylo opraveno formulí Reparo, která zafungovala překvapivě bez chybičky.

Ministerstvo prošetřuje, zda opilý muž, který u sebe neměl žádné doklady, je mudla, nebo kouzelník, aby mohlo poslat účet za ošetření rychlou kouzelnickou záchrankou správným způsobem (soví, či běžnou poštou). Bylo již prokázáno, že po požití alkoholu vykazuje destruktivní chování. To, zda se jedná o recidivistu, ministerstvo nepotvrdilo ani nevyvrátilo.

Útulek pro horské trolly ve finančních potížích

Útulek pro horské trolly na Vysočině hlásí stav finanční nouze a požádal Ministerstvo kouzel o mimořádnou překlenovací dotaci na udržení svého provozu. Čeká na peníze ze státního rozpočtu, jež má již přislíbené ke konci jara.

Situaci však komplikuje chladné zimní počasí, ve kterém se trollové potýkají s omrzlinami uší a nosu, ve vážnějších případech i s omrzlinami nohou i rukou. Útulek poskytuje trollům komplexní zdravotní péči a zázemí, dokud se nevyléčí. Nebývale vysoký počet případů, jenž si žádal i rozložení polních lůžek na chodbách budovy útulku, si vyžádal větší objem financí než bylo plánováno. Ministerstvo v současné době situaci v útulku monitoruje a o samotném přidělení subvence rozhodne ministr kouzel v nejbližší době.

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *