Léto je tu!

| Vydáno:

Byl teplý letní večer, na obloze začaly vykukovat první hvězdičky a já čekal na krbu na hosta, se kterým jsme se domluvili na rozhovoru – Anseiola Renine Rawenclav, to je jméno dnešního hosta letních rozhovorů.

Jak již bylo řečeno v úvodu, rozhovor byl poskytnut prostřednictvím krbu. Atmosféra byla nepřekonatelná a madam děkuji za její odpovědi.

Dobrý večer madam. Začalo nám léto! Tedy alespoň podle kalendáře. Těšila jste se na toto období a máte ho ráda? A co se Vám vybaví při slově léto?
Dobrý večer, léto je hezké období, kdy zdánlivě nic nemusíte a vypadáváte z koloběhu vašich povinností. Je hezké si někam vyrazit a pobýt s lidmi, které máte rád. Ale práce vás dohoní i v létě – madam Angele se nejde dostatečně zavděčit.

Odpočinek je velice důležitá věc, která by se rozhodně neměla zanedbat. Plánujeme s manželem vyrazit na nějaké pěkné místo, buď sami, nebo s C. A. Partem.

Zmínila jste krom jiného i Cestovní Agenturu PART. Byla jste i v loňském roce někde s touto proslulou kouzelnickou agenturou?
Bohužel jsem se dosud žádného ze zájezdů nezúčastnila, neb jsem minulý rok dostala nabídku vést prázdninové kurzy literatury na Magicko-literární universitě v Marseille. Po příjezdu zpět do Bradavic jsem musela strávit několik měsíců na ošetřovně, neb mne pobyt ve Francii zcela vyčerpal a přivezla jsem si odtamtud i nemoc.

Nakoukneme na letní módu. Jak Vás tak pozoruji, tak na sebe oblékáte opravdu ladící oblečení. Podle čeho vybíráte to, co máte na sobě? Necháváte se také ovlivňovat náladou? A jak se těšíte na letní kolekci? Na hradě se totiž špitá o tom, že se něco takového chystá – mrkne –
Na výběr oblečení nemám nějaký speciální klíč. Zkrátka ráno vstanu, kouknu do zrcadla, tam neznámá osoba. Tak ji slušně pozdravím, řeknu: „Neznám tě, ale umyju tě.“ Pak otevřu skříň a něco si vyberu, asi na tom bude mít největší podíl ta nálada. Nu a letní kolekce? Samozřejmě se těším, kdo by se netěšil. A jestli bude tak povedená jako ta jarní, tak budu nadšená.

S příchodem léta se na Příčné ulici objevil i nový obchod – Květinářství U Okvětné. Byla jste se už na něj podívat? A co říkáte na výzdobu? Vybrala jste si už nějakou květinu?
No vidíte! To abych se tam rychle běžela podívat, než zavřou!

– na obchodě však už visela cedule s uzavřením –

To máte tak, když celý den lítáte od čerta k ďáblu (od madam Angely k panu řediteli). Pak nestíháte ani dojít pro květinu. Nu, možná napadlo manžela se do květinářství podívat a něco pěkného přinést domů.

Na hradě se krom nového obchodu rozjelo i druhé kolo OH (Osobnost Hogwarts) 2010. V prvním kole jste obsadila krásné třetí/čtvrté místo. Jak jste tento fakt přijala a jaké si dáváte šance v druhém kole – vlastně už finálním, kde se rozhodne o vítězi?
Tak samozřejmě bych ráda poděkovala všem, kteří mi dali hlas. Tolik hlasů jsem vážně nečekala. V druhém kole je konkurence velká, takže uvidíme. – usměje se –

Ani nemám nějakého favorita, myslím, že celá finálová desítka je souborem Osobností Hogwarts.

A přecházíme na poslední otázku. S koncem roku přichází registrace pro nováčky a vysvědčení pro „starší“ obyvatelstvo. Mé otázky se tedy budou týkat těchto témat – jak se těšíte na nové přírůstky? A co vysvědčení, máte už všechna napsaná?
Ještě mi chybí dočíst jednu esej, ale jinak už je to všechno. A na studentské registrace už mám oprášenou lupu a připravený červený inkoust, tedy by se dalo říci, že se na ně těším. – usměje se – To bude zase čtení, a člověk si pak říká, co to do toho hradu vlastně pustil.

A jak se rozhovor líbil Vám? Opět za týden se můžete těšit na další rozhovor a máte se na co těšit – jako vždy. – mrkne –

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *