Kampaně Osobností

| Vydáno:


Téma dnešního článku bylo vymyšleno dříve, než se o něm vůbec přemýšlet začalo. Celoškolní anketa Osobnost Hogwarts se totiž před necelým týdnem přehoupla do druhého kola – a ve hře o prestižní titul zůstalo již pouze deset kandidátů.
S naším ohnivým brkem jsme se vydali vyzkoumat, jakou kampaň pro přilákání voličů ten který kandidát rozbíhá…

Hned na úplný začátek nás ovšem potkalo jedno zklamání – Nimrandir Elénére – ředitel Bradavické školy čar a magie, který do druhého kola ankety postoupil z 8. – 10. místa, totiž okázale ignoroval naše dotazy. Samozřejmě jsme se jej vydali hledat – a dokonce se nám jej i podařilo najít; bohužel však jeho vyjádření nemůžeme přinést, neboť se ředitel školy stále velmi intenzivně věnoval tančení v kostýmu veselého banánu (pamětníci jistě vzpomínají na prosincový Výstřel od kolegyně Fabulantové) a odmítal se nechat kýmkoli vyrušovat.

Další na řadě byla profesorka Evangeline Joyce Wynne, která získala stejný počet hlasů jako výše jmenovaný. Její vyjádření se nám již získat podařilo, nicméně ani to nás – po senzacích lačnící – příliš nepotěšilo: „Ano, plánovala jsem velkolepou plesnivou kampaň, nicméně nakonec to vypadá tak, že jsem se na to pravděpodobně úplně vyflákla.“
Máme však za to, že její (byť zapíraná) kampaň bude mít u voličů – vzhledem k přirozené lemrovitosti většiny osazenstva hradu – značný úspěch.

Spolu s profesorem Elénérem a profesorkou Wynne postupovala ze stejného místa i Elle Sutherland. Profesorka Věštění však rovněž popírá jakékoli přípravy kampaně: „Víte co, já mám svou křišťálovou kouli, takže vím již teď, že se stanu absolutní vítězkou. Opravdu tedy nevidím důvod, proč plýtvat energií na nějakou kampaň, to víte, mám toho i bez ní dost, Sedmiboj si organizuji zcela sama a je to celkem fuška…“

Prohlášení profesorky Sutherland je však v rozporu s odpovědí, kterou nám poskytla Mintaka Orionis postupující z 6. – 7. místa: „Než jsem se vrhla do přípravy kampaně, trochu jsem nahlížela do budoucnosti… Cikánské karty a Lenormandky sice ukazovaly velkou možnost neúspěchu, nicméně nakonec jsem sáhla ještě po Tarotu a ten mě nezklamal – potvrdil má očekávání, že celou anketu vyhraji. Totéž mi navíc potvrzují pro mou osobu velmi příznivé tranzity planet, takže mám vítězství jisté i bez kampaně.“

Která z profesorek má pravdu, je tedy zatím ve hvězdách.

Ze stejného místa jako Mintaka Orionis postupovala do druhého kola ankety i jediná studentka v TOP 10 – Larrie Larstonová. Jak však sama přiznává, příliš velké ambice na vítězství nemá: „Letos mi bohatě postačí vyhrát Sedmiboj, mám před sebou na škole ještě pár let, tak bych si nerada vyžrala všechny možné úspěchy v jednom roce a pak se nudila. A navíc by se nemuselo líbit mistrovi, kdybych se v konečném součtu hlasů umístila nad ním, chápete…“

Chápeme. A ihned jsme se mistra Johna Werewolfa (do druhého kola postupoval z pátého místa) běželi zeptat. Bohužel byl ve své odpovědi velmi neurčitý: „Ale jo, jistě, mám tu pár nápadů na to, jak natáhnout voliče, ale myslím, že těch, co mě nevolí, už moc nezbývá. Pro všechny bez rozdílu mám ale připraveno speciální sobotní překvapení.“ Jelikož se profesor tvářil velmi tajemně, měli jsme i my chuť toto představení zhlédnout, nicméně ta nás rychle přešla poté, co jsme si uvědomili, že je v sobotu úplněk…

Dalším v pořadí podle hlasů získaných v prvním kole byl Filius Orionis. U pana šéfredaktora jsme již po krátkém dialogu zjistili, že po titulu Osobnosti Hogwarts velice touží, nicméně odmítal specifikovat, čeho se jeho kampaň týká. Naší REdakci CEnných SEnzací se však podařilo vypátrat, že profesor hodlá využívat Denní věštec jako vhodné místo pro uveřejňování speciálních podprahových reklam.

OSOBNOST HOGWARTS 2010

Spolu se současným šéfredaktorem DV postoupila ze 3. – 4. místa i šéfredaktorka bývalá – Anseiola Renine Rawenclav. O její falešné skromnosti nás však přesvědčila její hláška, že „nominace mezi deset nejlepších pro ni byla velmi milým překvapením“, neboť soudíme, že po tolika letech, kdy se profesorka v anketě na předních místech pravidelně umisťovala, nemůže být současný průměr nijak překvapivý. Proto máme pochybnosti i o pravdivosti jejího tvrzení, že žádnou kampaň rozhodně nechystá. Máme za to, že právě od ní totiž pocházejí plakáty na stěnách dívčí umývárny, kde posměšně vykresluje 9 ostatních soutěžících.

Oproti tomu Angela Grey-Slytherin, obhájkyně loňského titulu, jež postoupila z druhého místa, dle našich informací žádnou negativní kampaň neorganizuje. S našimi redaktory odmítla jakékoli setkání a přes zdi svého kabinetu na ně zasyčela i takovou sprosťárnu, jako „Sšss š!“, což jí v očích ostatních obyvatel hradu na kouzlu osobnosti nepochybně ubere.
Na druhou stranu je známým faktem, že se profesorka za svým cílem dokáže plazit i přes mrtvoly a že má v zásobě velké množství hadího jedu.

Na to, co pije, by si měla dávat pozor především vítězka prvního kola ankety – mrzimorská kolejní ředitelka Letitia te Tiba. Tu její úspěch velmi potěšil a velmi ráda by své prvenství i obhájila. Za tímto účelem zorganizovala několik akcí, z nichž se zatím jako nejúspěšnější jeví „Úsměv na Osobnost“, „Ošetřovna volí světlo“ a „Jezevci vylézají z nor“.

Jak vidno, jednotliví kandidáti se k anketě staví odlišnými způsoby. Kdo z nich ale nakonec titul Osobnosti Hogwarts získá, záleží jen na hlasech obyvatel hradu a na těch, kteří znají kouzla, jež dokáží hlasovací poháry ovlivnit.

Žhavé novinky z ohnivého pera.


Pro DV si vystřelil z Canonu:

Komentáře

  1. jed – Otrávit Letitii hadím jedem? A to není vůbec špatný nápad ;-)) Pro jistotu pozvu na sklenku všech ostatních 9 kandidátů 😉

    1. Re: jed – Hm, tuším sa predsa radšej vyberiem na ten Gerlach. Alebo aspoň na Kiribati… Hadí jed nepatrí medzi moje obľúbené nápoje.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *