KouzlOscar

| Vydáno:

Bradavicemi otřásá nečekaná velká akce: KouzlOscar! Myslím, že jsme všichni rádi, že se tu něco tak skvělého z ničeho nic objevilo a že není třeba nikomu příliš vysvětlovat, o co se vlastně jedná, protože na hradě nezbývá snad jediný člověk, který by se nenechal strhnout nadšením. Komu za to všechno ale vděčíme? Čí to byl nápad a kdo se s chutí hned vrhl do náročných příprav a organizací jen ze své vlastní dobré vůle pro radost ostatních? Nikdo lepší by se toho nemohl ujmout, než právě Elizabeth Lextrová s Barbarou Arianne Lecter. Zajímalo mě, co všechno je potřeba, aby z ničeho vznikl KouzlOscar.

Především ten nejlepší nápad!

EL: Bylo to vnuknutí přímo od Merlina. Všichni si stěžují, že je ve Velké síni nuda, že se nemají čím zabavit. Tak jsme jim daly šanci změnit to, aspoň na pár dnů. 🙂

BAL: Elíza je takový KVÁsný hromosvod na podobné nápady, až se občas divím. – zamrká –

Dobře vybranou, promyšlenou, objektivní, spolehlivou a nezaujatou porotu!

BAL: Porota do akce KouzlOscar byla vybrána speciálně pro tento účel. Je schválně složena z profesorů všech barev a ze studentů jednotlivých kolejí, aby bylo hodnocení v co největším rozsahu.
A pro ty, kteří nejsou v porotě, je zde hlasování sympatie, takže si myslím, že by hodnocení mohlo být v konečném důsledku nezaujaté a co nejvíce objektivní.

EL: Porota byla vybrána tak, aby každý zastupoval svou kolej a sama kolej si mohla vybrat zástupce z řad studentstva i mrtvých – a o těch jen dobře. 😉 Dále je tu Sympatie, kde můžou hlasovat studenti i ostatní, kteří se neúčastnili hraní nebo porotcování. Je to soutěž týkající se celého Hradu!

Lákavou cenu, co byste nám o ní řekli?

BAL: Snad jen to, že nám ji nechtějí vydat!

EL: Jedinečný originál, který si John schovává na tajném místě (nejspíš doufá, že to dostane jako porotce?).

Nejdůležitější jsou ale dobří organizátoři. Takže jaká byla vaše motivace?

EL: Pobavit hrad. 😉

BAL: Hlavně prolomit slova, která jsme slýchaly ve Velké síni – „Nudím se“.

A nakonec ještě právě ony potřebují myslím pevné nervy. Myslíte si, že to není těžké? Ve skutečnosti se za tím skrývá hromada práce!

BAL: Těžké? No, jako když vám na prsou přistane takový malý horský troll. Čas je to poslední, co potřebujete, hlavní je, aby se sešli ti správní lidé, a sehnat je, to je jako ukrást drakovi vejce, na kterém sedí! A hlavně to chce kotlík lektvaru štěstí a další kotlík něčeho, co uklidní nervy. – lokne si z lahvičky, kterou podává Elíze –

EL: Bylo to těžké, je to těžké a těžké to i bude. 😀 Celé zorganizování trvalo asi, pfff, 14 dnů plus mínus cihla. Samozřejmě problémy byly, správný termín, porota, týmy, časová náročnost, spousty energie, máslového ležáku a štěstí – vypočítává na prstech obou rukou – do detailu to asi není, přeci jen je to první akce, i když doufáme, že ne poslední.

Tady mi to nedá a nemohu se nezeptat, budete v budoucnu pořádat ještě další podobnou? Myslím si, že tato nadchla snad skoro celý hrad. 🙂

EL: Říká se, že risk je zisk, pokud bude opět dobrá odezva, pak se možná něco vyvrbí. 😉

BAL: Ano, slovíčko skoro je tu důležité. Ale byla bych ráda, kdyby se podobné akce, kterých se může účastnit opravdu kdokoli – od ducha přes profesory a studenty RS objevovaly častěji.

Bárb, Elízko, děkuji vám za zodpovězení otázek i za KouzlOscara a minimálně já doufám, že taková akce nebude poslední. 🙂 Díky!

Komentáře

  1. Velmi mě mrzí, že – jsem se nemohla zúčastnit ani jako divák, byla to opravdu báječná akce podle toho, co jsem zaslechla – prosila bych očité svědky i aktéry, aby někdo napsal podrobnou reportáž/recenzi pro takové nešťastníky jako jsem já…

  2. – Ano, taky me mrzi, ze zrovna takovato akce musela jit mimo me… Doufam, ze se pokracovani opravdu dockame! =)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *