První dojmy lososových tváří

| Vydáno:
Po delší době se znovu otevřela registrace a hrad zaplavila vlna nových tváří, která se zdárně vypořádala se zadanou esejí (tentokrát na téma: Proč jsem upřednostnil/a studium v Bradavicích oproti jiným školám). Jak si k nám našli cestu? Čemu se rádi věnují ve svém volném čase? Jak si představují svou budoucnost v našem kouzelnickém světě? Zajímavé odpovědi na tyto a mnohé jiné otázky, které jsem některým z nich položila, si můžete přečíst v tomto lososovém článku.

Denní věštec: Jak jsi objevil/a naše stránky hradu?
Mary Anne Vulpes:  Na Hog jsem přišla už dříve a myslím, že to bylo náhodou, když se o tom bavila děvčata v mudlsvětě.
Daniela Dark Wolf: Hogwarts jsem objevila náhodou, ale asi po dvou týdnech jsem se dozvěděla, že sem dříve chodila teta.
Mabel Rosewood: Na stránku Hogwarts.cz som natrafila úplnou náhodou, keď som hľadala české weby týkajúce sa sveta čarodejníkov.
Jonas Carter Hawkins: Hogwarts mi doporučila moje sestra, která tady taky hraje.
Simon Olly McKenzie: Od kamarádky z Mrzimoru, která pořád mluvila o Bradavicích tak hezky, že jsem prostě nemohl odmítnout.
Leila Dusk: Slyšela jsem o nich už tak v roce 2012/13. Občas jsem sem zabloudila, ale většinou to bylo v době, kdy nebyla otevřená registrace. Občas jsem se chtěla zaregistrovat, ale nakonec mě to stejně přešlo. Teď, když byl konec prvního pololetí, jsem si na to náhodou vzpomněla s tím, že bude určitě registrace otevřená, a tak jsem tady.
Jaroslav Dark Wolf: Díky své sestře (Daniela Dark Wolf).
Helen Miltonová: Od kamarádky, která viděla, že pořád něco píšu a seznala, že tohle by mě fakt mohlo bavit.

Denní věštec: Proč ses rozhodl/a k nám přihlásit a jak ses vypořádal/a s přijímací esejí?
Mary Anne Vulpes: Nejvíce mě zaujalo téma jako takové – zažít si studium čar a kouzel. Pak také vzhled školy. Esej byla jednoduchá, krásně se dala zvládnout.
Daniela Dark Wolf: Chtěla jsem sem z důvodu toho, že sem na školu chodili moji idolové. S esejí jsem se nějak vypořádala, ale když to teď zpětně čtu, tak se mám chuť zastřelit.
Mabel Rosewood: Najviac ma zaujalo to, ako je táto stránka veľmi dobre prepracovaná, čo sa týka systému a celkového hrania. S esejou som sa trochu popasovala, no hľadanie informácii bola zábava, čiže si myslím, že misia bola úspešná.
Jonas Carter Hawkins: Chtěl jsem zkusit, jaké to tady je, a taky to pořádně prozkoumat. Esej mi zabrala poměrně krátkou dobu.
Simon Olly McKenzie: Chtěl jsem do Bradavic, protože si myslím, že tady najdu spoustu přátel. Námět přijímací eseje se mi moc líbil. Nejspíš se mi povedla, jinak bych tu teď nebyl a pořád čekal před branami do června.
Leila Dusk: Vlastně jsem měla dva důvody. První, ten hlavní, byl, že jsem chtěla psát příběhy. Strašně mě to baví a v poslední době to je jedna z věcí, o které by se dalo říct, že mě to naplňuje. Problémem je, že nemám fantazii na vymýšlení témat. Proto jsem se přihlásila sem, abych měla aspoň základy příběhu a na to mohla vymyslet něco svého. No a druhým důvodem byla maturita. Věřím, že mi to pomůže se slohovou prací. Přijímací esej mi celkem šla, řekla bych. Napsala jsem ji sice skoro za pochodu a po odeslání se bouchala do hlavy s tím, že bych tam tak polovinu věcí změnila či rozvedla, ale tak co se dá dělat.
Jaroslav Dark Wolf: Protože se mi líbí příběhy o Harry Potterovi. S esejí to bylo lehké.
Helen Miltonová: Nalákalo mě to, že tu můžu žít svůj kouzelnický život, jak se mi líbí. Daleko od mudlů. S esejí to bylo složitější. Jsem člověk s fantazií, ale mám problém, když mám zadání. Jsem spíš na vymýšlení ve vlastní hlavě. Asi to bude fuška se všemi domácími úkoly.

Denní věštec: Můžeš nám o sobě něco bližšího říct? Jaké máš zájmy, co tě baví?
Mary Anne Vulpes:  Nejvíce času trávím asi v práci a dojížděním do ní. Bydlím v malé obci, mám pejska a ježečka, kterým se věnuji ve svém volném čase. Starám se o domácnost a také ráda čtu knihy. Moc mě baví se učit nové věci a dozvídat se nové informace, a proto se těším na předměty, kde se toho snad spoustu nového naučím.
Daniela Dark Wolf: Brácha by hned řekl, že jsem knihomol. Což je pravda, v knihách jsem věčně, ale miluju bruslení, basketbal, tanec a další věci. Dále mezi mé zájmy patří malování, kreslení a poslouchání písniček všeho druhu. Kamarádi mě mívají za blázna, šaška apod. Velice ráda dělám kraviny, takže se omlouvám, když do toho někoho zahrnu.
Mabel Rosewood: Vo svojom voľnom čase veľmi rada hrajem počítačové hry s mojimi priateľmi, čítam knihy, pozerám seriály, filmy a venujem sa mojim huňatým priateľom doma.
Jonas Carter Hawkins: Jsem kluk, který se rád baví s ostatními. Dělám si často z ostatních srandu, ale nesmíte mě brát tak vážně. Jsem rád ve společnosti lidí. Přidám se ke každé zábavě a k hrám.
Simon Olly McKenzie: Mám rád povídání s přáteli jak ve skutečnosti, tak přes mobil. Také hraní různých her, ale tak to tady asi všichni. Rád jezdím na kole, protože toho uvidím víc, než kdybych šel pěšky. Dále mám moc rád psy, hlavně toho svého.
Leila Dusk: Záliby byly vždy můj nepřítel. Vlastně to není nic zajímavého, spíš takové ty obyčejné věci flákačů jako sledování seriálů, hraní her, občas kreslím, i když jsem v tom naprosto špatná a tak. A i přesto, že ráda píšu a jsem tady, nejsem schopná se dokopat k přečtení jakékoliv knížky.
Jaroslav Dark Wolf: Mám rád čokoládu a rychle se spřátelím.
Helen Miltonová: Baví mě úplně všechno, co má něco společného s kreativitou: psaní, malování, scrapbooking, šití, fotografování, vaření (i to se dá dělat kreativně), hraní na kytaru, ale i čtení, cestování, poslouchání hudby. Šmarja, vážně toho dělám tolik? Mám doma malého prcka, takže když zrovna vydrží a hraje si sama, tak se tomuhle všemu snažím věnovat. Moc času mi na má hobby nezbývá.

Denní věštec: Předpokládám, že už ses tady trošku rozkoukal/a. Jaká místa se ti tu líbí?
Mary Anne Vulpes:  Nejvíce asi Velká síň, kde se můžu seznámit s ostatními. Moc se těším do kolejky, protože doufám, že tam najdu své místo, klid na úkoly a také spoustu jídla a horké čokošky.
Daniela Dark Wolf: Ještě jsem nebyla všude, ale zatím mě nejvíce baví Velká síň.
Mabel Rosewood: Najviac ma zaujala knižnica. Až bude čas a voľná chvíľa, tak do nej určite zavítam a rada si niečo nové prečítam.
Jonas Carter Hawkins: Líbí se mi ve Velké síni, je tam hodně lidí. Když jsem přišel poprvé na hrad, udělali ze mě hned skřítka. Taky si k někomu rád přisednu U Tří košťat.
Simon Olly McKenzie: Asi nejvíc se mi líbí v hostinci U Tří košťat, protože si tam můžu povídat jen s těmi, se kterými chci, a ne se všemi ve Velké síni. Ve Velké síni je vždy takový zmatek, že to nestíhám číst. Moc jsem si oblíbil madam Rosmertu, je vždy milá a přívětivá. Když mi přinese máslový ležák, vždy se usmívá. Jen mi vadí, že tam není i jídlo, nebo že si nemůžu objednat všechno z nápojového lístku.
Leila Dusk: Aktuálně chodím nejčastěji jen do Velké síně a Ďáblovy jámy. Ráda hádám slova, která si pro mě Ďábel připravil, i když to jsou povětšinou jen jména, která jsem nikdy v životě neslyšela. A Velká síň je pro mě samozřejmě nejlepší místo, kde poznat nové lidi či se na něco zeptat.
Jaroslav Dark Wolf: Bradavice, Příčná ulice.
Helen Miltonová: Miluju chodit ke Třem košťatům, už jsem se tam seznámila s pár lidmi. Dokonce jsem už byla i na brigádě a zúčastnila se dvou soutěží. Zkusila si čaroku, to je super, ale občas těžké. Celkově se mi líbí Prasinky. Super místnost je knihovna a ještě mám v plánu víc probádat Sub Salix.

Denní věštec: Máš už teď představu, čemu by ses tady rád/a věnoval/a?
Mary Anne Vulpes:  Ráda bych se aktivně zúčastnila získání poháru pro kolej. Takže bych se chtěla zabývat úkoly a předměty. Taktéž se nesmírně těším na famfrpál, tam snad také budu moct koleji pomoct k získání poháru. Nebo alespoň časem, až nasbírám dost zkušeností.
Daniela Dark Wolf: Zatím ne, ale rozhodně se pokusím najít si zde přátele a pomoct své koleji,  jak jen to půjde.
Mabel Rosewood: Čomu by som sa rada venovala? Ako prvé mi napadla magizoologia. Je to naozaj veľmi zaujímavý predmet a myslím si, že by som bola vo svojom živle, ak by som sa o ňej mohla dozvedieť čo najviac. No a samozrejme rada spoznám nových ľudí a myslím si, že i taký metlobal môže byť super.
Jonas Carter Hawkins: Chtěl bych pomoct své koleji hlavně ve famfrpálu. Vím už, jak to tam chodí, protože mi to sestra ukázala a moc se těším, až si taky zahraju.
Simon Olly McKenzie: Nechci tu strávit celý den sbíráním bodů, takže se tady chci spíš odreagovat a pokecat s přáteli.
Leila Dusk: Ráda bych zkusila vymýšlet něco do Sub Salixu. Většinu času budu spíš ale trávit vypracováváním soutěží, předmětů a seminářů, abych co nejvíc pomohla své koleji. Nechci si ale vzít tolik předmětů, spíš ty, které mě zaujmou či budou jednodušší, abych pak ke konci roku vůbec stíhala.
Jaroslav Dark Wolf: Chci pomáhat v koleji a přátelům.
Helen Miltonová: Upřímně nevím, co by mi šlo nejvíc, takže to je trochu zapeklitá otázka. Určitě se ráda seznámím a odreaguju, ale psaní miluju, i když se obávám, že pak nebudu svým čtenářům na mudlovském portále přinášet tak často nové kapitoly. To se asi uvidí, co mě tu nadchne.

Denní věštec: Představ si, že bych ti dala kožený váček s pěti galeony a ty bys je mohl/a utratit podle libosti. Do čeho bys investoval/a tyto kouzelnické peníze?
Mary Anne Vulpes:  Utratila bych je za předměty a velmi bych si přála sovu, takže i tu bych si pořídila.
Daniela Dark Wolf: Momentálně do uniformy. Pokud by mi zbylo, koupila bych si ještě sovičku. Možná i nějakou tu bombu hnojůvku. Ale pšt, to jsem nikdy neřekla.
Mabel Rosewood: Určite by som si kúpila nejakú peknú sovu do môjho sovinca a nejaké pekné zvieratko. Možno aj oblečenie, ktoré nie je deravé.
Jonas Carter Hawkins: Asi za novou uniformu, abych vypadal co nejlépe, samozřejmě. A pak bych koupil asi nějaké blbinky.
Simon Olly McKenzie: Peníze bych rozhodně investoval do zvířátka, jak už jsem říkal, mám rád psy, takže to je můj cíl. Ale slyšel jsem, že prvně musím mít nějakou licenci, takže bych prvně koupil žabku.
Leila Dusk: Pravděpodobně bych si za to nakoupila potřebné věci jako rukavice či lucernu. Něco málo bych si nechala do zásoby na předměty, a když by mi něco zbylo, utratila bych to za oblečení.
Jaroslav Dark Wolf: Podle toho, co potřebuji. Nebo kouzelnické šachy.
Helen Miltonová: Asi bych si koupila pořádnou hůlku a zbytek si schovala. Chci koště!

Denní věštec: Jaké máš plány na nejbližší hodiny a dny na Hogwarts?
Mary Anne Vulpes:  Vypracovávat soutěže, jíst ve Velké síni, objevovat tajná zákoutí hradu a seznamovat se s ostatními studenty.
Daniela Dark Wolf: Tak mezi prvními je si vůbec vybrat nějaký předmět. Zatím nemám vážně tušení, na co bych šla. Pak bych taky chtěla prozkoumat zbytek Bradavic a okolí. Ale co já vím, zítra budu chtít třeba prozkoumat něco nového. Ale jistě vím, že už se nemůžu dočkat.
Mabel Rosewood: Na väčšine miest som ešte nebola, čiže na preskúmanie mi toho ostalo veľmi veľa. Určite by som si chcela viac prezrieť Priečnu uličku a weby fakúlt.
Jonas Carter Hawkins: Asi budu vysedávat U Tří. Ale pokud tam nikdo nebude, tak se půjdu podívat na nějaké ty soutěže, ať aspoň něco vydělám.
Simon Olly McKenzie: Chtěl bych udělat několik soutěží, abych měl pár galeonků. Taky bych si chtěl přečíst pár článků v Denním věštci, abych byl v obraze a poznal víc zdejší prostory.
Leila Dusk: Předtím, než začne výuka, budu pravděpodobně svůj místní život trávit vypracováváním soutěží a hádáním slov, jelikož vše už mám projité a přečtené. Před branami hradu byla nuda.
Jaroslav Dark Wolf: Učit se, bavit se, jít do Velké síně.
Helen Miltonová: Teď netrpělivě čekám, v jaké budu koleji, takže se hrozně těším na kolejní místnost. Ještě se chystám do Godrikova Dolu a taky na famfrpál.

Za celou redakci Denního věštce přeji všem nováčkům, aby se vám na Hogwarts zalíbilo, našli tu nové přátele a strávili tu s námi hezké chvíle.

Pro Denní věštec
Mia Whitebear

Published by

Mia Whitebear

Redaktorka, která ráda využívá svou fantazii k tvorbě příběhů a básniček. Je vášnivou návštěvnicí mudlovských kaváren a s oblibou objevuje nové světy, ať už ty skutečné nebo fiktivní. Ve svém volném čase se věnuje velkému množství koníčků, v současné době ji nejčasteji najdete v houpacím křesílku s pletením v ruce.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *