Rozřazovací slavnost Léto 2019

| Vydáno:
Slavnost na zahájení školního roku je vždy jednou z nejočekávanějších slavností roku. Starší studenti se těší na bohatou hostinu a noví studenti na své zařazení. Pojďte se teď s námi podívat, jak to letos vypadalo!

Slavnost měla dle harmonogramu začínat přesně v 19.00. A už nějakou dobu předtím se především naši nováčci nedočkavostí třásli u kolejních stolů a netrpělivě vyhlíželi, když už do síně vstoupí pan ředitel s Moudrým kloboukem.

Minuty se vlekly jedna za druhou a pan ředitel stále nikde. Někteří studenti si okousali všechny nehty, jiní si okousali své svetry a někteří se dokonce pustili do kolejních stolů! Taková nervozita v síni panovala. Krátce před uplynutím slavné bradavické půlhodinky se nováčci konečně dočkali a do Velké síně vstoupil pan ředitel.

Všechny přítomné přivítal krátkým úvodním proslovem a poté dal prostor Moudrému klobouku, který mezitím tiše odpočíval na stoličce vedle něj. Klobouk všechny přivítal a poté se dal do tradičního zpěvu a všichni pouze tajili dech… nováčci zejména.

Moudrý klobouk krásně jako vždy vykreslil všechny čtyři koleje a byl za to odměněn bouřlivým potleskem. Chvíli na to už začala část, na kterou se všichni nováčci, ale co si budeme povídat, i starší studenti, těšili nejvíce. Samotné rozřazování!

Jako první student pro letošní rok byla zařazena Ewenlia Lerche a přišla do Havraspáru. Tím celý dlouhý proces začal a dlouhou dobu se nesl pouze ve znamení kolejí Havraspáru, Mrzimoru a Zmijozelu. Nebelvírští si museli na svého prvního lvíčka počkat hodnou chvíli, ale nakonec se také dočkali!

Během slavnosti klobouk tentokrát nezapomněl zničehonic svou řeč, nicméně je vidět, že je opravdu starý a občas si sem tam něco poplete. Uznejte sami:

Naštěstí byla jen jedna taková maličkost a zbytek slavnosti proběhl v pořádku a vlastně i v poklidu. No… ne, sem tam se někdo nadmíru radoval, sem tam plakal štěstím… nebo snad smutkem? Na konci však všichni noví studenti našli svůj nový domov, na stolech se objevila obrovská hostina a všichni se dali do jídla.

Na úplný závěr se ještě síní rozlétlo několik svící, které si přítomní mohli sfouknout. Prý pro štěstí.

A to přejeme i vám, našim nováčkům. Hodně štěstí a ať se vám v kolejích líbí!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *