Předpověď počasí z Veverčího oříšku

| Vydáno:
Jen si nestěžujte, chtěli jste to tak! A cože to? No přece zimu! Sníh, led, rampouchy… No, dobře. Někde je jaro. Příroda si z nás střílí, ale my z vás rozhodně ne! Jsme tu od toho, abychom vám řekli, spolehlivě, jak bude! Takže jdeme na to!

Samozřejmě všechny primárně zajímá, jak to bude vypadat v okolí hradu.

Na prvních pár dní školního roku si pro nás sluníčko přichystalo pár úsměvů. Když budete mít hodně bodů, vykoukne, usměje se a zase zaleze. Když nebudete, pravděpodobně uvidíte pouze zamračenou oblohu.
S tím také úzce souvisí teplota! Kdo bude mít dobré známky, budou ho hřát na těle i na duši… za pomoci sluníčka, samozřejmě.
Kdo nebude, tomu bude kosa a nejspíš zmrzne. Abychom to uvedli na pravou míru – teploty se budou pohybovat kolem bodu mrazu. Pro bodohrotiče nad, pro lenochy pod.
Kulichy, šály, rukavice a teplé hábity jsou však nutností pro všechny!
Kdo dostane prvního trolla, ten bude jistě souhlasit s tím, že bude pršet! Občas místo deště napadne sníh, ale nic valného nečekejte. Prý za to může globální oteplování.

Ovšem s povětrnostními podmínkami to bude divoké! Létání nad jezerem nedoporučujeme. Stoupavé a klesavé proudy mohou vaše koště rychle potopit a voda je touto dobou opravdu ledová… a Olbřímí oliheň děsivě líná.  Nad Zapovězeným lesem bude vítr nárazový a zrovna tak na některých školních nádvořích. Sem tam do vás vrazí spolužák, sem tam vás smete vítr. Rozhodně se mějte na pozoru! A něčím si zajistěte domácí úkoly, protože výmluva typu „Uletěl mi domácí úkol…“ už tu byla mockrát. Věřte nám.

V některých částech hradu, zejména ve sklepeních, může enormně mrznout! Studenti ze Zmijozelu by se tak měli připravit na fakt, že možná nebudou moci opustit svou kolejní místnost a možná budou také zrušeny hodiny lektvarů. Ale nepředbíhejme.

Jediné, co pro nás bude pro tento měsíc stabilní, bude bio zátěž. I ta se však může, s blížícím se termínovým víkendem, zvyšovat. Zpočátku bude bio zátěž na 8. Co to znamená? Že v sobě budete dusit a potlačovat paniku z hromadících se úkolů, ale ještě toho nebude tolik, abyste vybuchli jako papiňák. Vlastně vám bude celkem dobře, jen tlak na hrudi se bude zvyšovat. Nepůjde o infarkt… alespoň u studentů ne.

A to by bylo pro náš hrad všechno!
Ještě se podíváme do světa.

U kolegů Maďarů vlivem ledových elementálů zamrzla veškerá voda. Prozatím se to tamní ministerstvo snaží ututlat přílišnou zimou, ale ta s teplotami nad nulou příliš neobstojí. No, držíme jim palce.

Ministerstvo kouzel napadly škrkny a zaplavily celé atrium. Po několik dní tak bude uzavřeno, dokud se nepodaří škrkny pochytat a místnost vysušit. Zatím se nepřišlo na to, kdo škrkny vlastně pustil.

A něco z teplých krajin. Afrika se potýká s extrémním suchem. Údajně jde o hrátky s rituálem počasí. Zdejší šaman prý neměl potřebné ingredience a tak je nahradil jinými… očividně to mělo katastrofální účinky. Na místo byla vyslána speciální pomoc, tak uvidíme, kdy v Africe zaprší.

A to je pro tentokrát všechno. Nezapomeňte – Nikdy nebylo tak zle, aby to nemohlo být ještě horší!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *