Valentýnské věštecké čaroku

| Vydáno:
Únor sice patří k nejmrazivějším měsícům, přesto se přesně v jeho polovině slaví den, který rozehřeje navzdory mrazu a sněhové pokrývce nejedno ledové srdce – den svatého Valentýna. Oslavte ho spolu s námi valentýnským obrázkovým čaroku!

O valentýnském dni se traduje spousta legend. Jedna z nich říká, že římský vládce, Claudius II, zakazoval svým vojákům, aby se ženili – nechtěl, aby svůj život zasvětili něčemu jinému než boji. Kněz Valentýn však vzdoroval a vojáky tajně s jejich milými oddával. Za svůj odpor vládci byl 14. února popraven.

I na vás nyní čeká boj s nepřítelem, ale i kdybyste náhodou neuspěli, slibujeme, že popraveni nebudete! A s kým že budete bojovat?

Představte si, že mezi redakčními skřítky máme jednoho, který trpí tzv. šílenstvím sv. Valentýna. Víte, jak se tato nemoc projevuje? Permanentní potřebou slavit Valentýna 365 dní v roce, obklopovat se symboly lásky a lásku projevovat vždy a všem. A tento skřítek se na nás, věšteckou redakci, rozzlobil, protože jsme se nehodlali nechat nakazit. Na truc nám začaroval dveře do místnosti, ve které uzamykáme články ke korektuře a vydání! Velká pohroma, nemyslíte?

Dveře jsou začarovány kouzlem čaroku. Aby se odemkly, musíte se poprat s valentýnskými symboly a obrázky, jako to kdysi udělal kněz Valentýn.

Zde je zadání:

Ale pozor! Protože Valentýn trvá jediný den v roce, bude i tato soutěž zkrácena. Čas vyluštit čaroku máte do pátku 15. února včetně. Povede-li se vám dveřmi projít, čeká vás odměna v podobě sovičky postarší se speciálním valentýnským jménem!

Svá čaroku posílejte do 15. února 23.59 do sovince Denního věštce: dvsovinec@gmail.com.

Hodně štěstí při luštění!

Pro Denní věštec
Niane z Libelusie

Published by

Niane z Libelusie

Ó velké Mango a občasná redaktorka Denního věštce. Začínala jako šéfredaktorka a redaktorka nebelvírského kolejního časopisu Lví tlapou (6 školních let), po změně barvy hábitu na profesorskou fialovou se zaměřila mimo jiné na výuku šéfredaktořiny. Denní věštec vedla několik let. Je proslulá články, které neberou konce, popíjením niokaa a velkou zásobou obracečů času, které nefungují, takže je věčně v časovém skluzu. Tvrdí o sobě, že má místo hlavy cedník (přeloženo: zapomíná). Nejraději píše čarointerview a reportáže a z pozice čtenáře ji nejvíc baví články ve stylu Lenky Láskorádové a cokoliv, co navodí kouzelnou atmosféru série knih o Harry Potterovi.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *