Herci z Harryho Pottera: 8 let poté

| Vydáno:
Filmová série o mladém čaroději s kulatými brýlemi a jizvou na čele natočená podle knih J. K. Rowlingové naprosto uchvátila miliony fanoušků po celém světě. Od natočení prvního dílu však již uplynulo neuvěřitelných 18 let a od dokončení posledního pak 8 let. Jak se vlastně daří hercům, kteří ztvárnili nezapomenutelné postavy Harryho a jeho kamarádů či soků dnes?

8 let není až tak dlouhá doba, ale pro mladé herce, kteří začali ve filmech s Harrym hrát zhruba ve svých 11 letech, to představovalo prakticky polovinu jejich dosavadního života. Jejich role je tudíž velice ovlivnily a rovněž se jim nesmazatelně vryly do duše a staly se jejich určitou součástí. V průběhu natáčení se všichni tito mladí herci bradavických studentů nějakým způsobem vyvíjeli a formovali, což se projevilo i na jejich filmových charakterech. Lidé, kteří těmto postavám dali svoji tvář, se jako by posunovali vpřed společně s nimi. Měnila se jak jejich charakterová stránka, tak i ta fyzická, na první pohled rozpoznatelná. Stačí jednoduše srovnat první a poslední díl – je až zarážející, jak patrné tyto proměny jsou. Z natáčení posledního dílu „bradavičtí studenti“ odcházeli již jako mladí dospělí, mající před sebou celý život. Od toho dne už holt uplynul, lidově řečeno, nějaký ten pátek a my se proto podíváme na některé z herců, jak se jim daří v roce 2019.

Na koho jiného bychom si měli posvítit jako první než na Daniela Radcliffa? Představitel hlavní postavy celé série, který je momentálně nejbohatším britským hercem, neměl ještě během natáčení Relikvií smrti příliš růžové vyhlídky. Tedy, nešlo ani o jeho majetek, ale spíše o jeho osobní život – Radcliffe měl totiž v té době problémy s alkoholem a na natáčení pravidelně docházel opilý. Od svojí závislosti se však dokázal osvobodit a dnes je nadále úspěšným hercem, i když svoji „životní“ roli zatím zdaleka nepřekonal. I přesto, že si od ukončení Harryho Pottera zahrál v několika filmech napříč různými žánry, mimo jiné například v hororu Viktor Frankenstein či v thrilleru Imperium, si ho všichni dosud pamatují jako brýlatého Harryho, který přemohl Pána zla. Radcliffe je však stále mladý a může nás ještě velice překvapit. V poslední době má čerstvě za sebou hlavní roli v akčním filmu Beast of Burden, ale nelení a momentálně se věnuje natáčení komedie Young Americans. S hereckou kariérou tedy rozhodně nekončí a my můžeme jen čekat, s čím přijde příště.

Další osoba, které se podíváme na zoubek, je představitelka šprtky Hermiony Grangerové, Emma Watson. Tato mladá žena, která se mimo herectví živí také modelingem, rozhodně také nemá o zakázky nouze a buduje svoji kariéru, jak to jen jde. Od dokončení Harryho Pottera se již věnovala mnoha rolím, mimo jiné i dabingovým v animovaných filmech. Velice ceněná je její role ve filmu Kráska a zvíře, která jí dokonce vysloužila cenu za nejlepší filmový herecký výkon. Momentálně je Emma, která je 6. nejlépe placenou herečkou v letech 2016–2017, pohroužená do práce na novém filmu Little Women, kde si zahraje společně s Meryl Streep.

Nemůžeme samozřejmě zapomenout na Rona Weasleyho, veselého zrzka, který měl vždy talent na to něco zvorat. Rupert Grint, který ho ztvárnil, život bere poněkud s rozvahou. Po ukončení Harryho Pottera si několik dalších rolí sice střihnul, například ve filmu Charlie musí zemřít, ale mimo hereckou kariéru má momentálně i jiné plány. Rád by se například usadil a založil rodinu. S dětmi to například myslí opravdu vážně a jen tak mimochodem – když se Ruperta ptali, jestli by svého syna pojmenoval Ron, se smíchem odpověděl, že je těžké zkombinovat toto jméno s jednoslabičným příjmením Grint. Rona Grinta se tak nejspíš nedočkáme. Co se týče kariéry, Rupert momentálně pracuje na dobrodružném filmu Enemy of Man, které bude zpracováním Shakespearova Macbetha.

A nakonec si zmíníme představitele nešiky a podivína Nevilla Longbottoma, Matthewa Lewise. Ten, navzdory svému „šaškovskému“ a trochu směšnému vzezření v prvních dílech série, vyrostl v pohledného a atraktivního mladíka. Podobně jako jeho kolegové dostal možnost si zahrát hned v několika dalších rolích, přičemž mezi ty zajímavé patří role v romantickém dramatu Než jsem tě poznala či menší role v seriálu Šťastné údolí. Před nedávnem se oženil s Angelou Jonesovou. Proto se v současné době věnuje jí, o jeho současných případných filmových či seriálových rolích toho není moc známo. Své dosud poslední filmové role se ujal v thrilleru Terminal.

Je vidět, že herecká kariéra každému z herců učarovala. Pro všechny z nich jsou role v sérii filmů s Harrym Potterem životní a my můžeme být jenom zvědaví, jak se jejich příběhy budou vyvíjet dále. Možná někoho z nich čeká ještě větší role, než jaké se mu dosud dostalo, kdo ví? Proto Danielovi, Emmě, Rupertovi i Matthewovi přejme pevné zdraví, nervy a odvahu jít do nových věcí. Třeba nás ještě něčím překvapí.

Pro Denní věštec
Arietty Liella Minette

Published by

Arietty Liella Minette

Zvídavá pisatelka, která se nad věcmi ráda zamýšlí a neodmítne příležitost ke sdílení svého názoru s ostatními. Na lidech dokáže ocenit jejich přátelskost, kreativitu a odhodlání. Mimo psaní má spoustu jiných koníčků, ale k novinařině se vždy ráda vrací.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *