Proč je tak skvělé mít kolejní časopisy a najít si čas je číst?

| Vydáno:
Nejen kolejní časopisy naší školy, ale i mnoho dalších studentských periodik kouzelnických škol se trápí nedostatkem zájmu nejen redaktorů, korektorů, grafiků, ale bohužel i čtenářů. Pojďme si proto společně připomenout, proč je pro naši školu tolik důležité uchovávat dál, rozvíjet naše kolejní časopisy a jak moc znamenají pro kolej samotnou. Věnujte mi pár svých minut a snad si poté s radostí otevřete alespoň jeden z našich školních plátků.

* Prostor využít svůj specifický humor!
Každá kolej má svůj humor, kterému občas ti ostatní nemohou ve Velké síni přijít na chuť, nebo naopak ho kolej nemá tolik příležitosti využít. Právě kolejní časopis je studnicí kolejního humoru. Začtěte se do jednotlivých článků a zkuste dát šanci humoru ostatních. Třeba se sami přistihnete u toho, jak se i s krví lví usmíváte nad hadím humorem.

* Konec cenzury a prostor pro kontroverzní témata!
Chybí vám v oficiálních kouzelnických novinách trochu více prostoru pro témata, co boří náš hrad? Nelíbí se vám kontrola Ministerstva kouzel nad obsahem některých článků? Čtěte i kolejní časopisy, protože v nich se cenzury bát nemusíte. No a když už, tak je to cenzura od studentů pro studenty.

* Zvýšení popularity koleje!
Každý rok s příchodem nováčků na náš hrad se každá kolej velmi rychle rozhlíží, kterou novou krev by nejraději přivítala ve svých řadách. Poflakují se před branami naší školy, procházejí se parkem a jen čekají, až jim přineseme trochu jídla a něco ke čtení. Stačí pár skvělých článků a hned má každá kolej o pár fanoušků navíc a mnoho nováčků si i díky tomu uvědomilo, do jaké koleje chtějí směřovat.

* Trocha agitace neuškodí!
Blíží se volby do studentské rady? Už se opět volí osobnost roku? Sedmiboj hledá svého vítěze ceny sympatie? No kde jinde poskytnout svým kolejním favoritům prostor pro sebeprezentaci, než právě v kolejním časopise? No a trochu podprahové reklamy v článcích nikdy nikomu neuškodilo…

* Otevřete si cestu do Denního Věštce!
Mnozí z nás již od začátku svého studia přemýšlíme, jakou pracovní cestou se v budoucnu vypravit. Pracovat jako redaktor nejvlivnějšího kouzelnického plátku by zajisté nebylo k zahození. Ukázka vašich skvělých článků ze školního časopisu či získání některého ze zajímavých řádů naší školy v této oblasti, vám tyto dveře pomůže otevřít. A z pozice čtenáře je skvělé pozorovat budoucí redaktorské hvězdy na začátku jejich kariéry právě v našich kolejních časopisech.

* Studnice historie a poznání!
Jak často se vám stává, že v domácím úkolu na vás vyskočí zadání, které vás posílá do archivu naší knihovny, a ani tak nejste úspěšní? Mně osobně velmi často. Zkuste někdy zapátrat i v archivu kolejních časopisů. Je to skvělá studnice vzpomínek a kolejních artefaktů.

* Objevme dosud neobjevené talenty!
Mnoho našich studentů si píše svá dílka do šuplíků v kolejní místnosti a nikdy jim nedovolá spatřit světlo světa a nedostanou se k dychtivým čtenářům. Šéfredaktoři kolejních časopisů si povětšinou vyslouží velkou důvěru své koleje a právě i díky této důvěře se jim často daří přesvědčit své spolužáky, aby svá díla vytáhli ze šuplíků. Máte tak jedinečnou šanci díky kolejním časopisům objevit nové talenty a styl, který vás čtenářsky zaujme, a mnozí z vás mají šanci být objeveni.

* Krb už nikdy nevyhasne!
Pusto a prázdno v našich krbech způsobilo letošní zimu trápení nejedné koleji a i sborovně samotné. Ačkoliv pálit knihy a kolejní časopisy je hřích, zdraví si občas nevybírá. No a pokud souška není po ruce, budete vděční za čtenáře, co nosí do kolejní místnosti časopisy všeho druhu a vy s nimi v případě nouze zatopíte.

* Nehoda na toaletě? Již nikdy!
Není lepšího využití času stráveného na toaletě než čtení kolejních časopisů. No a pokud se Uršula nebo Protiva rozhodli zavtipkovat a schovat všechny toaletní papíry, tak právě kolejní časopis bude tou jedinou možnou záchranou při této opravdu nemilé situaci. No a nebo prostě dáte nějakému článku jasně najevo, co si o něm myslíte.

* Kolej má být na co hrdá!
Každý článek, který někomu vykouzlí úsměv na tváři. Každý článek, který rozvíří debaty na naší škole. Každý článek, co dovolí vytáhnout svá dílka ze šuplíku a ukázat je světu je další možností, jak být na svoji kolej hrdý.

Za každým časopisem a každým jeho vydáním stojí mnoho úsilí mnohých z nás. Šéfredaktorů, korektorů, grafiků a všech redaktorů. Proto až příště přijde kdokoliv ve Velké síni k vám a nabídne vám nový výtisk kolejního časopisu, usmějte se a s díky ho přijměte. Nikdy nevíte, co vás v něm čeká a kdy vás zachrání od pořádného trapasu.

Pro Denní věštec
Inees Rut Gowstring

Komentáře

  1. Bod „kolej má být na co hrdá“ hned po „Nehoda na toaletě“ to mě vážně pobavilo 😀

  2. Je důležité seřadit si priority! 😀 A je už na tobě jestli jedeš od 1 do 10 nebo naopak 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *