Okurková obrazárna poprvé

| Vydáno:


Oproti minulému tématu se „Školní obrazárna“ těšila několikanásobně větší oblibě – tedy alespoň co se počtu zaslaných příspěvků týče. Jako první jsem ke zveřejnění vybral dílo slečny Adanedhel Bloom.

Školní obrazárna, kde se uchovávají kouzlomalby z různých magických setkání a čaroportréty jednotlivých obyvatel hradu, stála vždy trochu mimo naše zdi. Její rozsah je neuvěřitelný a občas ještě narůstá. K dnešnímu dni čítá 5910 obrázků v 96 albech v 11 kategoriích s 3757 komentáři. Všechny obrázky byly celkem zobrazeny 554359 krát. Dříve jsem ale měla více důvodů, proč ji navštěvovat. Proč tomu tak je?

Hlavní problém školní obrazárny jako takové souvisí s celkově se snižujícím počtem bradavických srazů, zejména těch oficiálních, ze kterých se vždy zachovalo nejvíce fotografií. Nebude to ovšem problém jediný, poněvadž pamatuji mnoho srazů, které v ní ještě nejsou zavedeny. Více než půl roku byl posledním zde vedeným srazem v pořadí třetí Hon na škrkny, nyní, se změnou správce obrazárny, byly přidány alespoň fotky z Pragoconu 2009. Inu, není to ještě výhra, ale myslím si, že to je první vlaštovka změn k lepšímu. 🙂
Přiznám se, že jsem ani nevěděla jistě, jestli je brigáda Fotky ze srazů stále vypsána, ani jak je honorována. (Přičemž si po přečtení jejího popisu nejsem jistá – za galerii dostanu až galeon nebo dva?) Určitě by neškodilo ji trochu propagovat. Za odměnu se vždycky najde někdo, kdo si vzpomene, že má ve foťáku zapomenuté fotografie z toho a toho srazu a mohl by je nechat vystavit, když se teda pořád blíží nějaká nová kolekce. 🙂

Mou nejoblíbenější částí obrazárny je Místo největšího utrpení, přestože nechápu, proč se jmenuje tak hrozně, většina obyvatel hradu je celkem fotogenická! 😀 Přijde mi ovšem, že jsem tam už déle nenalezla nějaký nový zajímavý portrét. Proto by mě třeba zajímalo, jestli novější tváře z hradu vůbec vědí o tom, že je možnost představit se svým spolužákům i jinak než přes Ksichtůknihu a podobné mudloviny.

Kategorie, kterou naopak příliš nenavštěvuji, jsou jednotlivé kolejní obrazárničky. Když tam člověk vejde, je zahlcen nespočtem uměleckých dílek ze soutěží, ve kterých se prostě nedá orientovat. Zde také končí obrázky ze speciální brigády Obrázky do obrazárny. Tu jsem využila jednou nebo dvakrát za život. Je to pěkná rýžovačka na peníze, ale nikdy mě nenapadne, co nakreslit, nikdy se k tomu nedokopu a asi je to tak u většiny z nás tady, což je štěstí, protože kdyby byla tato soutěž pořádně využívaná, musel by se honorář za ni znovu snižovat. Zaprvé by nám naskákala hromada mamonářů, kteří by se na ten majetek nemuseli koneckonců ani moc nadřít, stačí najít nějaké povedenější obrázky z mudlovských hodin výtvarné výchovy. A zadruhé by obrazárna už asi vážně praskla ve švech a chodby našeho hradu by zavalily bezprizorní obrázky. (I když to by vlastně nemusela být špatná událost.)

Kdyby škola dostala nějaký grant z ministerstva kouzel na modernizaci našich externích prostor, rozhodně bych ocenila větší přehlednost právě obrazárny. Nekonečné seznamy účastníků ji roztahují až na hranici snesitelnosti. Proklikat se někam zabere docela dost času, design je takový nijaký nepřitažlivý, přespříliš mudlovský. Také mi chybí odkaz na starou školní obrazárnu, kterou občas objevím už ani nevím jak. Taková ta černá stránka, kde jsou fotografie z prvních asi tří srazů včetně komentářů k nim, žije ještě? Možná se kouzlomalby z ní nakonec najdou v nějakém ze dvou obrazárenských trezorů a budou znovu vystaveny…

Jo a – prostě miluju ten nápis „Komentářu přidáno“! 😀

Komentáře

  1. – Tak ono je těžké zveřejňovat fotografie ze srazů které byly, když nikdo nefotí. Já vždycky čas od času zahltím lidí sovama s žádostí a nic. Buď nefotili, nebo nechtějí.

  2. Fotky – Hm, má např. smysl ještě poslat nějaké fotky z letošního Letňáku, když už v obrazárně obsáhlé album je? Samozřejmě mám na mysli fotky trochu jiných momentů, než které už tam zvěčněny jsou:)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *