Nařízení přišlo shora – vyměnili inspektora

| Vydáno:


V našem minulém článku jsme vám my z redakce RE-CE-SE slíbili náhled do epicentra druhého hradního zemětřesení na důležitých postech vedení školy, a sice na postu inspektora výuky. Od nepaměti až do konce školního roku Léto 2010 bylo toto místo obsazeno profesorkou Grey-Slytherin a každý, kdo by ještě v červnu prorokoval její náhlou rezignaci, byl by považován za nebezpečného šílence, protože od profesorky Grey-Slytherin se těžko dalo očekávat, že by se dobrovolně vzdala teplého, dobře placeného místečka a současně moci, která jí umožňovala šikanovat své bezbranné podřízené. Těžko tomu uvěřit, přesto se stalo. Naši čtenáři však mají právo vědět celou pravdu.

Naše ohnivé brko pátralo, co bylo pravou příčinou nečekaného a náhlého odchodu inspektorky výuky z tak významného postu. Zjistili jsme, že za tím vším stálo přislíbení postu ještě vyššího. Ano, i běžní nevšímaví studenti viděli, že zelená profesorka, které se vždy dělalo špatně ze všeho nezeleného, syčící ve Velké síni hadím jazykem, není poslední dobou k zelené barvě tak náruživá. Nejenomže se po chodbách hradu prochází v nezelených doplňcích, v její garderobě stále více vládnou prvky nebelvírské. Nabízí se rovněž i otázka, kde k nim přišla?

Dokonce se nám podařilo zjistit, že v červnu t.r. navštívila soukromý večírek, který pořádal svobodný mladý pan Lew Hard Gryffindor, pokračovatel a dědic slavného rodu a jména. Jak je o bývalé inspektorce výuky ze školy Čar a kouzel Hogwarts.czechzone známo, sama nepochází ze žádného vznešeného rodu, ale narodila se jako typická šedá (grey) myš. Své postavení a peníze získala až provdáním se za dědice slavného rodu Slytherin. Jako bývalé studentce Zmijozelu jí zelená nebyla cizí, avšak se Zmijozelovými ideami se plně ztotožnila až po svatbě a teprve poté se začala tvářit zmijozelštěji než Salazar. Její přítomnost na nebelvírském večírku by se jistě dala vysvětlit možným schylováním k bouřlivému rozvodu u Slytherinů, neboť starší plešatější manžel s přibývajícím bříškem již možná nezvládá potřeby své mladší hýřivé ženy, případně že akcie Slytherinů na magické burze klesly natolik, že madam Grey-Slytherin, která se nikdy netajila svým kladným vztahem k bohatství, hledá štědřejší zázemí.

Skutečnost je však o poznání děsivější.

Profesorka Grey-Slytherin měla podle našich ověřených informací usednout na Nebelvírský trůn, který v tutéž dobu uvolnil profesor Papulka!

Profesorka Grey-Slytherin po letech marného čekání na trůn Zmijozelský došla patrně k neodvratnému závěru, že tento trůn doživotně okupuje profesor The Gravedigger a šance jsou zde více než nulové. Trůn si tedy sehnala jinde a profesor Papulka ať si klidně třeba praskne! Posezení ve vedení Nebelvírské koleje si dokonce již chodila tajně zkoušet.

Zde, skryta všem školním zrakům, popíjela lahodné archivní červené víno, i když po chodbách školy ho zatím ještě pro všechny případy vylévala.

Přestože měla již v matrice objednánu změnu jména na Grey-Gryffindor, ředitel školy, mág Elénére, se zalekl skandálu, který by v kouzelnické veřejnosti vypukl, kdyby do vedení Gryffindoru dosadil Slytherin. Profesorka Grey-Slytherin, tak přišla o svůj dobře placený post inspektora výuky a zůstala na suchu.

Považujeme za rozumné upozornit ředitele Elénéreho a ředitelku Nebelvíru Orionis, že jejich život může být nyní ohrožen.

Příště se podíváme, jak je to možné, že trůn zmijozelský okupuje stále stejný okupant. Zůstaňte s námi!


Žhavé novinky z ohnivého pera.


Pro DV si vystřelila z Canonu: Mystifikace Fabulantová

Komentáře

  1. – Takový skandál! Ještě že jste včas odhalili hrozící nebezpečí! My naši novou kolejní nedáme! Wrrau!

  2. Esi … – budete, madam Grey-Slytherin, zanedlou Grey-Slytherin-Gryffindor, někdy mít štěňata od toho afghánského chrta, jedno bych si zamluvila 😉

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *