Konec dubna se blíží

| Vydáno:
Opět se blíží obávaný konec dubna a s tím i mudlovské pálení čarodějnic. Jak tento mudlovský svátek ve zdraví přežít? Máme vůbec naději?

Je to již několik stovek let, co se slavná Vendelína Výstřednice nechala dobrovolně chytat a upalovat na hranicích mudlovskými inkvizitory. Za tu dobu mudlové ve svém honu na čarodějnice a kouzelníky polevili, ale stále si tuto skutečnost připomínají.

Datum připomínky připadá vždy na poslední dubnový den. Každoročně mudlové zapalují velké ohně a snaží se upálit čarodějnice. Již desítky let se neupalují živé osoby, ale pouze napodobeniny a figuríny. Mudlové tím dávají jasný vzkaz, že se my kouzelníci a čarodějky máme bát.

Přestože je v historii známo jen minimum případů, kdy mudlové chytili skutečného kouzelníka či skutečnou čarodějku, měli bychom být všichni na pozoru a znát několik bezpečnostních zásad a jednoduchých kouzel, která by nás před běsnícími mudly zachránila.

Ministerstvo kouzel každoročně vydává bezpečnostní pokyny, a proto si zkusíme ty zásadní a nejužitečnější z nich představit. Vše je v souladu s vyhláškou 3004/BaOKS-1.

Hned první pokyn upozorňuje na důležitost zachování utajení podle mezinárodního zákona a popisuje, že bychom za všech okolností měli utajit své kouzelné schopnosti. Dále se upozorňuje na mudly pod vlivem černokněžníků, alkoholu či jiných omamných látek nebo lektvarů. Ti mohou být velmi agresivní a pro kouzelníky a především čarodějky velmi nebezpeční.

Pro případ, že bychom se nedobrovolně účastnili honu na čarodějnice, máme povoleno využít maskovacích zaklínadel a přemístění i před zraky mudly. Jsme však povinni ihned kontaktovat ministerské úředníky, aby zřídili nápravu a výmaz paměti.

Jestliže se nějakým nedopatřením či naší nešikovností podaří mudlům chytit nás a už budeme stát na hranici, měli bychom znát historií ověřené zaklínadlo. Tím je beze sporu ohňochladící zaklínadlo *Igniscatium*, které promění plameny v lehce šimravá peříčka, jež už nám nebudou moci ublížit. Toto zaklínadlo je velice jednoduché a jde provádět poměrně snadno i neverbálně. Stejné zaklínadlo používala i výše zmíněná Vendelína Výstřednice.

Přestože oslava tohoto svátku může být nebezpečná, měli bychom se jej také účastnit. Společně bychom měli uctít památku stovek a tisíců nevinných mudlů, kteří byli upáleni kvůli falešným obviněním. Takže v souladu s bezpečnostními pokyny běžte slavit!

Pro Denní věštec
Martin Javor

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *