Notre-Dame v plamenech

| Vydáno:
Jedna z nejznámějších památek Francie se ocitla v pondělí v plamenech. Co zapříčinilo zkázu této gotické památky a má ještě naději, že zůstane zachována i pro příští generace?

„Mohu potvrdit, že krátce po šesté hodině se spustil magický alarm umístěný na katedrále Notre-Dame. Na místo byla vyslána zásahová skupina bystrozorů, která našla katedrálu v plamenech. Po kouzlech nebylo žádných stop, a proto se zásahová skupina ihned snažila katedrálu uhasit a zachránit magické artefakty, jež v ní byly uloženy. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu krátce před půlnocí,“ prohlásil Francois De Lamio (vedoucí tiskové kanceláře Ministerstva kouzel ve Francii).

Na místo byli vysláni i vyšetřovatelé, kteří měli zjistit původ požáru. Postupně se na místě objevili i experti na lov černokněžníků či odborníci v oboru čarostavitelství z různých částí světa. Těm se podařilo zjistit, že požár způsobil drak. Důkaz se podařilo získat od mudly, který si daný incident vyfotografoval.

„V současné době stále probíhá intenzivní pátrání po drakovi, jenž tuto spoušť způsobil. Zároveň se nejlepší čarostavitelé světa pokoušejí zajistit statiku zbytků katedrály a postupně ji opravovat,“ potvrdil Francois De Lamio.

Ihned po vzniku požáru se ozvali zástupci z Fondu rodiny Flamelových, kteří nabídli značnou hromadu galeonů na opravu katedrály. Finanční a osobní pomoc nyní nabízejí i další francouzské kouzelnické rodiny. Pomoc poskytlo i naše ministerstvo kouzel.

„Očekáváme, že zabezpečení zbytků katedrály potrvá minimálně čtrnáct dní. Oprava do původního stavu se může protáhnout i na desítky let. V samotné katedrále byla vetkána mocná kouzla, která nyní mohou po neodborném zásahu ohrozit kouzelníky i mudly,“ potvrdil obavy francouzský ministr kouzel Jaque Fleming.

Pro Denní věštec
Martin Javor

Komentáře

  1. No vida, přitom se spekulovalo, že do Notre-Dame nakladl svá vejce popelec. Ještěže má dnes u sebe každý mudla mobil s fotoaparátem!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *