Rozhovor se zakladateli Bradavic

| Vydáno:
Změnili by něco, kdyby dnes měli tu možnost? Jsou spokojeni s Moudrým kloboukem a se zařazováním studentů? Jak to vidí s prací studentů v boji o body? To vše se dozvíte v tomto rozhovoru.

Šla jsem do knihovny a hledala jsem něco o zakladatelích Bradavic. Když jsem projížděla stohy knih, tak jsem dostala brilantní nápad. V ředitelně totiž visí obrazy všech čtyř zakladatelů, takže bych se jich mohla zeptat na pár otázek ohledně jejich pohledu na dnešní stav naší školy. Dostala jsem povolení od našeho ctěného ředitele a vydala jsem se se stohy pergamenů do ředitelny. Sedla jsem si do pohodlného křesílka před obrazy čtyř zakladatelů Bradavic. Když jsem dosedla, tak se postavy na obrazech začaly hýbat.

Misaka Rainbow: Dobrý den, vážení zakladatelé Bradavického hradu. Měli byste na mě minutku čas? Měla bych na vás pár otázek.
Godrik Nebelvír: Ale jistě, slečno, jen se ptejte.
Rowena z Havraspáru: No konečně nás taky někdo přišel navštívit. – usměje se –
Helga z Mrzimoru: Ale jistěže vám zodpovíme pár otázek, a jak rádi, stejně teď nemáme co dělat.
Salazar Zmijozel: …jestli jste z mudlovské rodiny, tak máte smůlu. – nevraživě si mě prohlíží –

Misaka Rainbow: Takže máme tu první otázku: kdybyste měli možnost v dobách vašeho působení něco změnit, co by to bylo?
Godrik Nebelvír: Hned na začátek jste si zvolila dost těžkou otázku. – brumlá – Já bych asi nezměnil nic. To, co jsme chtěli udělat, tak je, a funguje to dodnes dobře. – pokrčí rameny –
Rowena z Havraspáru: Já bych změnila schodiště. Že by se otáčelo do jiných směrů v případě, že by byla škola napadena. Takhle studenti skoro nestíhají vyučování!
Helga z Mrzimoru: Souhlasím naprosto s Rowenou, ty schody jsou zlo.
Salazar Zmijozel: Asi se budu opakovat, ale neměli by se brát studenti z mudlovských rodin, za tím si stojím.

Misaka Rainbow: Jste spokojeni s Moudrým kloboukem a se samotným zařazováním studentů?
Godrik Nebelvír: Jsem velmi spokojen s Moudrým kloboukem. Je pořád stejně moudrý, i když už uplynulo mnoho let od jeho vytvoření. Akorát ty své písně by mohl trochu poupravit. Studenti nedokáží udržet pozornost.
Rowena z Havraspáru: Nejvíce se mi líbí zdůvodňování Moudrého klobouku, proč poslal studenta do té či oné koleje. Kolikrát i pobaví. Co se týče písní, tak by to možná stálo za pokus je pozměnit, ale to záleží právě na Moudrém klobouku.
Helga z Mrzimoru: Já jsem tedy spokojená, akorát by fakt mohl Moudrý klobouk pozměnit svůj repertoár. zasměje se –
Salazar Zmijozel: Zatím jsme vždy měli ve Zmijozelu studenty, kteří byli této koleje hodni, takže jsem velice spokojen.

Misaka Rainbow: Co si myslíte o honbě studentů za body? Je dostačující, nebo se to za ta léta změnilo?
Godrik Nebelvír: Každý rok jsou to nervy jak v bodování do školního poháru, tak v boji o famfrpálový pohár, nicméně studenti se opravdu snaží každý rok bojovat. Boj je to stejně urputný jako ty roky předtím, takže se nic nezměnilo.
Rowena z Havraspáru: Líbí se mi, jak studenti s obrovským nasazením sbírají body, pokud se nenajdou studenti, co sbírají jednoho trolla za druhým. Asi se změnilo to, že studenti začínají být krapátek línější, ale ne všichni, samozřejmě.
Helga z Mrzimoru: Studenti se každoročně snaží získat pro svou kolej co největší počet bodů, z čehož máme všichni ohromnou radost bez ohledu na to, která kolej zrovna vede. Škoda, že nejde, aby pohár získaly všechny koleje. Bohužel vítěz může být jen jeden.
Salazar Zmijozel: Mě mrzí, že se Zmijozel snaží jen jeden rok a další si dává lehárko. Co to má jako být? Aspoň, že to zachraňujete famfrpálem. Had nikdy nespí, to si pamatuj!…

Misaka Rainbow: Závěrečná otázka: co byste vzkázali naší škole a našim čtenářům do dalších let?
Godrik Nebelvír: Škole bych popřál hodně pilných studentů a hromadu profesorů, kteří se ze své funkce nezblázní, a čtenářům Denního věštce bych popřál krásné prázdniny, skvělé vysvědčení a pokud jsou mezi čtenáři i budoucí noví žáci, tak jim přeji, aby se jim na škole líbilo a dělali jen čest své koleji, ať už je Moudrý klobouk pošle kamkoli.
Rowena z Havraspáru: Naší škole přeji velký příval nových studentů a taky plno úspěšných absolventů, a aby do této školy každý chodil rád. Čtenářům přeji, aby zde měli pořád co číst a škola jako taková je bavila.
Helga z Mrzimoru: Škole přeji mnoho a mnoho let fungování, plno pilných studentů a profesorů. Čtenářům Denního věštce pak přeji, aby zde na této škole jen a jen zářili a dělali této škole čest.
Salazar Zmijozel: Bradavické škole bych chtěl popřát mnoho nadaných žáků a čtenářům bych popřál spoustu skvělých článků ke čtení.

Zaklapla jsem svůj notes a všem čtyřem zakladatelům jsem poděkovala za rozhovor. Uklonila jsem se a šla jsem z ředitelny zpět do své koleje. Na chodbě jsem potkala pana ředitele, kterému jsem poděkovala za poskytnutí své ředitelny. Jsem moc ráda, že jsem tento rozhovor mohla uskutečnit a pro vás sepsat.

Pro Denní věštec
Misaka Rainbow

Published by

Misaka Rainbow

Ráda píšu rozhovory a vtipné články o čemkoli. Nebojím se žádného tématu. Často se procházím po chodbách hradu s Bonzoblokem a vehementně pátrám po nějaké senzaci co by stála za uveřejnění. Už rok píšu do kolejního časopisu a moc mě to baví. Jednou bych se chtěla stát Šéfredaktorkou.

Komentáře

  1. Čistou krev my budeme ctít,
    za její čistotu budem se bít.
    Za to do ohně svou hůlku dáme,
    Salazare přísaháme!!!

  2. To je tradiční přísaha Zmijozelských nováčků, kterou musí složit každé hádě, aby se stalo právoplatným hadem. Je to tradice. Skládá se to již desítky let! 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *