Pět věcí, které jste měli udělat po svém zařazení do koleje

| Vydáno:

…aneb manuál pro všechny ex-lososové prvňáky: Co jste měli udělat a ještě neudělali! Už nejsme lososoví. Jedna z nejlepších etap našeho života skončila. Už se nemůžeme vymlouvat na naši nevědomost. Už se nesmíme nechat oškubávat mazáky. Už se nenecháme zastrašovat! Už musíme být plně připraveni a vybaveni do nejdrsnější etapy našeho života: do prvního ročníku! V tomto článku najdete zaručené rady a tipy, jak přežít svůj první rok na Hogwarts.

→ Krok č. 1: Průzkum terénu

Pečlivě si zmapujte svůj terén. Musíte ho důkladně znát, je to velmi důležité! Začněte v kolejní místnosti své nové koleje. Nejdřív centimetr po centimetru prohlédněte svůj pokoj. Podívejte se pod postel, jestli tam nemáte zastrčeného nějakého ghúla. Zkontrolujte polštáře. Nahlédněte i pod skříň. Lupou prozkoumejte škvíry v podlaze.

Podívejte se na svůj stůl na výuku. Měl by mít dvě přihrádky, jednu na semináře a druhou na předměty. V této části budete trávit nejspíše dost času. U tohoto stolu budete nadávat na úkoly, profesory, nedostatek času, na to, že zrovna nemáte žádné nápady a podobně. Emotivní místo!

Dále tu máte koutek na soutěže. Nejspíš bude zbožňovaným a zároveň i proklínaným místem. Budeme kolem tohoto místa nervózně cupitat sem a tam a nedočkavě čekat, jak jsme dopadli u té a tamté soutěže, kolik za onu soutěž dostaneme a jestli k tomu bude připojený nějaký komentář.

Všímejte si i své truhly se svým cenným majetkem. Tohle musíte hlídat jako třaskavýho skvorejše v boudě. Občas si můžete jen tak prohlížet svůj majetek a být pyšní na každý těžce získaný kousek.

Vidíte ten ohavný obrázek s micinkou, který vám visí na stěně? Odtáhněte ho. Za ním najdete malinkatou komůrku, ve které se skrývají veškeré vaše úspory. Doporučuji toto místo zabezpečit ochrannými kouzly… tedy, až se nějaká naučíte. (Pokud vůbec.)

Ještě tu máte svou vlastní knihovničku. Čeká jen na to, až ji naplníte půjčenými knihami z knihovny. Tak na co čekáte? Zajděte tam a navštivte naši novou milou knihovnici. V knihovně je přeci tolik zajímavých knih! (A já se jednoho dne dostanu do oddělení se zakázaným přístupem a jo, a jo!)

→ Krok č. 2: Vycucejte každou informaci

Důkladně si pročtěte starší příspěvky připíchnuté na vývěsce. Prošmejděte záznam školních trestů, vezměte si povinně letáček s FAQ a nápovědou. Budou se hodit na zabalování svačiny. Školní řád též nesmíte vynechat. Naučte se ho nazpaměť a pak můžete nachytat mazáky při každém drobnějším přestupku. Ty pak použijte proti nim!

Choďte do kolejního pokecu, což je centrum celé kolejní místnosti. Zde se píšou dějiny a to doslova. Určitě si zapamatujte všechna strategicky rozmístěná křesla. Zmapujte ta nejpohodlnější a sledujte, kam si které skupiny lidí sedávají a vyberte diplomaticky nejvýhodnější (a nejpohodlnější) pozici. Nenechte se ze svého vybraného křesla vyhodit (držte se zuby nehty, kousejte, škrábejte) a dejte všem najevo, že už je to v-a-š-e křeslo!

→ Krok č. 3: Myslete naostro

Buďte všude! Projevujte se nahlas. Ať je vás úplně všude slyšet! Všude! Co to znamená? Navštěvujte Velkou síň a usmívejte se jako sjetý tlustočerv. Komunikujte s lidmi. Upevňujte vztahy, budou se vám do budoucna hodit. Posílejte lidem sovy, jen tak. Občas kupte náhodně vybraným lidem květiny a pošlete jim je anonymně. Pište do novin. Pište do kolejních časopisů. Zúčasněte se každé akce. Buďte hlasití! Neváhejte a jděte úplně do všeho. Roztáhněte pole svého působení po celém hradě. I v Prasinkách. Navštivte Ďábla a dožadujte se drobné odměny. Pište fiktivní inzeráty k Chytrákovi a sežeňte mi mimino mořské panny v lahvi formaldehydu. (Kdo ji skutečně sežene, tomu věnuji celé své konto. Opravdu.) Mlaťte své (ne)oblíbence v Ringu. A tak dál.


→ Krok č. 4: Vždy ve střehu a ve střetu

Naučte se udělat na všechno čas. Všechno jde, když se vám chce. Skočte po každé příležitosti a snažte se dostat do „vyššího levelu“. Nevyhýbejte se průšvihům, ony si vás beztak samy najdou. Spíš se naučte, jak se z nich nenápadně dostat.

Naslouchejte, poslouchejte, odpovídejte. Ignorujte ignoraci. Sbírejte sovy, navštěvujte dívčí umývárnu a zírejte do výloh krámků na Příčné ulici, čtěte DV a přitom se stále usmívejte jako sjetý tlustočerv. (Což nejspíš zrovna děláte, že.)

→ Krok č. 5: Buďte vždy o krok napřed!

Viz kroky 1, 2, 3 a 4. Přečtěte si to znova. Já vím, že někteří z vás ty nudnější odstavce přeskakujete, chachá!

Totiž, jak vám to jen říct… ale jednoduše mi už došla slova. Ale jsem v tom stále s vámi! Nezbývá mi než vám popřát hodně štěstí a úspěchů.

Losos s vámi.
Evey Eycková

Komentáře

  1. 🙂 – Evelýnko skvělý návod 🙂
    I když myslím že zrovna já můžu krok č.3 vynechat :DD

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *