První zápas pro Zmijozel

| Vydáno:
Nebelvír 30:230 Zmijozel

Letošní sezónu školního famfrpálového mistrovství zahajoval zápas mezi Nebelvírem a Zmijozelem hrající se 11. května od 9.30 hodin. V pošmourné ráno se na tribuny dostavilo mnoho fanoušků, za odměnu mohli sledovat polospící hráče šourající se na hřiště. Jako první se úspěšně shromáždil tým Nebelvíru, jehož kapitánka Theresa Brendi potvrzovala připravenost. Ve Zmijozelu došlo ke změnám nejvyšším, a tak těsně před plánovaným začátkem novopečená kapitánka Loralei Silwerin ještě zkoumala, kde má úplnost svého týmu potvrdit. Hrát se začínalo v 9.33.

Na koště se jako první posadila Esmeralda Milagrosa, kompletní tým měl však ve vzduchu dříve Zmijozel. Dvanáctku létajících hráčů jako poslední doplnila Mary Elizabeth Thornhill. Chytači mohli ještě půl hodiny pospávat na lavičkách a cpát se u Rosmerty. První akci v zápase si na konto připsala Elaine Robillard, která odpálila potlouk na Mary hrající na střelci. Chvíli na to se camrálu poprvé ujala Andra Tigers a prostřelila nebelvírskou brankářku Emmu Ellie Lewis. Za to, že dostala Zmijozel do vedení, si od Esmeraldy okamžitě zasloužila pořádnou ránu potloukem.

Loralei Silwerin předvedla svůj první úspěšný zákrok, když uštědřila pořádnou ránu Melise Pestré. Střelkyně Hannabell Cavanaugh se ujala camrálu a vyřítila se k nebelvírskému brankovišti ve stejné chvíli, v jaké se Theresa Brendi dostala k potlouku. Nebelvírská brankářka Emma za svá záda camrál nepustila a potlouk trefil Samanthu Aileen Massey takovou silou, že musela okamžitě vypít Laudanum a zvýšit své zdraví. To jí pomohlo se na koštěti udržet ještě chvíli, ovšem po dalších třech ránách, jedné od Theresy a dvou od Esmeraldy, stejně z koštěte spadla a zamířila na ošetřovnu. Na její místo okamžitě nastoupila Jagga Viggo. Během snahy vyřídit Samanthu se Andra neúspěšně pokusila zvýšit vedení Zmijozelu.

Díky sestřelené střelkyni Zmijozelu se k camrálu poprvé dostali nebelvírští střelci, konkrétně Beteramis Athenodoros. Ta se rozlétla přímo proti zmijozelské brankářce, a ačkoliv Rhea De Morgan dobře odhadla směr camrálu, nechytila jej, Nebelvír tak vyrovnal stav utkání na 10:10. Loralei se pokusila trefit Melisu, ale nepodařilo se jí to, Elaine hned nato potlouk míří na Mary, ale ani ona není úspěšná. Než se jí znovu podaří zamířit, Melisa střílí druhý gól Nebelvíru a obrací stav utkání, pak však Elaine konečně trefuje svůj cíl a sundává Mary z koštěte. Na její místo nastoupila Calla Torová.

Další ataky odrážečů tentokrát mířily na Jaggu, do které se  jako první pustila Esmeralda. Její rána přiměla zmijozelskou střelkyni pít Laudanum, ihned po vypití však zřejmě povzbuzená střílí gól a vyrovnává skóre zápasu na 20:20. K potlouku se dvakrát po sobě dostane Loralei a obě rány míří na Melisu, po té první i nebelvírská střelkyně pije Laudanum. Andra střílí další gól Zmijozelu, Loralei se k potlouku dostává potřetí za sebou, tentokrát však zasahuje Esmeraldu. Další potlouk padne do rukou červeným odrážečkám, konkrétně Therese, a ačkoliv má Jagga díky lektvaru plné zdraví, na jediný zásah ji shazuje z koštěte. Esmeralda mezitím dosahuje 23. úrovně.

Proběhne velké střídání hráčů. Na volného střelce ve Zmijozelu naskakuje vyléčená Samantha, v Nebelvíru se na střídačku vydá Beteramis a místo ní se do vzduchu vrací Mary. Camrálu se ujme Hannabell, Emma však ani tentokrát nezáváhá a gól nedovolí. Elaine dalším potloukem zasahuje Callu. Loralei zamíří železný míč proti Melise a uštědří jí pořádnou ránu, ta se však na koštěti udrží. Andra překoná brankářku, ale místo gólu trefuje jen konstrukci levé obruče. Esmeralda uštědří svou poslední ránu Elaine, poté post opustí, Therese se její odpal nepovede. Na volného odrážeče naskočila Ronelle Cendrós, za pár chvil ji však kapitánka stáhla z hřiště a uvolnila místo pro Beteramis.

Elaine věnovala jednu ze svých ran Calle. Andra se opět neúspěšně pokusila skórovat, navíc si za své ofenzivní snahy musela jít po ráně Theresy na pět minut sednout na střídačku. To do hry vrátilo Jaggu, camrálu se ve vypjaté chvíli ujala Mary, skórovat se jí však nepodařilo. Loralei takřka okamžitě shazuje z koštěte Melisu, a tak se camrál vrací na zmijozelskou stranu hřiště. Na volné místo naskočila Ashley Carson, která ve vzduchu hned okusila ránu od Loralei. Hannabell si ukořistila camrál, úspěšně se jí podařilo skórovat a zvýšit stav utkání na 20:40. Beteramis trefuje Samanthu poprvé, Theresa ihned trefuje Samanthu podruhé, ta se ujímá camrálu a střílí další gól, načež ji Beteramis trefuje potřetí a posílá ji znovu na zem. Naskakuje za ni Jarrq Miekkala.

Až v tuto chvíli se objevil první zbloudilý potlouk, který mířil na Jaggu. Loralei však skvěle odvrátila nebezpečí. Jagga se navíc následně dostala k camrálu, Emma však brilantně zasáhla. Kapitánka Nebelvíru stáhla ze hřiště Ashley, a tak se do hry mohla vrátit Melisa. Kapitánka Zmijozelu ji chtěla přivítat potloukem, rána se jí ale nepovedla. Těsně před uplynutím první půlhodiny utkání ještě stihla Beteramis zasáhnout Jarrqa. Pak nastoupily do hry chytačky.

Na svůj post si jako první našla cestu Narcisse Cinerea, o pár sekund později ji následovala Esmeralda Milagrosa. Než se dostaly k průletům, Hannabell se pokusila vstřelit další gól, ale ani tentokrát jí to Emma nedovolila. Loralei se do ruky dostal další potlouk, a tak trefila Esmeraldu, hned nato se jiný železný míč dostane k Therese, která ránu míří na Narcisse. Obě chytačky se na svých košťatech drží. Hannabell se opět dostane k camrálu, který končí v rukou Emmy. Chytačky poprvé zahlédnou zlatonku. Jako první se za ní pustí Esmeralda, Narcisse jí je však v patách. Ani jedna ji prozatím nechytí. Loralei i Elaine uštědří Esmeraldě po jedné ráně, té to však vůbec neublíží. Jazze se v dalším okamžiku podaří využít nepozornosti nebelvírské brankářky, trefuje obruč na druhém konci brankoviště a zvyšuje stav na 20:60.

Další průlet zvládá opět rychleji Esmeralda, kterou ihned po něm trefuje Loralei potloukem. Zbloudilý potlouk se pustí za Callou, Theresa však skvěle odvrací nebezpečí. Hannabell se dostane k camrálu, její snaha však ani tentokrát nepřinese ovoce. Elaine se dostane k potlouku, ale nedává pozor, a tak ji samotnou zasáhne do pravé ruky. Třetí průlet chytaček jako první zvládá Narcisse, po zlatonce však není ani vidu, ani slechu. Zmijozelský tým zažije smolnou chvíli, když se Therese podaří sestřelit Elaine. Na její místo takřka ihned naskočí Sooyeon Choi, která si odnese ránu od Beteramis. Do hry má však možnost zasáhnout, protože další potlouk je její, a trefuje jím Esmeraldu. Hannabell ve zmatku na hřišti vstřelí gól. Čtvrtý průlet zvládnou chytačky opět bez zaškobrnutí. Působivou hru předvádí Emma, která vychytá i další střelu Jaggy. Loralei Esmeraldě uštědří další ránu, její odolnost ji však i přes jejich počet drží na koštěti. Theresa se zaměří na Sooyeon a před dalším průletem chytaček ji trefí též.

Hannabell se pokusí o další střelu, ale neúspěšně. Loralei opět trefí Esmeraldu, Beteramis je se svým odpalem neúspěšná. Narcisse prolétne překážkami, ale zlatonku nikde nenajde, a než proletí i Esmeralda, stihne Mary získat camrál a Theresa se dostat k potlouku. Rána trefí Elaine, která se na koště vrátila a vystřídala se se Sooyeon, a ještě než Mary vystřelí, zamíří na ni zbloudilý potlouk, Beteramis je však pohotová. Střela Mary padne na úrodnou půdu, Rhea De Morgan v podstatě jen visí na koštěti a Nebelvír snižuje na 30:70. V bráně Zmijozelu se v rychlém časovém sledu po zmizení Rhei střídají Andra a Astoria von PensBeteramis míří další potlouk na Elaine, mezitím obě chytačky znovu prolétají.

Zápas se chýlí ke konci, ačkoliv to zatím nikdo netuší. Loralei trefuje Callu a Jarrq se poprvé dostává k camrálu, jeho pokus se však nesetká s úspěchem. Beteramis opět zasahuje Elaine, na kterou se nebelvírské odrážečky v druhé polovině utkání zaměřily, mezitím chytačky opět prolétávají. Elaine se dostane k potlouku a její rána srazí Esmeraldu, na její místo naskakuje Una Vinona Flare. Poté opět dojde k situaci, v níž se objeví camrál a potlouk současně. Hannabell zamíří do nebelvírského brankoviště a zvýší vedení Zmijozelu, Beteramis se rozpřáhne a pošle potlouk na Elaine, kterou srazí z koštěte. Na její místo ještě stihne naskočit Sooyeon.

Už si však nezahraje. Svůj poslední průlet absolvuje Narcisse, která po něm sevře zlatonku v ruce a ukončí zápas v čase 51 minut a 56 sekund.

Statistiky
V tomto zápase se nejvíce ukázali střelci obou týmů, na hřišti se jich při hře vystřídalo postupně 10, z toho shodně 5 za Nebelvír (Ashley Carson, Beteramis Athenodoros, Calla Torová, Mary Elizabeth Thornhill, Melisa Pestrá) a 5 za Zmijozel (Andra Tigers, Hannabell Cavanaugh, Jagga Viggo, Jarrq Miekkala, Samantha Aileen Massey).
Úspěšnější v držení camrálu byli zmijozelští letci, kteří jej měli v rukách po 83 % hracího času, nebelvírští hráči jen po 17 %. V praxi to znamenalo to, že se Zmijozel dostal k celkem 20 střelám, z toho proměnil 8 (z toho 3 Hannabell, 2 Andra, 2 Jagga a 1 Samantha), což značí úspěšnost 40 %. Andra se dostala k camrálu celkem , její úspěšnost byla 40 %, Hannabell střílela , její úspěšnost byla 33 %, Jagga měla možnost vystřelit camrál celkem, její úspěšnost byla 50 %, Samantha se pak k camrálu dostala , její úspěšnost tedy je 100 %. Jarrq se dostal k camrálu a netrefil se.
Nebelvír se dostal k celkem 4 střelám, z toho proměnil rovnou 3 (z toho 1 Beteramis, 1 Mary a 1 Melisa), což poukazuje na 75% úspěšnost. Beteramis a Melisa mají obě úspěšnost 100 %, k camrálu se dostaly obě jen jednou, Mary má úspěšnost 50 %, kromě gólu si připsala také jednu neúspěšnou střelu.

V souvislosti se střelci je nutné zmínit také brankářky. Jejich čísla jsou většinou převrácená těm střeleckým. Nejprve je nutné zmínit, že v tomto zápase se nám na tomto postu předvedly hned 4 hráčky. Za Nebelvír 1 (Emma Ellie Lewis), za Zmijozel 3 (Andra Tigers, Astoria von Pens, Rhea De Morgan). Camrál si však zachytaly pouze dvě z nich, a to Emma (20 střel) a Rhea (4 střely). Úspěšnější v tomto zápase byla nebelvírská brankářka, která z 20 zabránila průchodu 11 střel, 8 pustila za svá záda a 1 střela šla mimo ni, trefila konstrukci obruče. Její úspěšnost je 55 %. Rhea chytila pouze jednu střelu, 3 pustila za sebe, u poslední dokonce visela na koštěti, a tak je její úspěšnost 25 %.

Na postu odrážeče jsme se potkali celkem se 7 hráči, z toho 4 nebelvírskými (Beteramis Athenodoros, Esmeralda Milagrosa, Ronelle Cendrós, Theresa Brendi) a 3 zmijozelskými (Elaine Robillard, Loralei Silwerin, Sooyeon Choi). Během zápasu jsme celkem mohli vidět potlouk v akci 50×, z toho hráče ohrozily 3 zbloudilé potlouky (Loralei bránila Jaggu, Theresa bránila Callu a Beteramis bránila Mary). Kontrola nad železnými míči byla vyrovnaná, Zmijozel měl 51 % (číslem 24) a Nebelvír 49 % (číslem 23) potlouků.
K nejvíce potloukům se dostala Loralei, z celkem 15 odpalů se jí nepovedly jen 2, její úspěšnost je tak 87 %, připsala si navíc 1 sraženého hráče. Druhá odrážečka s nejvíce potlouky v utkání je Theresa se svými 10 odpaly, z nichž nebyl úspěšný 1, úspěšnost má tak ještě o něco vyšší, 90%, srazila navíc 3 hráče. Shodně po 8 potloucích na hřišti potkaly Elaine s Beteramis, z toho zmijozelská odrážečka neodpálila dobře 2, nebelvírská 1. Úspěšnost Elaine je tak 75 %, Beteramis 87,5 %. Obě si shodně připsaly také 2 sražené hráče. Esmeralda na odrážeči odpálila potlouků 5, nechybovala ani jednou, její úspěšnost je 100 %, na kontě má také 1 sraženého hráče. Stejnou úspěšnost má také Sooyeon, která se dostala do dráhy 1 potlouku a při odpalu nezaváhala. Ronelle se žádnému potlouku do cesty nepřipletla.

Chytačky jsme v tomto zápase mohli vidět v akci 3. Z toho 2 patřily Nebelvíru (Esmeralda Milagrosa, Una Vinona Flare) a 1 Zmijozelu (Narcisse Cinerea). Ani jedna z chytaček nezaškobrtla a všechny průlety byly čisté a bez větších problémů. Esmeralda jich za zápas stihla celkem 7, pak byla sražena odrážeči Zmijozelu. Una před koncem zápasu nestihla proletět ani jednou. Narcisse proletěla celkem , přičemž poslední z průletů byl ten, který ukončil zápas.

Průběh skóre: 0:10, 10:10, 20:10, 20:70, 30:70, 30:80, 30:230.

Ohlasy kapitánů
Theresa Brendi: „První zápas sezóny máme za sebou a já mám radost z toho, jak pěkně náš tým hrál. Hrát proti silnějšímu soupeři je vždycky ošemetné, ale důležitější pro nás bylo si zápas užít, což se myslím podařilo. Každý dělal přesně to, co měl, ať už jde o Emm v bráně, holky střelkyně, chytačky nebo Bete s pálkou v ruce. Vítězně to pro nás nedopadlo, ale to nás nijak extrémně netrápí. Každá zkušenost je důležitá… do budoucna.“

Loralei Silwerin: „Jsem neskutečně šťastná. – dojatě si utře slzičku – Tento zápas byl pro mě premiérou na postu kapitána, a proto jsem z něj byla strašně nervózní. Ale Zmijozel opět předvedl, že je nejlepším týmem na hradě a Nebelvíru ukázal, že s náma si není radno zahrávat. Tímto bych vám všem chtěla poděkovat za vaši perfektní spolupráci a výkon, jsem na vás hrdá. ♥♥♥“

Ohlasy vybraných účastníků
Beteramis Athenodoros: „Zápas proti Zmijozelu mě opravdu těšil, obě strany si zahrály, z čehož jsem měla radost. Pyšná jsem zejména na naši skvělou brankářku, která zvládla vychytat víc jak polovinu střel, stejně tak si velmi dobře vedly všechny odrážečky. Esme má už výbornou odolnost, díky které seděla na koštěti jak neohrožená Amazonka… Ve výsledku jsem prostě moc spokojená. Zmijozelu samozřejmě gratuluji k výhře, byla to pěkná hra.“

Samantha Aileen Massey: „Díky síle nebelvírských odrážeček jsem velkou část zápasu strávila dole a byla jsem v pozici fanouška mnohem nervóznější, než když sedím na koštěti!
Jsem moc ráda, že se opět prokázala nepřekonatelnost našich chytaček a Cisska zlatou lapila poměrně rychle. Jinak byl totiž zápas na můj vkus až příliš vyrovnaný, červení hráli opravdu dobře.“

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Nebelvír:
1. střelec: Beteramis Athenodoros, Mary Elizabeth Thornhill
2. střelec: Melisa Pestrá, Ashley Carson
3. střelec: Mary Elizabeth Thornhill, Calla Torová
brankář: Emma Ellie Lewis
1. odrážeč: Theresa Brendi
2. odrážeč: Esmeralda Milagrosa, Ronelle Cendrós, Beteramis Atnehodoros
chytač: Esmeralda Milagrosa, Una Vinona Flare

Zmijozel:
1. střelec: Hannabell Cavanaugh
2. střelec: Andra Tigers, Jagga Viggo
3. střelec: Samantha Aileen Massey, Jagga Viggo, Jarrq Miekkala
brankář: Rhea De Morgan, Andra Tigers, Astoria von Pens
1. odrážeč: Elaine Robillard, Sooyeon Choi
2. odrážeč: Loralei Silwerin
chytač: Narcisse Cinerea

Zmijozel se dostal do čela ligové tabulky, čekají ho však další dva zápasy, v nichž může svou sílu ukázat jiný tým. To, která kolej nad hlavu zvedne famfrpálový pohár letos, je tak stále ve hvězdách. Protože však věříme, že dobří fanoušci jsou osmým hráčem týmu, zveme vás v sobotu 18. května od 9.30 hodin na hřiště, kde se proti sobě postaví Mrzimor a Nebelvír.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Komentáře

  1. A co ty krásné transparenty?

    Nebelvír: „Ale my prohráváme jenom proto, že se nám seká hřiště! “ nebo „Zmijozel nasadil svoje nejsilnější hráče! To není fér!

    Ty upadnou v zapomnění dějin? 😀 😀

  2. To určitě ne, Zpýťo! Navždy zůstanou v našich srdcích! 😀 ♥

    A Narci, ty píšeš naprosto úžasně. Mám hrozně ráda tvoje články ze zápasů, člověk se toho dozví opravdu dost, není to dobyté, je to naopak velice propracované a já to moc ráda čtu 🙂 Děkuji Ti za to!

  3. Není zápas, kdy by se Zpýťa nesnažil prodávat věci. transparent “Prodám šémy a fazolky.” Přímo bil do očí. Nesmíme ani zapomenout na trefný transparent “Had se plazí, neupadne, zatož lev! Ten dolů spadne!”. Krásný zápas. 🙂

    1. Jak víš, že ten transparent byl můj?? Třeba byl někoho ÚPLNĚ JINÉHO!! 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *