Nařízení přišlo shora – vyměnili… kolejního!

| Vydáno:


Včera vyhlášená zpráva o odvolání kolejního ředitele Zmijozelu Nekra The Gravediggera znamenala pro širokou hradní veřejnost šok, který přišel jak blesk z čistého nebe. Bližší podrobnosti o tomto rozhodnutí ředitele školy Hogwarts.czechzone.net Nimrandira Elénéreho ji však už rychlostí světla nenásledovaly. Naše REdakce CEnných SEnzací ovšem nemůže připustit, abyste vy, čtenáři Denního věštce, nebyli informováni, a proto jsme se okamžitě vypravili do terénu!

Ředitele Elénéreho se nám podařilo poměrně brzy nalézt v jistém nejmenovaném lokále v Prasinkách, kam se – soudě dle počtu vypitých sklenic, které se na jeho stole nahromadily – uchýlil ihned po onom detailním zmijozelském škrtu. Této době bohužel pro nás odpovídal i jeho stav – pan ředitel se totiž zaobíral zarputilým přednesem říkanky „Had leze z díry“ a na veškeré naše dotazy ohledně nástupce profesora Gravediggera reagoval neutrálním „Žába leze do bezu“, což si však lze vykládat i jako šanci pro současnou zmijozelskou primusku Barbaru Arianne Lecter. Po sedmém zopakování tohoto moudra jsme pana Elénéreho ponechali u jeho poblitého stolu a vydali se vyzvídat u druhé strany.

Profesora Gravediggera jsme vyrušili zrovna při slavnostním obřadu svlékání kůže, kterou nyní musí dle tradic Zmijozelu předat svému nástupci, nicméně i přesto nás velice ochotně přijal a nechal nás přesvědčit se na vlastní oči, co znamená spojení „kost a kůže“. Veškeré jeho odpovědi na naše dotazy však pro čtenáře nemají prakticky žádnou hodnotu, neboť po vyškrtání spojení „nevím“, „není mi známo“, „netuším“ a „pro mě samotného je záhadou, proč“ nezůstalo v redakčním bonzbločku více než deset slov.
Vlídné přijetí, kterého se nám od profesora Nekra dostalo, nás však nutí polemizovat s oficiálním důvodem jeho odvolání, neboť pan Gravedigger rozhodně nepůsobil tak, že by se bránil jakékoli spolupráci. Naopak soudíme, že bývalý kolejní působí velice ochotně, ba v některých momentech dokonce až matřesky.

Rozhodli jsme se tedy pátrat po možném nástupci profesora Gravediggera na vlastní pěst a téměř okamžitě nás svou nenápadností zaujaly dvě čerstvé zaměstnankyně školy – Bellatrix Nargelest a Cassidy Cestwood – shodou okolností obě původem ze Zmijozelu. Po bližším prozkoumání okolností opuštění jejich koleje však vyšlo najevo, že byly obě velmi dobře obeznámeny s chystající se výměnou kolejního ředitele a jejich cílevědomé přebarvení jim mělo pouze zvýšit šance stát se novou zmijozelskou ředitelkou.

Obě dvě slečny samy sebe považují za jediné kandidátky na tento post a pochopitelně mezi nimi panují velmi napjaté vztahy, i přes ně se však byly schopny dohodnout na způsobu volby nové kolejní, tedy na tradičním boji se lvem.


Naší RE-CE-SI se dokonce podařilo nahlédnout i do zákulisí jejich příprav; jak je z pořízených snímků patrno, sází slečna Nargelest na hrubou sílu, zatímco její rivalka zvolila lstivý leč elegantní převlek za kočkovitou šelmu. Nakolik (a zda vůbec) jí ale bude platný, dosud není známo; plány obou slečen prozatím ztroskotaly na nemožnosti najít v Bradavicích pověstnou jámu lvovou, odkud kdysi jako vítězka, byť značně zmrzačená, vyšla Angela Grey-Slytherin. Mimochodem, i ona je pro širokou veřejnost jednou z kandidátek na uvolněné místo zmijozelského trůnu – a rozhodně není jediná, pro zvýšení zelenosti Zmijozelu se dokonce uvažuje i o zeleninových jménech slečen Ku Kuřice, Ka Pusty a Kar Fiol.

Žhavé novinky z ohnivého pera.


Pro DV si vystřelil z Canonu:

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *