To jsem tomu dala!

| Vydáno:


No to jsem tomu dala! V minulém příspěvku redace RE-dakce Ce-nných SE-nzací jsem Vám slíbila odhalit důvody, proč zmijozelský trůn okupuje stále stejný okupant. Ano, exkluzivně pro Vás jsme vypátrali příčiny neodstranitelnosti profesora The Gravediggera z postu kolejního ředitele, kde setrvává již řadu let, zatímco vedení jiných kolejí se časem mění. Důvodem nebylo nic jiného než prokletý profesní životopis sepsaný profesorem The Gravediggerem. Naší REdakci-CEnných-SEnzací se podařilo získat kopii onoho životopisu. Kopie však není již prokletá, bylo ji tedy možno číst bez černých myšlenek a fatálního obdivu, které vyvolával originál. Důsledek, který jsme netušili, na sebe nenechal dlouho čekat a profesor The Gravedigger byl ihned odvolán. Bývalému kolejnímu řediteli se tímto velmi omlouváme za způsobenou újmu a našim čtenářům předkládáme kopii onoho leta zakletého životopisu.


Narodil jsem se před 368 nebo 415 lety v hadím hnízdě. Poněvadž jsem neměl šupiny ani správný tvar těla, hadi mě ještě v den mého narození z hnízda vyštípali. Štípání není sice ten správný opis toho, co se mnou provedli, ale nechtělo se mi říci, že jsem byl na odchodnou uštknut do zadnice. Nevěda kam se podít, zašel jsem na kouzelnickou matriku a vybral si spořádanou, pořádně bohatou kouzelnickou rodinu, do které budu patřit. Jako nemluvně jsem ještě vypadal k světu, tak si mě vzali. Dneska už bych měl dost potíže.


Tak jsem vyrůstal obklopen kouzelnickým blahobytem, a protože mě netížily existenční problémy a nevěděl jsem roupama co dělat, začal jsem se zajímat o černou magii. Mé první černé krůčky byly tajné, neboť to mí adoptivní rodiče neviděli rádi. Zatímco mě mí rodiče nutili navštěvovat dětský zájmový kroužek Špendlík – kurz vyšívání a platili mi doma soukromé hodiny sólového zpěvu a baletu, já tajně na půdě četl dětskou knížku Černoty s černochy a jinou odborně-černou literaturu, která mě uchvátila. Dodnes v slzách dojetí vzpomínám na Aloise Jiráska, který probudil mou lásku k Temnu.
V mých 14 letech mi přišel přijímací dopis do Kruvalu. Přišel o celé 3 roky později, než chodí ostatním dětem, ale to způsobila síla mého nadání, nikoli míra zaostalosti, jak tvrdí zlí nerozeklaní jazykové. V Kruvalu jsem úspěšně studoval 15 let a na konci studia složil zkoušky OVCE z těchto předmětů:
Černá magie
Černá kronika
Černá hora
Černá káva
Černá vdova
a Černá kočka, bílý kocour.
Neuspěl jsem pouze z předmětu Černá listina, neboť zkouška obsahovala zhotovení lektvaru, který mi před komisí jako na potvoru vybuchl. Ze mě zbyla pouze hromádka kostí a mnozí zkoušející na tom byli ještě hůř. Dodnes mám ze své smrti trvalé následky. Držím pohromadě jen díky jedinečnému lepidlu KANAGOM.

Leta páně 2004 jsem nastoupil na školu hogwarts.czechzone. Nechal jsem se výzvědně zapsat jako student a byl přidělen do zmijozelské koleje. Ač jsem měl za sebou již studium v Kruvalu, nikdo mi nehádal hodně přes 300 let. Jediná výhoda mé smrti je v tom, že na kostech vrásky nejsou tolik vidět. Žel v průběhu prvního ročníku si někdejší ředitelka koleje, madam Sefrenie, u mne všimla pokročilé osteoporózy, která prozradila můj věk. Z koleje jsem byl vyhozen, což způsobilo kolaps kolejní ředitelky i celé školy. Po následném otevření školních vrat, jsem se do ní opět vetřel, soudě, že beze mě to prostě nejde. Jelikož jsem to byl já, kvůli komu zelená kolejní ředitelka zkolabovala, byla mi přidělena k vedení zmijozelská kolej, abych své hříchy nějak odčinil. Bystřejší z nás si všimli, že zatímco ředitelská řehole je v jiných kolejích po funkčním období střídána jinou svěží osobou, u Zmijozelu se pod tíhou kříže prohýbám sám, neboť to mám do smrti. Paradoxem je, že smrt mám již za sebou.
Na škole učím Studium mudlů, protože mám mudly rád, ač do očí bych vám to neřekl. Kdysi jsem se pokoušel učit i Hadí jazyk, žel zapomněl jsem, že má vzácná zelená sestřenka, konající tehdy funkci inspektora výuky, ovládá hadí jazyk dokonale, zatímco na mně se projevuje „hadikep“ předčasného vyštípání z hadího hnízda vyznačující se při syčení husím přízvukem.

Závěrem se ještě jednou omlouváme profesoru The Gravediggerovi, neboť tentokrát to nebylo vystřelení z Canonu, ale zastřelení.


Nenechte si ujít další výstřel z Canonu.


Žhavé novinky z ohnivého pera.


Pro DV si vystřelila z Canonu: Mystifikace Fabulantová

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *