Mrzimor porazil Nebelvír poprvé od Zimy 2006

| Vydáno:
Mrzimor 240:40 Nebelvír

Nadšení z druhého zápasu tohoto školního roku sálalo nejen z přicházejících hráčů, ale také z připravených fanoušků. Má maličkost masírovala žlutý tým, který potom nadšeně předváděl mexickou vlnu s pokřikem „Mrzimor!“. Po chvíli potvrdila připravenost svého týmu Theresa Brendi, kapitánka červených, a zanedlouho také Jenny Layla Gilesová, kapitánka jezevců. Zápas započal přesně v 9.30.

Prvním zákrokem zápasu mezi odrážeči bylo odpálení potlouku Jenny, které se ovšem rána nepovedla a míč ji trefil do nohy. S camrálem si naopak jako první pohrála nebelvírská střelkyně Beteramis Athenodoros. I přes jedovatou střelu se však Winterlynn Critchflow podařilo zabránit gólu. Další odrážečské umění ukázaly nebelvírské slečny – Esmeralda Milagrosa a Theresa, jejichž trefa měla stejný a přesný směr, oběma se podařilo zasáhnout mrzimorskou kapitánku.

Ta se ovšem jen tak nedala a o chvíli později to lvům vrátila ránou na Mary Elizabeth Thornhill, které rovnou ubrala zdraví. Podařilo se jí získat i další potlouk, tím se však trefila do nohy. A do třetice všeho dobrého – další zásah Jenny trefil Esmeraldu. Mezitím se camrálu ujala Amanda Wright, jejíž střelu mířenou na pravou stranu Emma Ellie Lewis se štěstím chytila. O svém brankářském umění nás znovu přesvědčila Winterlynn, která se skvělým postřehem chytila rychlou střelu Mary.

O pár chvil později se potlouk dal na sólo dráhu a letěl na Emmu, kterou ale zachránila svým skvělým postřehem Esmeralda. V desáté minutě se camrálu ujala Melisa Pestrá. Winterlynn znovu zasáhla u správné obruče a gólu zabránila. Nakonec si potlouk vystřídaly ještě Theresa a Esmeralda, která nakonec Jenny shodila z koštěte. Na pozici 1. odrážeče dostala šanci studentka 4. ročníku Hanna Yorii. Camrál si našel Melisu, která s přehledem dává první gól Nebelvíru! O chvíli později si Theresa vyhlídla Hannu a silně ji zasáhla potloukem. Hanna se sice potom dostala do dráhy potlouku, ale trefila se do nohy, a tak nezbylo nic jiného, než si dát Laudanum.

Příležitosti se chytla Esmeralda, která Hannu následně i přes lektvar srazila z koštěte. Diváci se však v tu chvíli soustředili na Dariu Renawalti, která zmátla protivníka a dala první gól jezevců. Skóre tedy bylo vyrovnané, 10:10. Poté se na chvíli dostal na pozici 1. odrážeče Vrtichvostík Třpytivý, kterého ovšem kapitánka po pár sekundách odvolala a vystřídala jej Veasse Waterlee. Na nebelvírské straně se mezitím podařilo Beteramis oklamat brankářku žlutého týmu a dát druhý gól. Po střídání spoluhráčů dostala šanci Eivli SSelene a trefila střelkyni Melisu. Potlouku se v Mrzimoru zalíbilo a další možnost dostala Veasse, která se ovšem dívala jinam a potlouk ji trefil do nohy. Než se tak stalo, stihla ještě Beteramis uvolnit pozici 3. střelce a pustila tak Callu Torovou. Amanda jako by vycítila blížící se nebezpečí a dodala si zdraví Laudanem.

Toho však hned využila Theresa, která předvedla vynikající poziční hru a zasáhla ji. Dříve než se to Therese povedlo však zaválel Aaron Livingston, který nedal Emmě šanci a trefil se přímo do jedné z obručí. Později dostala druhou šanci Veasse, která se však trefila do pravé ruky. Za pár chvil ji znovu nahradila již připravená Hanna. Mezi střelci se k camrálu prodrala Daria. Emma sice skvěle odhadla směr camrálu, Daria si z toho však nic nedělala a obstřelem se trefila do obruče. Tribuna zajásala, ovšem jen na malý okamžik. Dalšího potlouku se ujala Esmeralda a přesnou trefou shodila Amandu z koštěte. Na pozici 1. střelce nastoupil Dario Viensky.

Mezitím získala další potlouk Eivli, která ubrala zdraví střelkyni červených Mary, kterou rána ohrozila natolik, že si nakonec musela také loknout Laudana. To jí však pomohlo jen napůl, protože dostala další ránu od Hanny. Lvům se zadařilo alespoň na pozici střelců, kdy se Melise podařilo dát gól do levé obruče. Esmeraldu na pozici 2. odrážeče vystřídala Beteramis, kterou hned na přivítanou trefila Eivli. Po chvíli se camrálu ujala Mary, ale Winterlynn byla ve střehu a excelentním zákrokem míč chytila. K potlouku se následně dostala Theresa, které se však odpal nepovedl. Komentátor si myslí, že by měla ještě potrénovat, ale asi ještě neviděl její úroveň. Poté jeden z potlouků mířil přímo na Eivli, která jej úspěšně odpálila na Mary.

Jenny stáhla ze hry Daria, aby mohla naskočit uzdravená Amanda. Nepozornosti se snažila využít Melisa, Winterlynn se ovšem nedala a se štěstím zabránila gólu. Posléze se Hanně podařilo trefit Beteramis. Beteramis se nakonec raději nadopovala Laudanem, protože Eivli s odpaly ještě neskončila a jako další oběť si vybrala Mary! Aby toho nebylo málo, musela ještě ubránit mrzimorskou střelkyni Dariu, na kterou letěl splašený potlouk. Skvěle nebezpečí odvrátila a Darii se dokonce podařilo trefit camrál do brány. Skóre bylo tedy 40:30. Theresa to však vrátila jezevcům plnou palbou a shodila Hannu z koštěte. Na její místo nastoupila natěšená Veasse. Boj mezi děvčaty však ještě neskončil, protože Daria hodila camrál přesně do obruče a dala tak pátý gól. Therese se to však stále nelíbilo, a tak Dariu trefila potloukem. Mrzimorská střelkyně se zdála červeným stále nebezpečnější, a tak ji Beteramis raději zneškodnila úplně. Daria musela na ošetřovnu a na post 2. střelce nastoupil znovu Dario.

Červení se rozhodli co nejdříve dohnat skóre, a tak se camrálu ujala Melisa. Té se ovšem i přes jedovatou střelu nepodařilo Winterlynn obehrát. Odrážeči neotáleli a Veasse raději odpálila potlouk daleko od všech hráčů. Takový zásah se však samotnému potlouku nelíbil a sám se vydal trefit Amandu. Veasse však byla připravená a potlouk znovu poslala do patřičných míst. Mezitím nastal čas přidat do hry chytače, a tak nejprve nasedla na koště Jenny za Mrzimor a posléze i Esmeralda za Nebelvír. Obě děvčata se odhodlaně prala za svůj tým.

Mary si však chytaček nevšímala a soustředila se na camrál. Což se ji vyplatilo, protože dala krásný 4. gól Nebelvíru. Jásot červených ještě zesílil, protože se Therese podařilo trefit Daria. Jenny mezi chytáním zlatonky nezapomněla ani na své kapitánské povinnosti a sesadila Veasse, kterou nahradila na pozici 1. odrážeče uzdravená Hanna. Beteramis to natolik překvapilo, že když se dostala do dráhy potlouku, nedávala pozor a trefila se do nohy. Amandě uzdravení opravdu prospělo, jelikož se bez problémů trefila do pravé obruče a zvýšila tak jezevcům skóre na 60:40. Beteramis znovu dostala možnost trefit někoho potloukem, ale gól Amandy ji tak vyvedl z míry, že se jí odpal vůbec nepovedl.

Daria byla připravena k návratu do hry, a tak jí Dario gentlemansky přenechal svůj post 2. střelce a seskočil z koštěte. Eivli si mezitím pohlídala potlouk a zasáhla jím Mary, která přišla o část svého zdraví. Lvi se však dále rvali za svůj sen a Melisa se odhodlaně ujala camrálu. I přes všechnu snahu se jí nepodařilo Winterlynn obehrát. Beteramis však Nebelvíru vrátila naději v úspěšnou hru a poslala potlouk přímo na Hannu. Ta se ovšem nezalekla a ihned ránu vrátila, trefila však Esmeraldu, která se právě honila za zlatonkou. Ani Jenny nebyla pozadu, ale zlatonka si to rozmyslela a nakonec změnila směr.

Někde v půlce hřiště se Darii podařilo získat camrál, avšak Emma dávala pozor a s excelentním zákrokem camrál do brány nepustila. Eivli se mezitím podařilo urvat si potlouk a náramně si to užila, protože shodila z koštěte Mary. Na její místo 1. střelce nastoupila Trixie Deliah Sinclair, kterou jsme v tomto zápase mohli vidět poprvé. Tribuny po zásahu burácely, to se ovšem změnilo potom, co Theresa zasáhla Hannu. Diváci i nadále tajili dech, když se camrálu ujal Aaron, kterému se pozornost natolik líbila, že dal další gól. Mrzimor tedy vedl nad Nebelvírem 70:40. Eivli ještě úspěch jezevců potvrdila ránou do Esmeraldy. Ta se však nenechala zaskočit a rázně se vydala naproti zlatonce. Potlouku se u červených zalíbilo, a tak se nechal odpálit Theresou přímo na žlutou odrážečku Hannu.

O chvíli později nevěděli diváci, kam se dříve podívat. Mezitím, co Beteramis stačila trefit Hannu a rovnou ji shodit z koštěte, Aaron zmátl protivníka a dal osmý gól svého týmu. Místo Hanny opět naskočila Veasse, Beteramis mezitím pokračovala ve skvělé hře a další zásah věnovala Darii. Aaron si však nadále užíval, že jej odrážečky přehlížejí, a využil šance. S přehledem se trefil do nebelvírské obruče. Jezevci tak vedli 90:40. K dalšímu potlouku se dostala kapitánka Nebelvíru, která však měla moc práce se stažením Trixie, a tak se jí odpal na Dariu nepovedl. Na pozici 1. střelce červených nastoupila znovu Mary. Potlouk si mezitím usmyslel, že Theresu na trefení Darii vůbec nepotřebuje a letěl za ní na vlastní pěst. Do cesty mu však vletěla Veasse, která Dariu skvěle ubránila. O pár sekund později zápas byl ukončen, protože jezevčí kapitánka Jenny chytila zlatonku a Mrzimor tak po více než deseti sezónách vyhrává nad Nebelvírem.

Statistiky
V druhém zápase tohoto školního roku se na hřišti vystřídalo celkově 8 odrážečů.
Za odrážeče Mrzimoru to bylo 5 hráčů (Jenny Layla Gilesová, Hanna Yorii, Vrtichvostík Třpytivý, Veasse Waterlee a Eivli SSelene) a za Nebelvír 3 hráči (Theresa Brendi, Esmeralda Milagrosa, Beteramis Athenodoros). Potlouk se nám ukázal celkem 42×, zbloudilý potlouk tak útočil na hráče 4× (Emmu bránila Esmeralda, Dariu pak jednou Eivli a jednou Veasse, která bránila ještě Amandu). Žlutým se povedlo získat celkem 18 potlouků a červeným 20.
Nejvíce se k potloukům dostala Theresa, která ho měla v rukou celkem 10×, z toho se jí dvakrát odpal nepovedl a jednou se jí podařilo hráče shodit z koštěte.
Hned za ní se umístila Eivli, která měla v držení potlouk , odpaly se jí povedly všechny a k tomu ještě zvládla jedno shození z koštěte. Za žlutou odrážečku se zapsala Beteramis se svými šesti odpaly. Dva se jí nepovedly a k tomu má také dva sražené hráče. Jenny, Hanna a Esmeralda ovládly přesně 4 potlouky. Jenny se dvakrát trefila do nohy a dvakrát měla úspěšný odpal. Hanna se trefila jednou do nohy a třikrát do spoluhráčů. Esmeralda měla 100% úspěšnost, jednou dokonce hráče shodila.
Veasse se dvakrát trefila a jednou odpálila potlouk daleko od ostatních. Vrtichvostík se k míči nedostal.

Střelců se na hřišti objevilo 9, z toho 4 mrzimorští (Amanda Wright, Daria Renawalti, Dario Viensky a Aaron Livingston) a 5 nebelvírských (Mary Elizabeth Thornhill, Melisa Pestrá, Beteramis Athenodoros, Calla Torová a Trixie Deliah Sinclair).
V držení camrálu byly oba týmy stejně úspěšné, žlutí i červení drželi camrál desetkrát. Mrzimor se úspěšně trefil do obruče (z toho 4 camrály odpálila Daria, 4 Aaron a 1 Amanda, která se jednou také netrefila). Nebelvír dal 4 góly. Z toho 1 dala Mary, která se také dvakrát netrefila, 1 Melisa (netrefila se) a 2 Beteramis, která měla stoprocentní úspěšnost. Calla a Trixie se k camrálu nedostaly vůbec.

Za každý tým vydržela na postu brankáře vždy jedna hráčka, za jezevce to byla Winterlynn Critchflow, která z deseti zásahů zabránila 6 gólům. Lví obruče bránila Emma Ellie Lewis, která deseti zásahů zabránila jednomu gólu.

Na post chytače žlutého týmu se usadila Jenny Layla Gilesová, kapitánka. Za červené to byla Esmeralda Milagrosa. Obě chytačky vydržely na košťatech po celý zápas, chytaly čistě a bez větších problémů. Zlatonku nakonec chytila Jenny.

Ohlasy kapitánů
Jenny Layla Gilesová: „Bylo to naprosto nečekané. Nejen výhra, ale hlavně to, jak si můj tým moc dobře vedl. Základní sestava krásně sehraná a náhradníci byli vždy ready zastoupit nějakou tu díru. To, jak si vedli, považuji za obrovský úspěch. Pro mě, ale i pro Mrzimor, je toto velká výhra, jelikož poslední vítězný zápas nad Nebelvírem jsme odehráli v roce Léto 2006, což je 13 let zpátky. Moc děkuji svému úžasnému týmu za skvělou hru a také fanouškům za podporu. Nejen Mrzimorským, ale i Havraspárským děkuji za fandění a hlavně děkuji panu Tadovi a slečně Seleně, kteří mě svou přítomností na zápase mile překvapili.“

Theresa Brendi: „Sobotní zápas se nesl v duchu přetahování z jedné strany na druhou. Vlastně všude. U odrážečů, střelců i u chytačů. Mrzimor měl v brance skvělou oporu a to dost pomáhalo u střel, obdobně jako u nás.
Jako minulý zápas, i tentokrát všichni z našeho týmu dělali co mohli, makali, jak se dalo, a štěstíčko holt stálo při soupeřích. Nedá se nic dělat, přesto svému týmu děkuji za super účast a Mrzimoru gratuluji.“
 – usměje se –

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Mrzimor:
1. střelec: Amanda Wright, Dario Viensky
2. střelec: Daria Renawalti, Dario Viensky
3. střelec: Aaron Livingston
brankář: Winterlynn Critchflow
1. odrážeč: Jenny Layla Gilesová, Hanna Yorii, Vrtichvostík Třpytivý, Veasse Waterlee
2. odrážeč: Eivli SSelene
chytač: Jenny Layla Gilesová

Nebelvír:
1. střelec: Mary Elizabeth Thornhill, Trixie Deliah Sinclair
2. střelec: Melisa Pestrá
3. střelec: Beteramis Athenodoros, Calla Torová
brankář: Emma Ellie Lewis
1. odrážeč: Theresa Brendi
2. odrážeč: Esmeralda Milagrosa, Beteramis Athenodoros
chytač: Esmeralda Milagrosa

Jezevci svou výhru oslavili šampáněm (samozřejmě dětským!) a jejich burácení a různé projevy radosti se rozléhaly po celém hradě. Další zápas nás čeká 2. června v 9.00 hodin a můžeme se těšit na boj mezi Havraspárem a Zmijozelem.

Pro Denní věštec
Mary Anne Vulpes

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *