Rozjímání s madam Mintí

| Vydáno:

Madam Mintaka Orionis je známá svými rozhovory, a tak jsem se rozhodla, že by měl někdo udělat rozhovor s ní. Jen ať ví, jaké to je! Poslala jsem paní profesorce sovičku s prosbou o schůzku a trochu jsem ji podplatila čokoládou, aby mi při té příležitosti poskytla rozhovor. Madam souhlasila. Tak se pohodlně usaďte, začínáme!

S paní profesorkou jsme se sešly v útulném kabinetu Astrologie. Byla jsem tam dříve, tak jsem zapálila v krbu, uvařila dva šálky čaje a pohodlně se usadila do připravených křesílek. Po chvilce madame dorazila, tedy spíše se doplazila a sotva popadala dech. Na sobě měla bavlněné silné pyžamo, tlusté ponožky a domácí plášť, vlasy rozcuchané a byla v obličeji bělejší, než jsem ji kdy jindy viděla.

„Omlouvám se, není mi moc dobře,“ funěla ve dveřích.

„No, nevypadáte zrovna zdravě, paní profesorko. Mohly jsme ten rozhovor přesunout na později.“

„Ale to nevadí, alespoň jsem se trochu provětrala. Koukám, že jste připravila šálek čaje. Děkuji, ještě si do něho přidám něco ostřejšího.“
Madam pak vytáhla z pláště placatku a dolila si až po okraj hrnku. „Hm, takhle to bude ideální. Dáte si taky?“

„Ale kapička by mohla být. Děkuji.“

Obě jsme se pak usadily, vzaly si hrnečky a pustily se do hovoru.

Tak vás tedy vítám, madam, a moc děkuji, že jste přišla.

Není zač! Dobrý den všem čtenářům.

První otázka se bude týkat žhavého tématu a to nynější aféry kolem Zmijozelu. Co na to říkáte?
No, tak tuto otázku jsem čekala, ale popravdě se mi na ni nechce moc odpovídat, protože je to složitý a komplexní problém, do kterého detailně nijak nevidím a možná ani nechci vidět… Tedy myslím, že aféra se spíše týká kolegy Nekra než Zmijozelu jako takového. Tam beru, že se jen jedná o reakce na pro ně velmi nepříjemnou situaci. A ačkoli se třeba HK nezachoval nejtaktněji, tak ony emoce celkem chápu… Pokud se jednalo o dlouhodobý problém, proč neeskaloval třeba o prázdninách, kdy by se „až tak moc nedělo“?

Přesně to mi berete z pusy – proč teď a ne o prázdninách? Emoce jsou určitě pochopitelné a je to podle mě hodně složitá situace. Myslíte si ale, že je odchod p.p. Nekra ze školy vhodným řešením?

Pokud situaci chápu správně, tak odchod kolegy Nekra nesouvisí s jeho odvoláním z postu kolejního ředitele, ale s rozhovory, které proběhly ve sborovně. Jeho rozhodnutí bych nerada komentovala, je to jeho rozhodnutí a zřejmě k němu měl pádné důvody. Navíc si myslím, že s myšlenkou odchodu koketoval již delší čas. Ale to je opět spíše moje spekulace… Na druhou stranu si nemyslím, že by z jeho strany šlo jen o „gesto“. Situace prostě dospěla do této fáze. Jestli je to dobře nebo špatně, to posoudí až čas…

Ano, jistě, čas je všemocný a vše zahojí a vyřeší, tak uvidíme, jak to dopadne.

Přejděme tedy na jiné téma. Co říkáte na to bláznivé počasí? Dnes ráno 4 stupně a to je polovina září…


No… první, co mě napadá, je to, že víno letos nebude stát za nic. 🙂 Příroda je holt příroda.

Svatá pravda! Letos se nedařilo ničemu na zahrádce. Když jsme u toho podzimu, jak se těšíte na novou kolekci u Madam Malkinové? Jaké barvy byste tam ráda viděla? Jaké kousky si hodláte pořídit?

Nedávno jsem dělala rozhovor se slečnou Niam a pokud si pamatuji správně, tak prozradila, že kolekce bude inspirovaná Japonskem. Zatím si raději nic nepředstavuji, těším se na výsledek. Už se mi totiž stalo, že jsem se těšila na dlouho avizovanou zimní kolekci, která mě nakonec skoro vůbec neoslovila. Od té jarní jsem tedy nic neočekávala a musím se přiznat, byla jsem uchvácena! Takže i teď jsem opatrná v očekáváních, ale to víte, těším se… Ráda bych viděla nějaké světlejší tlumenější tóny, ale ne bílou, ta nejde k mé světlé pleti! 🙂

Tak uvidíme, jak kolekce dopadne… a věřím, že bude co nejdřív, všichni jsou již napjatí.

A teď něco málo ke škole. Jak jste zahájila nový školní rok? Jste zatím spokojená se svými studenty? Naplnila se vaše očekávání v počtu zapsaných na vaše předměty?


Školní rok jsem zahájila v plné polní 🙂 Z toho, jak se zapisují studenti na mé předměty, mě překvapilo okamžité zaplnění Lektvarů a Starodávných run. Ale vysvětluji si to tím, že jsou to „klasické předměty“. Mou láskou jsou samozřejmě kartářské hodiny, tam jsem hlavně ráda, že mám silné zastoupení ve druhých ročnících. Mám prostě radost, že pár lidí karty chytly natolik, že to se mnou zkusí i pro další školní rok. Navíc se jedná o velice šikovné studentky, takže je radost číst si jejich domácí úkoly. Nejedná se totiž obvykle o upocené tři palce, ale o mnohapalcový a i pro mě inspirativní a poučný text. Logicky vzato mě trochu mrzí, že nikoho doposud nemám v prváku na Kartách Lenormand, jsou to totiž moje nejoblíbenější karty. Ale třeba se ještě někdo najde.

Moje další připravená otázka zněla „který ze svých předmětů máte nejraději“. Jsou to tedy ty již zmiňované karty Lenormand?

No, ono když se to tak vezme, tak asi nejraději učím Karty Lenormand, ale myslím, že letos mě bude hodně bavit i Symbolon. A doufám tedy, že i studenty 🙂 Ale jinak mě i nesmírně bavilo chystat výklady na Lektvary, protože v prváku jsem opravdu hodně „drsná“, takže jsem se v tom vyloženě vyžívala.

Já myslím, že studenti budou nadšení 🙂 Vy a drsná na chudáčky prváky? To si nedovedu představit…

Moje poslední otázka je opět ze školního prostředí – jak jinak. Kdybyste nyní byla studentkou, jaký předmět z nabízených by vás nejvíc lákal a který naopak by byl ten, o který byste ani nezavadila?


Těžká otázka, protože většinu předmětů mám odstudovaných… Z těch, co nemám, bych se velmi ráda přihlásila k Janel na Kouzelnické institice. Šmírovala jsem jí první výklad, takže si myslím, že bych byla spokojená… A druhou otázku raději nechám bez odpovědi, aby si to někdo nevzal osobně. No, i když… Filius to snese – už nikdy bych nešla na Iluzionismus 🙂 Ale samozřejmě jsou i další předměty, u kterých mi bliká velké červené NE… Tím neříkám, že jsou špatné, ale mě nebavily, nesedla jsem si s vyučujícím apod.

Samozřejmě, každý má rád něco jiného a lidé jsou odlišní, proto každého nemůže bavit vše. Já jsem si zapsala Instituce a zatím jsem spokojená.

Koukám, že čas utekl rychle! Moc vám děkuji za příjemný rozhovor a přeji hodně pilných studentů a pohodových dní.

Rozloučily jsme se a paní profesorka se zvedla a rychle odkvačila do postele.

A já věřím, že vás rozhovor bavil a ještě jednou děkuji madam Mintí za příjemné povídání.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *