Mrzimorská chytačka vyhrála zápas

| Vydáno:
Zmijozel 140:200 Mrzimor

V pořadí již čtvrtý zápas Školního famfrpálového mistrovství se odehrál 8. června a začínal o deváté hodině ranní. Nastoupily proti sobě týmy Zmijozelu a Mrzimoru. Všichni fanoušci i hráči věděli, že výhra zelených by znamenala jejich jistotu v zisku famfrpálového poháru. Mrzimor čekal teprve druhý zápas, ale pakliže by jej žlutí vyhráli, stačil by jim už jen jediný k tomu, aby poprvé v historii mistrovství vyhráli oni. Atmosféra se tedy dala krájet.

Nejprve potvrdila připravenost svého týmu kapitánka Jenny Layla Gilesová, o pár minut později i Loralei Silwerin. Na košťatech však byl první tým Zmijozelu, až později se dal dohromady i Mrzimor. Možná za to také mohl fakt, že kapitánka Mrzimoru si rozhodla udělat magíka Záskok, a tak na brankáře naskočila na pár sekund před Winterlynn Critchflow.

První potlouk v zápase letěl na Katie Ackerman, která se také neoficiálně stala největším otloukánkem zápasu. Než ji však stačil trefit do ruky, dosáhla Sooyeon Choi 21. úrovně na témže postu. Ve stejném momentu se camrálu ujala střelkyně Andra Tigers a vstřelila první gól utkání. Sooyeon zachránila před zbloudilou železnou koulí Hannabell Cavanaugh a Katie se opět nechala trefit do pravé ruky. Následně se camrálu ujala Amanda Wright, které se povedlo prohodit míč přes Astorii von Pens a srovnat skóre. Během té chvíle, kdy se řítila proti obručím, se na střelci vyměnila Jagga Viggo s Jarrqem Miekkalou.

Následně se potlouku poprvé v zápase ujala Eivli SSelene, ale ani jí se nepodařilo někoho trefit. Úspěšná však byla hned vzápětí, protože další železný míč vyslala přímo na Hannabell. Camrálu se ujala Daria Renawalti a úspěšně otočila skóre na 10:20, zatímco zmatky mezi zelenými pokračovaly. Dolů šla Sooyeon, na její místo naskočila kapitánka Loralei. V zápase poté začali dominovat především odrážeči.

Fanoušci na tribunách po dlouhé době zažili v akci Bibi Anne, která svůj první potlouk zamířila na Amandu. Eivli si vzápětí počíhala na Jarrqa, zatímco se Hannabell neúspěšně pokusila dostat camrál na druhou stranu hřiště. Loralei svůj první potlouk neodpálila přesně, Zmijozel měl však velké štěstí, protože Bibi narazila na další železný míč brzy a přesnou ránou sundala z koštěte Amandu. Na její post naskočila Alex Teerová.

Andra se zničehonic vyřítila s camrálem až do brankoviště žlutých, ale Winterlynn se štěstím zabránila gólu na druhé straně obručí. Katie si hned nato zapsala první úspěšný zákrok, když trefila Jarrqa. Loralei si počíhala na Dariu, poté Andra dalším svým pokusem srovnala skóre. Potlouku se mezitím ujala Bibi a znovu trefila Dariu, která se musela posilnit Laudanem, aby z koštěte nespadla. Za smělý zákrok se pomstila Eivli, která pálila další potlouk přímo na Bibi.

Hannabell se opět nepodařilo vstřelit gól, Winterlynn ukázala další skvělý zákrok, navíc na ni během něj letěl zbloudilý potlouk, Katie se však podařilo se ho zbavit. Nato stáhla kapitánka žlutých ze hřiště Alex a na koště se znovu posadila Amanda. Eivli se další potlouk nepodařilo pořádně trefit, Andra camrál do obručí také nedostala. Loralei však za velkého jásotu zasáhla potloukem Aarona Livingstona, který se musel napít Laudana. Bibi se nadále zaměřovala na Dariu. Úspěšný ve střele na bránu nebyl ani Jarrq. Eivli uštědřila jednu ránu Loralei, s tou to však ani nehlo.

Andra úspěšně vstřelila další gól utkání, Loralei se podařilo najít na mušce Dariu, Eivli se zase zaměřila na Andru, která o chvíli později vstřelila další gól. Katie se opět netrefila přesně. Eivli před zbloudilým potloukem ochránila Aarona, nato Andra skórovala potřetí v řadě a dostala skóre na 60:20 pro Zmijozel. Odrážečům se v této fázi hry nedařilo obecně. Katie opět poslala potlouk jiným směrem, Loralei se odpal nepovedl. Katie znovu poslala železný míč jinam, Jarrq mezitím úspěšně netrefil žádnou z obručí. Katie potlouk zasáhl znovu do pravé ruky, o minutku později pak opět střílela mimo. Mezitím se k camrálu dostala Amanda, ale Astoria ji za svá záda nepustila. Pak se však začaly konečně dít pořádné zvraty, protože se k potlouku dostala Bibi, která svou ránou z koštěte na ošetřovnu poslala Dariu. Na volného střelce opět naskočila Alex. Než nastoupily chytačky, Andra zkusila vstřelit neúspěšně další gól, za což ji Eivli počastovala potloukem, zmijozelská střelkyně si tak musela loknout Laudana.

Na druhé straně hřiště se za pokřiku na tribunách připravovala Magdarlene di Facittra, která vzlétla na koště jako první. Doprovázely ji verše Inees Rut Gowstring„Utéct před ní možné není, ve zlato se všechno mění. Co se leskne, za tím běží, ať je slunce, nebo sněží. Chytí každou mršku zlatou, levou zadní, klidně patou. Rychlost, bystrost, chladná hlava, naší Magdě velká sláva!“ O chvíli později ji následovala také Jenny, která na přivítanou dostala pořádnou ránu od Loralei, a tak na první dobrou pila také Laudanum. Druhou ránu dostala chvíli poté i od Bibi.

Jarrqovi se ještě před prvními průlety chytačů podařilo dostat camrál do mrzimorských obručí. Eivli se dostal do dráhy potlouk, ale trefil ji, a tak se uzdravila Středním léčivým dotykem. Andra následně vstřelila další gól pro Zmijozel, Loralei zasáhla Jenny v momentě, kdy z hřiště stahovala Alex, aby na koště naskočila Daria. Magdarlene úspěšně proletěla překážkami, k Loralei se dostal potlouk, ale než jej odpálila na Jenny a shodila ji z koštěte, stihla mrzimorská chytačka proletět. Zlatonku však nechytila, a tak se na koště posadil Mark William Callaway.

Začalo takřka nekonečné období do konce zápasu. Během něj Andra vstřelila další gól, stejně tak se to však povedlo i Aaronovi. Katie se nadále soustředila na potlouky, málokdy se jí však podařilo je odpálit, jednou se dokonce musela napít lektvaru. Eivli uštědřila takovou ránu Magdarlene, že se i ona musela napít Laudana. Jenny se opět vyměnila s Markem na chytači. Další gól vstřelil Jarrq, chvíli poté shodila Bibi opět Jenny z koštěte. To byla jedna ze chvil, kdy byla na chytači u žlutých díra, protože náhradní chytač odešel, a tak po nějaké době na pár sekund naskočila Alex, než ji nahradil Mark. Magdarlene se i přes četné rány držela na koštěti. O pět minut později se na koště opět posadila Jenny. Ani tentokrát na něm však dlouho nevydržela, Bibi ji opět shodila. Loralei tak jednu ránu v mezičase uštědřila Darii, která musela vypít Střední léčivý dotyk.

Na koště se dostala i náhradní zmijozelská chytačka Narcisse Cinerea, která si střihla dva průlety, když se Magdarlene potřebovala uzdravit. Andře se po dlouhých minutách podařilo dostat camrál znovu do brány, chvíli poté byla úspěšná také Hannabell. Loralei se na několikátou ránu podařilo opět shodit Jenny, na její místo naskočil na pár sekund Freddy Reddy, kterého však kapitánka rovnou stáhla, a tak se do vzduchu opět dostal Mark. Laudanem si po jedné neúspěšné ráně musela obnovit zdraví Bibi, Hannabell v téže chvíli vstřelila další gól Zmijozelu. Jenny se opět ihned po návratu na koště musela po ráně Loralei napít Laudana, nebylo jí to však příliš platné, protože nestihla ani proletět, než ji Bibi shodila znovu. Během té chvíle camrál do obručí dostala Daria. Na chytače opět naskočil Freddy. Nestihl však proletět, než jej kapitánka stáhla, aby mohl nahoru Mark. Andra ho přivítala dalším gólem pro zelené.

Mark proletěl jednou, poté jej Jenny stáhla, aby mohla znovu sama naskočit. Stihla opět jeden průlet, než ji Bibi shodila, a tak se nahoru dostal znovu Mark. Ten se na koštěti jednou léčil Laudanem, nahoře ale dlouho nevydržel, Jenny totiž zase naskočila. V té chvíli se udělalo úzko Loralei, která mířila potlouk na Marka, ale nestihla jej odpálit včas, a tak zasáhla sebe. Naštěstí měla po ruce Laudanum. Odrážeči hráli ve hře prim, a tak těsně před koncem zápasu ještě jednou na střídačku slétla Magdarlene, aby ji vystřídala Narcisse. Ta už však proletět nestihla, protože i přes potlouk od Bibi na Jenny se mrzimorská chytačka vrhla po zlatonce a po jedné hodině a třiceti minutách ji chytila, ačkoliv ukazatel byl kompletně na straně zelených. Andra se však ještě stihla jednou vyznamenat a vstřelit Mrzimoru gól.

Průběh skóre: 10:0, 10:20, 90:20, 90:30, 100:30, 100:40, 130:40, 130:50, 140:50.

Ohlasy kapitánů
Loralei Silwerin: „Na zápas jsem nastoupila s nadějí, že konečně prolomíme smůlu a zlatonku tentokrát polapíme. Bohužel štěstí opět stálo na straně soupeře. – zasměje se – Ale vůbec nejsem zklamaná, celý můj tým dal do hry vše, co mohl. Střelci Andruše, Hann a Jarrq nastříleli krásné skóre. Bibi ukázala, že je opravdu nejsilnější odrážečkou na hradě a soupeři padali jak zralé švestky. A i když chytačky zlatou nechytly, předvedly skvělý výkon.
Také bych tímto chtěla poděkovat naší skvělé střelkyni Hann, která příští rok nastoupí do profiligy. Děkuju ti, Hann, za všechny camrály poslané do soupeřových obručí, v týmu nám budeš chybět.“

Jenny Layla Gilesová: „Dnes se mi nehrálo dobře. Už od sedmi od rána jsem byla děsně vystresovaná a říkala jsem si, že to bude průser. Tak jako kdo by si to neřekl, když by s nestranným pohledem srovnal naše úrovně s úrovněmi Zmijozelu. Popravdě jsem si říkala – no to nemáme šanci vyhrát. Modlím se za to, abychom tam neměli moc dlouho díru, to by byl trapas… Ano, takhle to fakt bylo, ale mé obavy zmizely, jakmile jsem viděla, co ti moji žlutí dokážou. Proti takové konkurenci se drželi a bojovali, co to šlo. Za to vám moc děkuji!
K atmosféře se asi moc vyjadřovat nechci. Ale jsem ráda za všechny fanoušky – naše mrzimorské, nebelvírské a speciální poděkování patří jediné zástupkyni z řad žlutofialových – slečně Seleně, jejíž přítomnost mi udělala velkou radost!
Díky vám všem za tenhle výjimečný zážitek. Chycení zlatonky jsem vážně nečekala, když jsem viděla ukazatel a od začátku zápasu naskakovala na post s tím, že musím stihnout aspoň jeden průlet, než mě zmijozelské odrážečky pošlou k zemi.

Ohlasy vybraných účastníků
Jarrq Miekkala: „Atmosféra před zápasem nám pěkně hrála na nervy, všichni ve Zmijozelu jsme čekali, jestli se nám podaří konečně prolomit to mrzimorské zlatonkové prokletí. Bohužel se to nepovedlo, i když naše holky na chytači předváděly dechberoucí výkony.
Zápas sám o sobě byl neuvěřitelně napínavý, potlouky létaly po celém hřišti a nedaly odrážečkám moc času na oddech, a vůbec, oba týmy hrály skvěle a patří jim dík za všechno, co předváděly.
Na zmijozelský tým jsem nesmírně hrdý a cením si toho, že jsem jeho součástí. Bibi i Lori jasně ukázaly svoji smrtící mušku, Astorka krásně ucpala obruče, Andra i Hann camrál málem nepustily z rukou a Magda s Cisskou se ukázkově střídaly v honu za zlatonku. A celá záloha připravená kdykoliv naskočit za padlé celý tým neskutečně podporovala a nás to tlačilo ke stále lepším výkonům.
Osobně jsem moc rád, že jsem takový zápas mohl z velké části odehrát. I když se nám s Androu a Hann dařilo mít camrál po většinu času ve své moci, u žlutých se v bráně neskutečně vytáhla Winterlynn, před kterou zkrátka musím smeknout. Některé její zákroky nás doháněly k šílenství!
To, že jsme nakonec neukořistili zlatonku, mě, musím říct, překvapilo. I když to nebylo poprvé, co jsme měli chytačskou převahu a zlatá stejně skončila v rukou mrzimorského chytače. Jenny ale k gratuluji jak k chycení, tak k vítězství jejího týmu.“

Winterlynn Critchflow: „Dnes jsem se na zápase opravdu nenudila a na koštěti jsem se pořádně zapotila, protože zelení střelci metali jednu střelu na obruče za druhou. Bylo to celé napínavé a plné adrenalinu. Do poslední chvíle jsem doufala, že vyhrajeme, ale jasné to opravdu nebylo. Taky jsem vlastně nevěděla, kolik gólů zvládnu udržet, než by nám ani zlatonka nepomohla, takže jsem napjatě sledovala skóre a radovala se za každý chycený gól. – usměje se –
Vůbec celý zápas byl velmi intenzivní. Oba týmy jely naplno a všichni do toho dali podle mě maximum a snažili se, seč jim síly stačily. Obzvláště zelené odražečky byly nemilosrdné a žlutí chytači se nedali a vytrvale a statečně se střídali, i když věděli, že je to bude bolet! Mohla bych tu pět ódy na žluté i zelené ze všech pozic i střídačky, ale než bych vyzdvihla všechny z našeho a vašeho týmu jmenovitě, což by opravdu zasloužili, tak by to čtenáře přestalo bavit. 
– směje se –
Atmosféra se mi docela líbila. Vždycky mě při zápasech potěší, že i když třeba všechno nevypadá růžově a někomu se nedaří, ostatní se ho snaží povzbudit a fandí jeden druhému, když to vychází, i když to zrovna nevychází. To se mi moc líbí. A fanoušci byli bezva. 
– usměje se – Teď jsem hlavně zvědavá na zítřejší zápas!“

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Zmijozel:
1. střelec: Hannabell Cavanaugh
2. střelec: Andra Tigers
3. střelec: Jagga Viggo, Jarrq Miekkala
brankář: Astoria von Pens
1. odrážeč: Bibi Anne
2. odrážeč: Sooyeon Choi, Loralei Silwerin
chytač: Magdarlene di Facittra, Narcisse Cinerea

Mrzimor:
1. střelec: Daria Renawalti, Alex Teerová
2. střelec: Amanda Wright, Alex Teerová
3. střelec: Aaron Livingston
brankář: Jenny Layla Gilesová, Winterlynn Critchflow
1. odrážeč: Katie Ackerman
2. odrážeč: Eivli SSelene
chytač: Jenny Layla Gilesová, Mark William Callaway, Alex Teerová, Freddy Reddy

Během uplynulého víkendu se hrál ještě jeden zápas, který Mrzimor tentokrát prohrál. Havraspár si připsal první výhru v sezóně a zamíchal možným pořadím ve školním famfrpálovém mistrovství. Jisté však je, že i přes dvě výhry Mrzimor ani letos nevyhraje famfrpálový pohár. Zmijozel tedy pořád může doufat, že mu zlatonka nebude chybět a potvrdí pozici mistra čtvrtý školní rok po sobě.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *