Mrzimor si pohár nezajistil

| Vydáno:
Mrzimor 70:200 Havraspár

Po sobotním vítězném zápase se Zmijozelem museli žlutí hráči rychle odpočívat, aby byli připraveni nastoupit již v neděli ráno proti Havraspáru. Motivaci však měli velikou: výhra by jim zajistila famfrpálový pohár.

Lépe však do zápasu vstoupil jejich soupeř. Aimée mu během prvních jedenácti minut zajistila vedení 0:30. Během té doby se snažili o zakončení i Aaron, Isabell a Daria, brankářky však proti nim úspěšně zasáhly. Aimée byla nakonec jedinou skórující havraspárskou střelkyní, nikoli však jedinou autorkou gólů v zápase. V patnácté minutě snížila Amanda. Za dvě minuty to bylo opět o tři góly. Pak se rozestřílely mrzimorské střelkyně naplno a otočily ve čtyřicáté třetí minutě skóre na 60:40. Aimée vzápětí snížila, ale Daria hned upravila na 70:50, čímž bodový příspěvek střelců skončil.

Poměr střel byl 16 : 9 (64 % : 36 %), jejich úspěšnost 44 % : 56 %. Aimée kromě pěti gólů vystřelila ještě jednou, ale Winterlynn zasáhla úspěšně stejně jako proti dvěma střelám Isabell a jedné Wronky. Amanda dala čtyři góly, tři její střely zneškodnila Aya. Daria byla úspěšná třikrát, pětkrát ztroskotala na modré brankářce. Jedinou střelu Aarona Aya polapila.

Sedmnáct odrážečských akcí z padesáti nedopadlo dobře, což naznačuje, že svalovci nebyli v nejlepší formě. I proto se mnoho hráčů na trávníku neválelo, byť tomu vydatně napomáhalo i užívání Laudana a léčivého doteku. Žlutí kontrolovali potlouk z 47 %. Katie se tři odpaly nepovedly. Dvakrát ubránila Dariu a pětkrát zasáhla soupeře. Eivli se nezadařilo pětkrát. Jednou ubránila Aarona, jednou Amandu, soupeře trefila sedmkrát, z toho dvakrát chytače Edmunda, ale ten zásahy ustál.

Angela poslala čtyřikrát potlouk jinam, než chtěla. Jednou ubránila Isabell, pětkrát zasáhla soupeře. Její rána z šesté minuty poslala na trávník Amandu. V minutě sedmnácté podle komentátora nedávala pozor, a proto ji zasáhl potlouk, zároveň však také trefila 0. terč. Její poslední odpal nedoletěl k cíli, neboť zápas byl ukončen dříve, než to stihl. Evanlyn byla jediná z odrážečů v plné formě. I jí se jednou povedlo Dariu netrefit, ale jinak byla devětkrát úspěšná. Do průběhu utkání se nejvýrazněji zapsala ve čtyřicáté třetí minutě. To poslala na ošetřovnu Jenny a její kolega na chytači tak získal oproti soupeřům dva průlety k dobru. Mimo doposud zmíněné hráčky si pálkou jednou máchnul i Edmund, ale také on Dariu netrefil, a dvakrát Indris, která nejprve zasáhla Aarona a pak netrefila – Dariu.

Chytači bez výjimky prolétali překážkami úspěšně a hnali se za zlatonkou. Jenny čtyřikrát, než byla sražena, Mark dvakrát. Edmund se dostal k osmi pokusům. Jeho velká chvíle nastala v čase 50 minut a 36 sekund. Zlatonka se mu zatřepala v ruce, což znamenalo, že Havraspár zvítězil.

Ohlasy kapitánů
Jenny Layla Gilesová:
 „Děkuji za poslední zápas, týme. Jsem na vás pyšná!“

Aya Watanabe: „Z našeho minulého zápasu jsem byla naprosto nadšená, teď ty pocity byly slabší. Pořád jsem měla a stále mám radost z výhry, jen pro náš tým tabulkově skoro nic neznamená a s největší pravděpodobností na konci roku stejně budeme třetí, což já sama beru jako, řekněme, svoji osobní prohru. Na tým jsem ale i tak hrdá, protože za celou sezónu neskutečně makali. V zápase si havrani vedli opět velmi dobře, a když z týmu vymažeme mě, dalo by se říct, že i výborně. Zvláštní poděkování patří fanouškům ze Zmijozelu, kteří doufám nepřišli fandit jen z důvodu, že jim můžeme získat (A získali! ♥) pohár, a náš tým hezky podporovali. V neposlední řadě děkuji odrážečkám Evan a Ang, které nám zápas v podstatě vyhrály sražením mrzimorské chytačky v tu nejvíce vhodnou chvíli.“

Ohlasy vybraných hráčů
Daria Renawalti:
„Zápas s Havraspárem byl pro mě z celé sezóny nejnáročnější. Všichni střelci jsme se opravdu zapotili, když jsme se snažili prostřelit Ayu, která je vytrénovaná tak, že konkuruje Rambovi. Odrážeči to taky neměli lehké, modří mají na své straně hráče s dost ostrou muškou a uzmout jim potlouk nebylo jen tak. Naši chytači čelili opravdové legendě a předvedli proti ní úctyhodný výkon. Zkrátka Havraspár je soupeř, se kterým je radno počítat. Ale pevně doufám, že jsme tuto sezónu prokázali, že to stejné lze říci i o mrzimorských.“ – úsměv

Edmund Heusinger:
„Do dnešního zápasu jsem nastupoval s pocitem poměrně velkého tlaku. V minulém zápase jsme podlehli Zmijozelu, který byl žhavým adeptem na vítězství ve ŠFM. Den před naším zápasem ale poprvé v této sezóně prohrál, a to s týmem, u kterého to asi málokdo čekal. Proti Mrzimoru jsme nastoupili jen o den později po jeho překvapivém vítězství a podle mě jsme si nemohli být ničím jistí.
Chytač může zvrátit zápas jako žádný jiný hráč, proto je jeho situace poněkud těžší. Když navíc porovnáme, co chytání obnáší, průlet všemi překážkami, kde jediná chyba může rozhodnout zápas a možností pro chybu jsou během zápasu desítky, ne-li stovky v porovnání s jinými posty, kde se například neúspěch střelce, a tedy nevstřelení gólu nemusí nakonec vážně odrazit na konečném výsledku zápasu, se mi nenastupovalo úplně uvolněně. Ani fakt, že je to byl můj předposlední zápas za kolej, a tedy i předposlední šance, jak týmu pomoct a vrátit vše, co do mě investoval, mi moc nepomohl.
Naštěstí jsem na to nebyl sám. Mrzimor si v druhé polovině zápasu vedl opravdu dobře, ale myslím, že naše odrážečky ukázaly, jak důležitou roli hrají. Tento zápas rozhodly ony tím, jak v pravý čas srazily mrzimorské chytače a v podstatě mi tak umetly cestu ke zlatonce, pro kterou už se stačilo jen natáhnout. Kdybych mohl, věnoval bych památeční zlatonku ze zápasu právě jim. Poděkování jim patří i za možnost zahrát si opět chvíli jako odrážeč a splnit si další podmínku pro získání magíku Záskok. Poděkování a pochvalu si zaslouží ale celý tým, který v čele s kapitánkou udělal radost nejen koleji, ale řekl bych, že radost dokonce sahala až za zdi havraspárské kolejní místnosti. S vítězstvím v ŠMF to v tuto chvíli nevypadá moc reálně, ale věřím, že příští zápas s Nebelvírem zvládneme také dobře a sezónu ukončíme oslavou vítězného zápasu.“

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Mrzimor:
1. střelec: Daria Renawalti
2. střelec: Jenny Layla Gilesová, Aaron Livingston
3. střelec: Amanda Wright, Dario Viensky
brankář: Winterlynn Critchflow
1. odrážeč: Katie Ackerman
2. odrážeč: Eivli SSelene
chytač: Jenny Layla Gilesová, Mark William Callaway

Havraspár:
1. střelec: Aimée Leavittová
2. střelec: Edmund Heusinger, Wronka Zabloudilová
3. střelec: Isabell Tenebris
brankář: Aya Watanabe
1. odrážeč: Angela QuickBow, Edmund Heusinger, Indris Elwinor
2. odrážeč: Evanlyn Cooper
chytač: Edmund Heusinger

Mrzimor v sezóně vyhrál dvakrát stejně jako Zmijozel, jejž porazil, ale má horší celkové skóre. Havraspár čeká v neděli 16. června od 9.30 ještě jeden zápas. Pokud zvítězí, dosáhne na druhou výhru také. Skóre má zatím z aspirantů na pohár nejhorší, v posledním utkání sezóny si ho však může vylepšit. Soupeřem mu bude Nebelvír, který má tak naopak šanci se na jeho úkor odpoutat z poslední příčky.

Pro Denní věštec
Nebelbrach Mechacha

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *