Odchází stará zmijozelská garda?

| Vydáno:

Na otázky položené Ginevrou de Naga odpovídá Elizabeth Lextrová a Barbara Arianne Lecter, současné vedení Zmijozelské koleje.

Jaká je tvoje reakce na vyřazení Nekra z funkce a jeho následovný odchod? Smíme slyšet i váš názor?
BAL: Začnu od konce, na názor už se mě ptalo spoustu lidí a od doby, kdy se tato událost stala, už uplynulo dost času, takže se na věci dívám s odstupem.

Vyřazení Nekra pro mě bylo jistě nenadálým rozhodnutím pana ředitele, ale jistě měl své důvody. Styl, jakým toto odvolání proběhlo, byl poněkud nešťastný, ale s tím se s odstupem času už nic nenadělá.
EL: Byl to šok, jedním slovem: šok.

Ne, opravdu, tohle nikdo nečekal, byla to rána z čistého nebe a vyvolala následnou bouři.

Brala jsem to s odstupem, čekala jsem, co se z toho vyklube. To, co se stalo, se stalo. A když něco končí, něco nového začíná, že?

To, že Nekro odešel, byl snad ještě větší šok. Je pravda, že mnoho lidí, kteří jsou zde od doby, co tato škola byla postavena, odchází, ale přesto si to nehodláte připustit. Zvláště ne u někoho, s kým jsem na Hogu prakticky vyrůstala.

Jak jsi zatím spokojená s volbou nového kolejního ředitele? V našem případě ředitelky.
BAL: Myslím, že je potřeba ještě moře času, aby naše nová kolejní ředitelka ukázala, co v ní je.

EL: Volba je volba. Stejně by do toho nikdo radikálně nezasáhl, i když odpor tu byl. Ale zatím nemám problémy, uvidíme časem, jestli se to vyvine k lepšímu či naopak k horšímu.

Co říkáš na odchod Isabely a Grace, zasloužilých studentek Zmijozelu?
BAL: Obě mají jistě své důvody, proč Zmijozel opustily. Žít „dvojí život“ jistě není jednoduché, zvláště pak s přibývajícími starostmi.

Je jasné, že nám budou chybět, protože byly součástí koleje.
EL: Hadi opouštějí loď, že?

Ne, tak to brát nebudu. Holky odešly na zasloužený odpočinek, začnou někde jinde, ve svém světě, kde chtějí trávit čas. – úsměv –


Plánuješ nějaké zásadní změny pro tento školní rok?

BAL: Zásadní změny? – usměje se – No, změny nejsou jen na mně, takže se teprve uvidí. Ale myslím, že jedna zásadní změna už sama o sobě proběhla, a jak to bude dál, to je ve hvězdách.
EL: Plánuju přežít a dostat se (konečně!) do čtvrťáku. – smích –

Děkuji za poskytnutý rozhovor oběma slečnám!

Komentáře

  1. – Jen taková poznámka: Grace Ice Floe se v mrazáku objevuje celkem pravidelně. Obávám se, že více se dá mluvit o tom, že v koleji není, než že v ní je.

    1. Re: – Hm, ona Ice Floe asi už ze své podstaty trochu mrazu potřebuje, ne? Ale myslím, že teď není v mrazáku, nýbrž úplně pryč…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *