Rozhovor s Elle Sutherland – profesorkou na roztrhání

| Vydáno:

Slečna Elle Sutherland je v poslední době poměrně dost známá osoba. Ač na našem hradě přebývá už tolik let, do podvědomí vstoupila až při pořádání posledního Sedmiboje, po jehož konci vzala atakem uprázdněné místo Inspektorky výuky a ihned se začala projevovat jako hyperaktivní hipogryf. V tom dobrém slova smyslu, pochopitelně.

Pozvala jsem slečnu profesorku na rozhovor k Prasečí hlavě, (U Tří košťat bývají různí efektové…) a ač to bylo poněkud narychlo, povedlo se nám se sejít…

Dobrý večer, sl. Elle, jsem ráda, že jste si na mě udělala čas. Nevyrušila jsem vás při něčem důležitém, že ne? Zamrká.

Pěkný večer i Vám, inu, práce je pořád, ale ráda si dám na chvíli pauzu, takže nevyrušila. Vděčně se usměje.

To chápu, po převzetí inspektořiny určitě musíte nahánět nezodpovědné profesory. Uchichtne se. A to nepočítám vaše vlastní vyučování a v poslední době jistě i trénování na famfrpál, že? Máte při tom čas na nějaký osobní život nebo vše obětujete kariéře? Tiše se zasměje.

Myslím, že udělat si čas na vlastní osobní život je důležité, a proto jsem si letos otevřela jen třídy A, abych si otestovala, jak moc času budu potřebovat na všechny své povinnosti. A navíc nehodlám nezodpovědné profesory pořád nahánět a opakovat jim jednu a tu samou věc dokola, takže budu o nějaký čas pro sebe opět bohatší. Usměje se.

Jistě, také si myslím. Já jenom, že jsem zaslechla názory, že žádný jiný život pravděpodobně nemáte. Začmárá něco ve svém bonzbločku a usměje se.

A jestli můžu být tak zvědavá, když máte čas pro sebe, co tak nejčastěji děláte? A když mluvíme o osobním životě, patří do něj nějaký osobní mazlíček – třeba zvířátko nebo nějaký přítel? Nevinně upře oči na slečnu Elle.

Opravdu? Pozvedne obočí. To bude asi tím, že se pořád usmívám a málo si stěžuji na to, jak moc mám práce. Usměje se. Inu, vzhledem k tomu, že je profesorský sbor konečně zapojen do boje o famfrpálový pohár, trénuji kdykoli jen mohu, popravdě, plánuji využít své studenty Létání, ale to tam raději nepište. Mrkne. A občas hlídám známým hafoně, ale jinak mazlíčka nevlastním, tedy, pokud do toho nepočítám přítele. Zazubí se.

Oh, jistě, famfrpál. Podtrhne poznámku o využívání studentů a zamrká nazpátek. A vy jste tedy zadaná? Viditelně dychtí po dalších informacích.

Zamilovala jsem se do něj ještě na škole. Zasní se. Byl tak nádherně fanaticky zblázněný do famfrpálu – a přiznám se, že i proto jsem jej začala sama hrát. Ovšem dnes ho mám sto chutí přetáhnout svým Forcerem po hlavě pokaždé, když mě v 5 ráno vzbudí a dožaduje se, abych mu pomáhala vylepšit jeho brankářské umění.

To zní velice romanticky! A co hádky, probíhají? A neplánujete v blízké době odejít ze školy na mateřskou dovolenou, že ne? Zamrká.

Hádky už jsem vzdala, přiznám se, že dříve jsme doma měli Itálii, a často jsem po něm mrštila to, co bylo po hůlce, ovšem on byl jedině rád, jak jsem časem zjistila. Prostě v sobě toho brankáře nezapře ani doma. Povzdychne si. Inu, má drahá polovička již vyrobila pro malou či malého koště, ano, slyšíte dobře, všichni manželé staví postýlky, když chtějí potomka, jen ten můj koště pro nemluvně. Snaží se tvářit ustaraně, ale koutky úst ji cukají.

Tak alespoň si můžete pořádně vybít vztek, když je potřeba. Vědoucně zamrká. A to s tím koštětem je od něj náhodou velice hezké! Pečlivě zapisuje.
A nevadí mu, že na něj nejspíše už nemáte tolik času? Nejdříve organizace Sedmiboje, poté Inspektorka výuky… Přitom předtím jste se na hradě nijak zvláště neprojevovala – krom pořádání slavností a vyučování, pochopitelně. Nebyl to pro něj nezvyk? A proč jste vlastně najednou začala být tak aktivní? Vychrlila najednou.

Inu, opět se vrhl na svou famfrpálovou kariéru, takže ani on již nemá tolik volného času, což je i důvodem, proč jsem více aktivní, nejsem totiž ten typ, co čeká na manžílka s hotovou večeří a pak mu ještě namasíruje bolavé nohy, protože on přeci tvrdě pracuje. Zaculí se.

To naprosto chápu. Zašklebí se. A předtím jste na něj čekala nebo jste se věnovala něčemu jinému? Když jste najednou začala být vidět, tak si spousta lidí říkala, že vlastně vůbec neví, kdo jste – a přitom jste tu déle než většina hradu!

Měla jsem hodně mimohradních aktivit a tak nebylo třeba čekat, hlavně proto, že jsme měli mnoho koníčků společných, i když samozřejmě největší společnou láskou je famfrpál. Usměje se.

Chápu, když se vrátil ke kariéře profesionálního sportovce, tak vás nebavilo sedět a „nic nedělat“, tak jste se začala věnovat více našemu hradu. To se mi náhodou líbí. Zamrká.
Snad už jenom poslední, „bonusová“, otázka – proslýchá se, že jste pročetla všechny výklady všech předmětů. Kdybyste si měla vybrat ten úplně úplně nejlepší, jaký by to byl? Zazubí se.

Koukám, že na hradě se nic neutají. Usměje se. Hmm, je to těžké, líbilo se mi jich opravdu hodně, takže letos bych si jistě zapsala Artušovské legendy, Astrologii, Astronomii, Bonzologii, Barvokouzlení, Bystrozorství – přípravný kurz, Historii Hogwarts, Iluzionismus, Kouzelnickou francouzštinu, Kouzelnické instituce, Kouzelnické kulinářství, Ministerskou přípravku, Osobnosti světa kouzel, Pokladničení, Tajemství Hookah, Taroty, mno, asi možná nakonec všechno, jak to tak vidím.

Hm, jistě… Rozesměje se. Vím naprosto přesně, o čem mluvíte.
Děkuji moc za příjemný rozhovor a doufám, že se zase někdy potkáme – třeba i za nějakých jiných okolností. Zamrká.

I já děkuji. Usměje se.

Poté jsme se již – jelikož se značně připozdívalo – vydaly k hradu za svými povinnostmi. Jsem opravdu ráda, že si na mě slečna Elle udělala čas a odpověděla na všechny moje – občas docela dotěrné – otázky.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *