Letní věštecká soutěž

| Vydáno:
Vážení obyvatelé kouzelného světa,
blíží se doba, kdy do hradu a jeho okolí přicházejí nováčci. Pro tuto příležitost se vždy konají různé soutěže, kterých se nově příchozí jedenáctiletí studenti mohou účastnit. A protože nám nastává léto, doba bez úkolů a jiných povinností, a někomu může přijít líto, že se nemůže těchto soutěží účastnit, rozhodla jsem se vyhlásit Letní Věšteckou soutěž! Zapojit se může naprosto kdokoliv: nováčci, studenti, profesoři, obyvatelé kouzelnických vesniček, duchové a případně další kouzelné bytosti, které úkoly zvládnou. Pojďme se podrobněji podívat, co vás čeká, a zároveň odhalit zadání prvního kola!

Mnoho z vás odjíždí na prázdniny, fialové osazenstvo si bere zaslouženou dovolenou, ale… ale i přesto zde zůstává mnoho obyvatel hradu a okolí, kteří se nikam nechystají a jen tiše čekají, zda jim sova nepřinese čumkartu od přátel z dalekých i nedalekých cest. A právě pro tyto čekající duše připravil Denní věštec celoletní hru plnou nejrůznějších kreativních úkolů.

Na konci soutěže budou vyhlášeni tři absolutní vítězové, kteří si odnesou krásné ceny. Hodnotit se bude nejen počet splněných kol, ale také nejhezčí vypracování. Navíc po každém kole budou zveřejněny vždy tři nejlepší práce.

Termíny jednotlivých kol budou následující:

  • 1. kolo: 1.–5. 7. 2019
  • 2. kolo: 6.–10. 7. 2019
  • 3. kolo: 11.–15. 7. 2019
  • 4. kolo: 16.–20. 7. 2019
  • 5. kolo: 21.–25. 7. 2019
  • 6. kolo: 26.7. – 2. 8. 2019
  • 7. kolo: 3.–8. 8. 2019
  • 8. kolo: 9.–14. 8. 2019
  • 9. kolo: 15.–25. 8. 2019
  • 10. kolo: 26.–31.8. 2019

Přeji všem účastníkům příjemnou zábavu a hned pro vás mám zadání prvního úkolu, který máte možnost splnit od 1. 7. 2019 do 5. 7. 2019 včetně.

ZADÁNÍ 1. KOLA

Jak všichni víme, v létě je asi nejideálnější čas na pozorování hvězdného nebe. A protože náš kouzelnický svět je spojený s osobou Harryho Pottera, bude vaším prvním úkolem namalovat, nakreslit či jinak výtvarně ztvárnit souhvězdí VELKÉHO PSA, které obsahuje jednu ze známých hvězd nosící jméno SIRIUS. Kreativitě se meze nekladou, takže se už teď těším na vaše výtvory! Tři nejhezčí v jednom z dalších kol zveřejníme.

Svá vypracování posílejte externí sovou na helenmiltonova@gmail.com. Nezapomeňte se, prosím, podepsat svým kouzelnickým jménem a připojte také datum. Nepodepsaná vypracování nebudou zařazena do soutěže.

Pro Denní věštec
Helen Miltonová

Published by

Helen Miltonová

Mladičká redaktorka, která se nezalekne žádného tématu, se nejraději po hradě prohání s rychlobrkem v ruce. Velmi často ji zastihnete, jak něco sepisuje – články do Denního věštce nebo do Žlutého Trimela či domácí úkoly a soutěže. Ve volném čase se ráda vyskytuje na famfrpálovém hřišti, ale věnuje se také malování a vytváření pohyblivých obrázků.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *