Proč (ne)fialovět aneb lákadla a hrůzy profesorského života

| Vydáno:
Které každodenní starosti či radosti jsou ukryty ve fialovém hábitu? Je tento post lepší než být takříkajíc „věčný student“? Čím nás tento post láká a čím nás naopak děsí?  Jaké výhody a nevýhody tento post má? Toto vše vám představím svým studentským pohledem.

Všichni si jistě říkáte, jak to musí být báječné být profesorem, ale jako vše má i tento post svá pro i proti. Post profesora je lákavý především výplatou. Pokud si myslíte, že profesoři mají hluboko do kapsy (v mnohých případech je to i vidět na jejich outfitu), tak jste vedle jak ta jedle.  Pár věcí však na profesorech musíme obdivovat, nebo dokonce jim i trochu závidět.

1) Ledový klid nad posměšky ze strany studenstva.

2) Skvělé fialové oblečení.

3) Vlastní kabinet, kde se schovávají před studenty.

4) Vymýšlení a vypracovávání výkladů a zadání domácích úkolů.

5) Vytváření soutěží.

6) Trestání neposlušných žáků.

Jsou zde však i věci, které už tak lákavé nejsou. Ba co víc, nahánějí v mnohých případech i hrůzu. Například pokuty za pozdní opravování, příprava výuky a seminářů a tak dále. Několik profesorů z přepracovanosti skončilo u Svatého Munga. (Pozn. redakce: Zatím nejsou potvrzena přesná čísla.)

Dobře si tedy promyslete, jestli chcete navléknout fialový hábit, nebo zůstat věčným studentem. Jestli vás bude bavit se učit a dostavat takzvaně „důchod“, nebo ztrácet nervy a mít plat.

Samozřejmě vás nechci nijak zastrašit. Být profesorem je užitečná profese a jak můžeme zde na hradě pozorovat, stále se najde spousta lidí, co to dotáhla až na post profesora a zvládá to skvěle.

Na závěr chci našim profesorům popřát pevné nervy a bystrou mysl, aby jim nedocházely nápady a zůstali tu s námi co nejdéle.

Pro Denní věštec
Misaka Rainbow

Published by

Misaka Rainbow

Ráda píšu rozhovory a vtipné články o čemkoli. Nebojím se žádného tématu. Často se procházím po chodbách hradu s Bonzoblokem a vehementně pátrám po nějaké senzaci co by stála za uveřejnění. Už rok píšu do kolejního časopisu a moc mě to baví. Jednou bych se chtěla stát Šéfredaktorkou.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *