Nebelvír zakončil mistrovství vítězstvím nad Havraspárem

| Vydáno:
Havraspár 90:160 Nebelvír

Zápas mezi Havraspárem a Nebelvírem se odehrál 16. 6. a započal v 9.30. Ačkoliv se jednalo o poslední zápas této sezóny, šlo ještě o mnoho. Havraspár hrál o druhé nebo třetí místo.

Připravenost týmu potvrdila nejprve kapitánka Aya Watanabe a následně i Theresa Brendi. Obě strany naskočily ve stejnou chvíli, ani jeden z hráčů neměl problém najít svou pozici. Na pozici 1. střelce modrého týmu sice nastoupil Edmund Heusinger, ale čistě jen pro splnění magíka Záskok. V další sekundě ho nahradila Aimée Leavittová. Okamžitě se tak stala terčem pro kapitánku Theresu, která svým odpalem zahájila zápas. Betria Carson ihned červeným odpověděla a dala první gól. Tuto akci následoval zásah potloukem Angely Quickbow trefující Melisu Pestrou. Ve čtvrté minutě Melisu nahradila Trixie Deliah Sinclair na pozici 2. střelce.

Železný míč se rozhodl změnit stranu a ujala se jej znovu Theresa. Odpal se však nepovedl a trefila se do nohy. Camrálu se ujala další havraspárská střelkyně, tentokrát se jednalo o Isabell Tenebris, které tak patřil druhý gól zápasu. Esmeralda Milagrosa trefila potloukem Betriu, která jí odpověděla pokusem o třetí gól. Brankářka Nebelvíru Emma Ellie Lewis však byla ve střehu a skvělým zákrokem této akci zabránila. Angela opustila své místo odrážeče a nastoupil Edmund. Kapitánka červených zasáhla do hry a stáhla Ashley Carson, aby tak uvolnila místo pro Callu Torovou na pozici 3. střelce.

Evanlyn Cooper dostala svou první šanci v zápase, kterou ihned využila a ubrala zdraví Esmeraldě. Ta se nestihla ani oklepat a dostala druhou ránu železným míčem od Edmunda. Camrál ovládla Aimée, ačkoliv Emma pokryla obruče, Aimée se podařilo vstřelit gól. Skóre bylo tedy 30:0. Potlouku se ujala znovu Evanlyn a zopakovala ránu na Esmeraldu, která tak přišla o další kousek svého zdraví. Zbloudilý potlouk se snažil trefit Trixie, ale Theresa ji jako správná kapitánka ubránila. S výhodami svého postu ještě neskončila, protože Trixie stáhla ze hry a na post 3. střelce se vrátila Melisa.

Camrál znovu získala Aimée. Obehrát Emmu se jí však nepovedlo. Jejího zklamání využila Esmeralda a ranou potloukem ji shodila z koštěte. 1. střelce tedy obsadila Wronka Zabloudilová. Červeným se shazování zalíbilo a Theresa svým odpáleným potloukem shodila z koštěte další čokoládovou duši, Betriu. Na její místo okamžitě naskočila Eleonora Anima. Mezi modrými se však střídalo i na postu odrážeče, kde Edmunda nahradila zpátky Angela. Poprvé v zápase se dostali k camrálu lvi, konkrétně Beteramis Athenodoros. Avšak proti Ayi neměla šanci. Theresa se opětovně ujala železného míče a ubrala zdraví Eleanoře. Eleanora však neváhala a zdraví si doplnila Laudanem.

Angela shodila z koštěte Esmeraldu a na její pozici nastoupila ve 13. minutě Ronelle Cendrós. Mezitím se camrálu ujala Melisa, Aya však její zákrok odhadla a nedala jí šanci na gól. Evanlyn se pokusila trefit Melisu trefit potloukem, ale rána se jí nepovedla a potlouk letěl jiným směrem. Uprostřed cesty ho chytila Angela a odpalem ubrala Melise zdraví. Takže jak se říká, do třetice všeho odpáleného. Beteramis uvolnila místo 1. střelce a na post nastoupila Ashley.

Mezitím, co Wronka střelila svůj poslední gól v neprofesionální lize, kapitánka Aya sesadila Eleanoru z koštěte a na její místo nastoupila uzdravená Aimée. Změna sestavy ještě neskončila, jelikož svůj post opustila také Wronka, aby uvolnila prostor pro Betriu. Mezi těmito změnami se potlouku ujala Ronelle, chvíli nedávala pozor, trefila se do pravé ruky a následně trefila i Aimée. Theresa pak ještě trefila Betriu.

K camrálu se dostala Melisa, jejíž střelu Aya pokryla a se štěstím chytila. O odpal potlouku se pokusila Evanlyn, s radou většího natrénování však komentátor ohlásil, že se odpal opravdu nepovedl. O chvíli později to spíše vypadalo, jako by potlouky někdo očaroval. Do dráhy jednoho z nich se dostala Angela, ačkoliv mířila na Melisu, potlouk letěl jiným směrem. Zanedlouho se dalo všechno do pořádku a Evanlyn svou ranou ubrala zdraví Melise. Camrálu se zhostila Isabell, které se povedlo střelit gól. Stav byl tedy 50:0.

Zatímco Theresa trefila Betriu potloukem, se na postu 2. odrážeče vystřídaly červené slečny. Za Ronelle nastoupila Beteramis. Isabell se znovu pokusila trefit gól přes Emmu, ta jej ovšem chytila i přesto, že byla úplně na druhé straně. Další rána zasáhla modrý tým, když Theresa hodila Betriu z koštěte a na její místo nastoupila opět Wronka. Evanlyn se povedlo získat další potlouk a její rána patřila Melise. Melisa se i přes ránu dostala k camrálu, byla však otřesená a trefila tak jen obruč. Nepomohla jí ani další rána, kterou sklidila od Angely. Po této akci si musela Melisa doplnit zdraví Laudanem.

Ani Theresa se nenechala zahanbit a krásnou trefou ubrala zdraví Wronce. Ta se však nezalekla a přes pochroumané zdraví se snažila dát gól, Emma ale dávala pozor a levou obruč pokryla. Angela trefila poprvé v zápase Ashley. Evanlyn se jí snažila doplnit, nedávala však pozor a trefila se do pravé ruky. Camrálu se ujala Calla, které se povedlo Ayu obehrát a dát tak první gól Nebelvíru. Na modré straně se mezitím vystřídaly střelkyně, za Wronku naskočila Betria. Beteramis se podařilo trefit Isabell. Potom, co Angela trefila znovu Melisu, si Isabell ještě doplnila zdraví Laudanem.

Přesně v deset hodin nastal čas chytačů, a tak na tuto pozici nastoupili Edmund a Esmeralda. Ještě než se tak stalo, stihla Betria obehrát Emmu a střelit šestý gól. K potlouku se dostala Theresa, které se však odpal nepovedl. Angela trefila potloukem Esmeraldu. Druhou ránu dostala ještě od Evanlyn. Mezitím se k camrálu dostala Betria a dala další gól. Stav byl tedy 70:10. Theresa odpálila úspěšně potlouk směrem k Isabell a ubrala ji zdraví. Camrál si našel cestu k Aimée, ale na Emmin postřeh nestačila a gól nedala. Isabell poté schytala další ránu, tentokrát si ji vychutnala Beteramis. Angele se další odpal nepovedl.

Isabell se ujala camrálu a ladně se trefila do brány. Zbloudilý potlouk si umanul zasáhnout Esmeraldu, ale Theresa ji ubránila. Na Esmeraldu však letěl ještě jednou, tentokrát odpálen Angelou. Potlouk ovšem letěl na jinou stranu. Esmeralda si ale raději lokla Laudana. Mezi střelci se k camrálu prodrala Betria, která se trefila do jedné z obručí. Angela se znovu pokusila sestřelit Esmeraldu. Tentokrát se jí odpal povedl a Esmeraldě ubrala zdraví.

Beteramis odpálila železný míč směrem k Angele a ubrala jí tak zdraví. Melisa se mezitím pokusila střelit camrál do branky, ale střela mířila úplně mimo. Poslední akcí tohoto zápasu bylo chycení zlatonky nebelvírskou chytačkou Esmeraldou.

Ohlasy kapitánů
Aya Watanabe: „Z výsledku zápasu jsem celkem zklamaná, vytoužené druhé místo bylo na dohled, už jsem viděla ten stupínek na bedně, když Esmeralda s notnou dávkou štěstí chytila Zlatonku i poté, co předchozí průlet pokazila. Z průběhu ovšem zklamaná nejsem, ba právě naopak. Čekala jsem, že nad námi bude mít Nebelvír převahu ve všem a ono se ukázalo, že ne, což mi udělalo velkou radost, protože jsme se mohli pořádně porvat o to vysněné druhé místo díky našim skvělým střelkyním, které tam Emmě dávaly jeden gól za druhým, zatímco nám ze šesti střel padla do branky jen jedna. Nejvíce se mi však líbila souhra mých hráčů a silné odpaly mých obrážeček, které posílaly nebelvírské hráče k zemi, jak jen to šlo. V neposlední řadě chci z celého srdce poděkovat Edýmu a Wron, pro které byl tento zápas posledním v kariéře. Oba jste úžasní hráči a jsem moc ráda, že jste hráli pod mými křídly. Na závěr děkuji celému týmu, každičkému havranovi, který kdy pod mým vedením byť jen na vteřinu nasedl na koště. Bez nikoho z vás by takto krásný konec sezóny nebyl možný. Děkuji, harašníci!“

Theresa Brendi: „Bylo to asi nejhezčí zakončení sezóny i kariéry, jaké mohlo být. Že jsme nevyhráli pohár? Nevadí, i takový zápas potěšil. Obrovský dík patří celému týmu nejen za to, s jakou vervou bojovali, ale hlavně že se nevzdali, ani když to vypadalo beznadějně. Každý odvedl svůj díl práce, všichni dělali co měli a Esme to pak ověnčila Zlatonkou.
Nemůžu si stěžovat, jsem na svůj tým opravdu pyšná.“
 – usměje se –

Ohlasy vybraných hráčů
Edmund Heusinger: „V týmu jsme si moc přáli zápas s Nebelvírem vyhrát. Na vítězství poháru bychom potřebovali soupeře velmi výrazně přestřílet, ale mohli jsme získat alespoň druhé místo, pokud bychom udrželi dobrý gólový rozdíl. Motivací pro tým také určitě bylo rozloučit se se sezónou vítězstvím a pro mě a Wronku byla ta motivace ještě větší, protože šlo o náš poslední zápas v kolejním týmu. I přes pár technických problémů naskočil do zápasu celý tým ve skvělé formě a všichni hráči odváděli skvělý výkon. „Štěstí přeje odvážným“ a „kdo je připraven, není překvapen“, říkal jeden profesor. To ovšem asi nechodil na famfrpálové zápasy. Tam se někdy štěstí odkloní od odvážných a z připravených jsou najednou překvapení. To se během této sezóny stalo dokonce dvakrát. Myslím si, že fanoušci havraspárského týmu si ale mohli zápas užít po celou jeho dobu, až na jedinou vteřinu, kdy se od nás to vrtkavé štěstí odklonilo a Zlatonka se nechala polapit nebelvírskou chytačkou. Konečné pořadí už zlatonka ale ovlivnila, což nám může být útěchou. Na druhou stranu, podíváme-li se pár let zpět, tak se skoro nechce věřit, jak jsme se onehdy radovali právě za umístění na třetím místě, skoro jako bychom vyhráli pohár, což se nám pak následující sezónu povedlo.
Pro mě osobně to byl nezapomenutelný zápas, protože byl poslední. Musím se přiznat, že na jeho konci jsem byl opravdu dojatý, a i přes hořkou prohru jsem se s famfrpálem rozloučil v dobrém a s radostí za každou příležitost reprezentovat svoji kolej. Sezóna trvá hodiny, kariéra dny, ale nakonec rozhodují sekundy a já jsem rád, že jsem mohl prožít mnoho šťastných dní i sekund vítězství, které nakonec vymažou těch pár neúspěšných chvilek. Dostal jsem v týmu příležitostí jako málokdo a za ně budu navždy vděčný.“

Trixie Deliah Sinclair: „Co se týče posledního zápasu sezóny, tak byla ve vzduchu cítit lehká nervozita, ostatně jako každý zápas, a to myslím k zápasům patří. – usměje se – Hráli jsme skvěle. Ač tahle sezóna pro nás nedopadla pohárem, příště do toho dáme opět vše a tentokrát bude pohár náš! – usměje se – Jsem moc ráda, že jsme ukořistili alespoň jedno vítězství a ukázali tak, že Nebelvír nedá nikomu nic zadarmo.“ – usměje se –

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Havraspár:
1. střelec: Edmund Heusinger, Aimée Leavittová, Wronka Zabloudilová, Betria Carson
2. střelec: Betria Carson, Eleonora Anima, Aimée Leavittová
3. střelec: Isabell Tenebris
brankář: Aya Watanabe
1. odrážeč: Evanlyn Cooper,
2. odrážeč: Angela QuickBow, Edmund Heusinger
chytač: Edmund Heusinger

Nebelvír:
1. střelec: Beteramis Athenodoros, Ashley Carson
2. střelec: Melisa Pestrá, Trixie Deliah Sinclair
3. střelec: Ashley Carson, Calla Torová
brankář: Emma Ellie Lewis
1. odrážeč: Theresa Brendi
2. odrážeč: Esmeralda Milagrosa, Ronelle Cendrós, Beteramis Athenodoros
chytač: Esmeralda Milagrosa

Pro Denní věštec
Mary Anne Vulpes

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *