Školní výlety

| Vydáno:

Toto téma je známé u všech škol, řekla bych, tedy téměř u všech – kromě té naší.


Studovala jsem mudlovské školy a jejich historii. Všechny tyto instituce pořádaly školní výlety a pořádají je dodnes.

Říkala jsem si, že to tedy bude asi jen mudlovská záležitost, ale pak jsem se rozhodla prostudovat i materiály o kouzelnických školách a ejhle – většina ostatních škol pořádá kouzelnické školní výlety.

Proč je naše škola výjimkou?

Naše krásná a skvělá škola je opravdu výjimečná. Má však být tato výjimečnost znázorněna právě tímto způsobem? Žádné školní výlety? Mně osobně to přijde trochu hloupé a je mi to líto.

Mám kamarádky na jiných školách – ať už mudlovských či kouzelnických – a ony mi s radostí vyprávějí, jak jezdí během roku na výlety, exkurze či výstavy. Jejich vyprávění je vždy tak osvěžující – výlet je věc, která vnese do stereotypního studijního života trochu rozptýlení, zábavy a hlavně relaxace. Změna prostředí je vždy pozitivní, nabije vás novou energií a lépe pak zvládáte těžké úkoly a semináře.

Čím to tedy je, že my nikam nejezdíme? Někteří namítnou, že během některých hodin probíhá výuka například formou exkurze, ale já si myslím, že výlet je výlet. Každý ročník by měl právo si vyrazit na pár dní poznávat nové kraje či památky. Je to tím, že nikoho téma výletů nenapadlo, či nejsou místa kam by se dalo jezdit? Nebo jsou problémem finance či náročnost studia?

Otázek proč je nespočet a já věřím, že když se na škole otevřela možnost vyjet si o prázdninách na dovolenou, tak se snad časem dočkáme i školních výletů…

Já bych byla rozhodně pro. Výlet utuží kolektiv, žáci si vytvoří nové vazby a profesory poznáte i v jiném světle než jen v tom učebním. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *