Letní věštecká soutěž – 3. kolo a vyhlášení 1. kola

| Vydáno:
Prázdniny jsou v plném proudu a vám dozajista neuniklo, že již pár týdnů probíhá v Denním věštci celoletní soutěž. Tentokrát si přijdou na chuť nejen kreativní duše, ale také pisálci. Navíc pro vás máme slibované vyhlášení prvního kola. Pojďme se tedy na vše podívat podrobněji.

Vyhlášení 1. kola

Nejprve bych chtěla poděkovat všem, kteří se prvního kola zúčastnili. Do externího sovince mi přišlo neuvěřitelných šestnáct vypracování! Každému z vás, kdo jste se zapojili, moc děkuji. Všechna díla byla moc povedená. Vybírat se dalo od malovaných děl přes ta grafická až po jedno 3D umělecké dílo! Navíc se zadáním nechalo nalákat i několik nováčků, což mě těšilo ještě více.
Odborná porota, která se skládá z mé maličkosti, Nerys Heliabel Ghostfieldové a Lilien Emity Meissed, vybrala tři nejlepší vypracování. Nemusím snad ani zmiňovat, jak těžké bylo vítěze vybrat.

Na třetím místě se umístila Christina Elizabeth Stark se svou krásnou galaktickou oblohou.

Helen Miltonová: „Velmi mne zaujala pečlivost, s jakou byly zakresleny i ty nejmenší hvězdy, které nejsou součástí velkého souhvězdí, a zároveň jakási magická škála barev, která byla na dílo použita.“

Na druhém místě se umístilo dílo nováčka Medy Pápěrkové.

Nerys Heliabel Ghostfieldová: „Obrázek mě naprosto okouzlil. Snoubí se v něm hravost psí duše s tou zvláštní hloubkou psího pohledu, když se zahledí do hvězdné oblohy… třeba právě na souhvězdí s psí hvězdou. Oceňuji kromě nápadu i barevné a dovedné zpracování celé scény, jedním psím slovem: wauuu!“

A vítězem prvního kola Letní Věštecké soutěže se stává opět dílo z rukou lososí slečny Gwen Albion.

Lilien Emity Meissed: „Tento obrázek mě zaujal na první pohled. Dokonalé a jemné barvy, se kterými si autor hezky vyhrál. Černobílé pozadí podtrhuje samotného Velkého psa a tvoří moc pěkný kontrast.“

Gratulujeme!

Ostatní jsou stejně jako vítězové tohoto kola stále ve hře o celkové umístění , takže rozhodně nepolevujte ve své snaze! Všem porota udělila body, které se budou v této soutěži ještě hodit při vyhlašování celkového vítěze a výsledků soutěže.

ZADÁNÍ 3. KOLA

Další úkol bude mít dvě části! První z nich je velmi jednoduchý.

Jak asi tušíte, chtěla bych po vás, abyste vymalovali tento krásný, ale jednoduchý obrázek. Můžete jakýmkoliv způsobem, ale lépe hodnocené budou ty výtvory, které budou pastelkami.
Ve chvíli, kdy budete mít tuto první kreativní část hotovou, na vás čeká ještě jeden úkol. Zde si na své přijdou právě pisálci.
Podívejte se na svůj výtvor a sepište mi drabble.
Ano, přesně 100 slov! Zkuste se zamyslet a sepsat nějaké drabble, které bude mít pěknou pointu. Čím lepší, tím jsou větší šance, že vyhrajete.
A pozor! Nejlepší tři díla budou vydána v čítárně Pod vrbou!

Svá vypracování můžete posílat od 11. do 15. 7. externí sovou na helenmiltonova@gmail.com. Nezapomeňte se, prosím, podepsat svým kouzelnickým jménem a připojte také datum. Nepodepsaná vypracování nebudou zařazena do soutěže.

Pro Denní věštec
Helen Miltonová

Published by

Helen Miltonová

Mladičká redaktorka, která se nezalekne žádného tématu, se nejraději po hradě prohání s rychlobrkem v ruce. Velmi často ji zastihnete, jak něco sepisuje – články do Denního věštce nebo do Žlutého Trimela či domácí úkoly a soutěže. Ve volném čase se ráda vyskytuje na famfrpálovém hřišti, ale věnuje se také malování a vytváření pohyblivých obrázků.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *