Statistika zmijozelského famfrpálového týmu

| Vydáno:
Školní famfrpálové mistrovství je již několik týdnů uzavřené posledním zápasem a hráči využívají již jen individuálních tréninků. Využijme tedy prázdninového volna k ohlédnutí zpět za uplynulou sezónou, a to po jednotlivých týmech podle toho, jak se umístily v tabulce. Famfrpálový pohár, a tedy i právo na první statistický přehled, získává Zmijozel.

Zmijozel je silným a úspěšným týmem, ať už se na něj díváme z hlediska dlouhodobého i krátkodobého. Dokázal vyhrávat poháry při všech verzích famfrpálu, kdy se o vítězství přetahoval především s Nebelvírem, kdy tento souboj vede jak v celkovém množství získaných pohárů, tak i v období krátkodobém. Letošní vítězství bylo čtvrté v řadě. Za posledních šest sezón vyhrál pohár pětkrát. To svědčí o dlouhodobé přípravě a stabilitě tohoto týmu, o kterém dnes budeme, jak je to u vítěze přirozené, mluvit převážně v superlativech. Čísla nám ale budou neochvějným důkazem, že vítězství jsou zasloužená a náhoda u nich nehrála velkou roli, pokud vůbec nějakou.

Zmijozel letos nastoupil opět se špičkovou sestavou. Do zápasů nastoupilo celkem 14 hráčů, což je obdivuhodný počet, kdy se průměrně na jednom postu vystřídají pouze dva hráči. Nebelvíru a Havraspáru stačilo pouze 11 hráčů, Mrzimoru 13. I přestože ve zmijozelském týmu nastoupilo nejvíce hráčů, rozptyl úrovní je u tohoto týmu nejmenší a zároveň položen nejvýše: od 14. do 30. úrovně (viz graf níže). U těchto dvou extrémů je ale potřeba se zastavit. Magické úrovně 30 dosáhla jediná nastupující hráčka, Bibi Anne, coby odrážeč v zápase proti Mrzimoru, který nakonec Mrzimor se štěstím vyhrál. Bibi shodila z koštěte 6 hráčů během hodiny a půl. To se nepodařilo žádnému jinému hráči za celou sezónu. Proto je ale z pohledu Zmijozelu škoda, že Bibi nastoupila letos v tomto jediném zápase.

Pomineme-li Bibi, stojí na začátku i konci zmijozelské soupisky Andra Tigers, bývalá kapitánka a současná primuska, která na střelci dosáhla 29. úrovně, na brankáři jen 14., se kterou chytala zápas proti Nebelvíru, kde strávila pouze 2 minuty a 18 sekund. Na brankářské pozici se v tomto zápase objevily také Astoria von Pens a Rhea De Morgan. Pro Zmijozel to nebyl vůbec dobrý zápas, alespoň z pohledu brankářů. Dostal sice jen 3 góly, tedy o jeden víc než v zápasu s Havraspárem, ale zato byla úspěšnost brankářů Zmijozelu za celý zápas pouze 25%. Naopak nejlépe se vedlo Astorii von Pens právě proti Havraspáru, kdy byla úspěšná v 66 % zákroků. Nejvíce gólů obdržel Zmijozel v zápase s Mrzimorem, tehdy Astoria pochytala jen polovinu střel, které mířily na obruče, za její záda se dostalo 5 camrálů i přes výraznou převahu v poli (14 gólů vstřelených Mrzimoru, držení camrálu 78 %, 35 střel na bránu).

Není divu, že je Zmijozel ve hře s camrálem tak úspěšný, vždyť Andra Tigers a Hannabell Cavanaugh s úrovní 29 nastoupily ve všech třech zápasech. Samantha Aileen Massey se stejnou úrovní chyběla na střelecké pozici proti Mrzimoru, Jagga Viggo se svou 26. úrovní podpořila tým proti Mrzimoru a Nebelvíru stejně jako Jarrq Miekkala, který zaostává o jedinou úroveň. V uvozovkách nejslabší střelkyní je Inees Rut Gowstring, která naskočila na střelce pouze proti Havraspáru se svou úrovní 23.  V každém jiném týmu pak najdeme hráče, kteří taktéž nastoupili na střeleckou pozici s menší úrovní, přičemž ta nejnižší (6) patří hráčce z Mrzimoru. Zkrátka i ten nejhorší střelec ze Zmijozelu je stále poměrně dobrý a každý, až právě na Inees, dokázal vstřelit alespoň jeden gól. Andra Tigers a Hannabell Cavanaugh skórovaly ve všech třech svých zápasech, Samantha Aileen Massey uspěla ve dvou zápasech a Jarrq Miekkala a Jagga Viggo v jednom. Celkem Zmijozelští nastříleli 35 gólů, polovinu z nich obstarala Andra Tigers.

Odrážeči Zmijozelu jsou taktéž pověstní, letos zaznamenali 16 sražení z koštěte při rozsahu úrovní 21 až 30. Již zmíněná Bibi vede tuto tabulku, Elaine Robillard ve dvou zápasech srazila 5 hráčů, Loralei Silwerin dosáhla stejného počtu ve třech zápasech. Sooyeon Choi s nejnižší úrovní nastoupila dvakrát, ovšem žádného hráče nesrazila. Nejlépe se zeleným odrážečům vedlo v zápase s Mrzimorem, kdy vyhrál na sražené hráče Zmijozel v poměru 8:0, téměř vyrovnaný výsledek předvedli odrážeči při utkání Zmijozelu s Havraspárem (5:4) a jediný zápas, který se odražečům nepovedl, byl proti Nebelvíru (3:6).

Chytačkám Zmijozelu se podařilo chytit celkem dvě zlatonky. Narcisse Cinerea zahájila zápas pouze proti Nebelvíru, kde chytila zlatonku se svou úrovní 24, aniž by byla vystřídána. Ve dvou zbylých nastoupila jako první silnější Magdarlene di Facittra (27. úroveň), ale uspěla jen proti Havraspáru, proti Mrzimoru pak neuspěla ani jedna chytačka v zeleném, lze-li dotlačení zlatonky až téměř na okraj ukazatele považovat za neúspěch.

Nakonec však Zmijozel se dvěma chycenými zlatonkami a 35 vstřelenými góly proti deseti obdrženým v této napínavé a překvapivé sezóně pohár získal. Pro další sezóny se s ním loučí Hannabell Cavanaugh, tedy jedna z nejlepších hráček na pozici střelce. Nicméně i tak bude Zmijozel patřit ke statisticky silnějším týmům a odchod jedné hráčky, byť patřila k nejlepším, neoslabí tým natolik, aby zažil propadák, alespoň co se statistik týče. Jaká bude realita se dozvíme až během zápasů v následující zimě.

Pro Denní věštec
Edmund Heusinger

Published by

Edmund Heusinger

Edmund Heusinger působí v redakci Denního věštce od července 2014. Získal cenu UNC za novinářský debut roku (2014), redaktora roku (2015), článek roku (2017) a Řád ostrého brka (Z2016). Nejraději píše o tom, co jeho samotného zajímá a naopak si nejraději přečte kvalitně zpracované rozhovory a články, které se svými tématy strefují do černého.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *