Letní věštecká soutěž – 4. kolo a vyhlášení 2. kola

| Vydáno:
Vážení a milí čtenáři,
dalších pár dní uteklo a máme před sebou zadání dalšího, tentokrát čtvrtého kola. Konečně se nebude malovat ani trošičku, takže účastníci, kteří se tímto talentem zdají být indisponovaní, mohou jásat! Zároveň se dozvíme tři nejlepší vypracování kola druhého. Pojďme tedy honem na to!

Vyhlášení 2. kola

I přesto, že spousta z vás je pryč na dovolených, takže nemá k dispozici veškeré pomůcky pro tvoření, nám přišlo opět mnoho krásných výtvorů. Konkrétně dorazilo do externího sovince nádherných jedenáct sov! Za což bych vám opět chtěla velmi poděkovat.

Znovu bylo velmi těžké vybrat tři nejlepší výtvory, ale nakonec jsme se tedy dobraly TOP 3.

Na třetím místě se umístila Hekatea Centaurix s krásným pavoučím dílkem:

Helen Miltonová: „Nápad udělat z odporného černého křižáka roztomilého pavoučka v růžovém fráčku mne opravdu rozesmál. Navíc obdivuji přesnost, s jakou dokázala autorka malovat tak obyčejným nástrojem, jakým jsou fixy. – usměje se –“

Druhé místo si vymaloval nováček Meda Pápěrková:

Nerys Heliabel Ghostfieldová: „Na obrázcích se mi nejvíce líbí, že pracují s emocemi, že ve scéně vidíme nejen změnu bubáka, ale také změnu v nitru kouzelníka, který se s bubákem setkal. Neotřelé a pěkně zpracované!“

Vítězem druhého kola se stává Christina Elizabeth Stark:

Helen Miltonová: „Nevím, co mne na obrázcích zaujalo více. Zda využití rozlité kávy, která je i motivem obrázku, nebo zpracování, jakým bylo zadání ztvárněno.“

Ani tentokrát nepřišli ostatní účastníci zkrátka a také oni si vybojovali pro sebe různé hromádky bodů v celkovém, dosud utajeném, pořadí.

ZADÁNÍ 4. KOLA

A máme tu další úkol, v pořadí již čtvrtý. Zahoďte pastelky, grafické programy a vezměte si na pomoc pergamen a brk a hlavně fantazii. Další zadání bude vymýšlecí! A protože je to úkol v pořadí čtvrtý, bude mít čtyři části.

Sami dobře víte, že do každé koleje se studenti mohou dostat za rozdílných podmínek. Zmijozel s Nebelvírem si mění hesla, zato Havraspár hádá hádanky a Mrzimor vyťukává melodii na sud.
Mám pro vás tedy následující úkoly:

1) Vymyslete 3 vlastní vstupní hesla do zmijozelské koleje. (Fantazii se meze nekladou, avšak pamatujte, do jaké koleje hesla patří.)

2) Vymyslete 3 hádanky pro studenty, kteří se chtějí dostat do koleje Havraspár.

3) Zapište kreativním způsobem (dobrá, možná může být i trochu malování) jeden notový řádek ústřední melodie filmů o Harrym Potterovi, kterou tak napodobíte vyťukávání na sud v cestě do Mrzimoru.

4) Vymyslete několik vstupních hesel pro Nebelvír spojením následujících dvou sloupců. Fantazii se meze nekladou!

Potlouk Magický/a/é
Hulák Kouzelnický/á/é
Koště Slavnostní
Čokožabka Duší
Máslový ležák Moudrý/á/é
Slavnost Dračí
Hábit Smrdutý/á/é
Sliz Dýňový/á/é
Hrad Nadýmací

Svá vypracování posílejte od 16. do 20. 7. externí sovou na helenmiltonova@gmail.com. Nezapomeňte se, prosím, podepsat svým kouzelnickým jménem a připojte také datum. Nepodepsaná vypracování nebudou zařazena do soutěže.

Pro Denní věštec
Helen Miltonová

Published by

Helen Miltonová

Mladičká redaktorka, která se nezalekne žádného tématu, se nejraději po hradě prohání s rychlobrkem v ruce. Velmi často ji zastihnete, jak něco sepisuje – články do Denního věštce nebo do Žlutého Trimela či domácí úkoly a soutěže. Ve volném čase se ráda vyskytuje na famfrpálovém hřišti, ale věnuje se také malování a vytváření pohyblivých obrázků.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *