Závěrečná slavnost Léta 2019

| Vydáno:
Závěrečná slavnost roku Léto 2019 se konala 28. června 2019 od 19 hodin ve Velké síni. Zaznělo na ní mnoho poděkování, uděleno bylo hned několik řádů, někteří se se svými funkcemi také symbolicky rozloučili. Večer plný magie završil další z letních semestrů na naší škole. Pojďme si jej připomenout.

Slavnostně vyzdobenou Velkou síň potěšil svým včasným příchodem ředitel školy Nimrandir Elénére, pro něhož šlo o druhou slavnost po znovudosazení do funkce. Podle zúčastněných byla také mnohem lepší než ta předchozí, byť oceněných bylo o něco méně. Po tradičním zatemnění se rozžehlo tisíc poletujících svící a mohlo se začít řečnit.

Tradiční pořadí bylo přeházeno, a tudíž se tentokrát nezačínalo vyhlášením absolventů a výsledků zkoušek, nýbrž proslovem studentské rady. Za tu vystoupily za Zmijozel Narcisse Cinerea a za Havraspár Arietty Liella Minette, obě primusky, které s koncem školního roku opustily své funkce. Ve svém proslovu zmínily nespokojenost se stavem letošní výuky, což byl také jeden z důvodů, proč rada nenašla kandidáta pro udělení řádu Vox Scholaris. Poděkování si však odnesli Barbara Arianne Lecter, Anseiola Jasmis Rawenclav a Oliver McCollin za pomoc při doopravování úkolů na konci roku. Pochvala za kvalitní výuku z řad studentů pak mířila opět k hradní stálici Anseiole Jasmis Rawenclav, nadšenému a oblíbenému Tadäovi Trotterticklerovi a nové profesorce Andy Topher, která svým přístupem studenty příjemně překvapila. Následně rada oznámila, že nenašla vhodného kandidáta ani pro Spiritus Magicus, který je udělovaný za kouzelnickou atmosféru. Zde si však pochvalu zaslouženě odnesla zástupkyně Příčné ulice Wenai Lafayette, která ji po dlouhém období neaktivity uvedla do provozu.

Dalším bodem programu se stalo vyhlášení zástavy a hymny školy. Z technických důvodů nebyly vypsány v letošním roce soutěže, přesto jsme se důležitých součástí existence školy dočkali. Autorem vítězné zástavy se stal Ludovic Astier s číslem 3. Po hlasování sborovny bylo navíc rozhodnuto, že vítěznou hymnu složila Hekatea Centaurix, která tak mohla předvést další ze svých mnoha talentů. Obé bude již brzy dostupné v sekci školního řádu.

Poté přišlo na řadu opět nejočekávanější udílení cen kolejních zakladatelů. První se ujala slova havraspárská Lilien Emity Meissed a započala tak rozdávání nejdůležitějších ocenění, které může student své koleje obdržet. Po poděkování celému vedení svěřila cenu Roweny z Havraspáru pokladnici Myker Fae McGarden, která je také organizátorkou některých havraspárských kolejních soutěží a pořadatelkou srazů.

Další na řadě byla za Mrzimor kolejní ředitelka Oresta McCollin Vianueva, která ocenila mnoho předností jedné z členek vedení, aby následně s potleskem předala cenu Helgy z Mrzimoru odcházející primusce Mischel Binghum. Ta ji, navzdory prognózám samotné nejvyšší hlavy z Mrzimoru, ani nestrčila dolů z Astronomické věže.

Do třetice všeho dobrého na pódium vystoupal a vystřídal svou manželku vždy usměvavý Oliver McCollin, který pokračoval v oceňování primusek, protože řád Godrika Nebelvíra udělil Tesse di Maristelle, přičemž nezapomněl zdůraznit to, jakým způsobem se vypořádává s výzvami a jakou oporou pro Nebelvír je.

Poslední kolejní ocenění měla na svých zmijích bedrech NaSaŠí Jackson, která uzavřela vystupování ředitelů tím, že řád Salazara Zmijozela udělila taktéž odcházející primusce Zmijozelu. Ze slavnosti si jej s potleskem odnesla Narcisse Cinerea.

Na řadu přišlo oceňování absolventů. Za vynikající výkony si odnesli diplomy, gratulace a magíky Adrian Collet, který své zkoušky OVCE skládal z Žabologie, a Mischel Binghum, která se rozhodla otestovat své znalosti z Numerologie.

Protože se na slavnost nemohla osobně dostavit supervisorka soutěží, musel ji ředitel vyvolat, stejně jako loni, z přenosové koule. V ní se objevila Tydynka Flyová v celé své kráse a děkovala na všechny strany, a to především světle i tmavě fialovým za vypisované soutěže i včasné opravy, případně opravy za své kolegy. I přesto se ovšem rozhodla, že Řád kouzelného pera udělovat nebude. Všichni, co se na soutěžích podíleli, se však dočkali oblíbených poukázek.

Před řečnický pultík se po zmizení iluze dostavila znovu Lilien Emity Meissed, tentokrát však za Denní věštec. Ve svém improvizovaném projevu ocenila proměny hradní novinařiny. Na rozdíl od své kolegyně se však rozhodla Řád ostrého brka udělit; nezasloužil si jej nikdo jiný než havraspárská primuska a zároveň šéfredaktorka Corvina Declaratio a členka redakce Denního věštce – Arietty Liella Minette. Ta na pódiu mohla rovnou zůstat, protože si za svůj bodový výkon v daném roce sáhla i na svého druhého snaživce roku s 8 150 body, čímž se zařadila v počtu řádů vedle legendární Jane Mooren.

Od ředitele zamířilo poděkování všem, kterým chtěl vyjádřit úctu těm, kteří se podílí na chodu a existenci našeho kouzelnického světa. Následoval jeden z největších potlesků večera, protože bez nikoho z přítomných i nepřítomných by náš svět nebyl přesně takový, jaký je.

Školní famfrpálové mistrovství se těšilo velkému pozorování z řad fanoušků i hráčů i letos. Zajímavé je, že z vedení po konci roku odešly tři kapitánky, přičemž žádná nepatřila k vítěznému týmu letošního roku. Na čtvrtém místě se s jednou výhrou a chycenou zlatonkou umístil Nebelvír v čele s Theresou Brendi, třetí místo se stejným počtem výher si s menším gólovým rozdílem zabral Havraspár s vedením Ayi Watanabe. Druhé místo si pro sebe podruhé za poslední léta zabral tým Mrzimoru, který vedla Jenny Layla Gilesová. První místo připadlo počtvrté za sebou Zmijozelu pod tvrdou rukou jeho kapitánky Loralei Silwerin, která si přišla převzít Famfrpálový pohár do svých rukou, a to i přesto, že nevyhrál všechny zápasy.

Největší odhalení však dle samotného ředitele spočívalo ve vyhlášení Školního poháru, který téměř obráceně kopíroval pořadí ve famfrpálu. Ve sbírání smaragdů se tentokrát Zmijozelu nedařilo, skončil na čtvrtém místě s druhým nejnižším počtem bodů v historii školy – 9 502. Třetí místo připadlo Mrzimoru, který měl o pouhé dva tisíce více. Zajímavější boj proběhl na druhém a prvním místě. Stříbrná příčka připadla Nebelvíru, který získal více než 35 tisíc bodů. Na zlato však zaslouženě dosáhl Havraspár, který během roku nepolevil a dopracoval se ke krásným padesáti tisícům. Pohár přišla převzít primuska a snaživkyně Arietty Liella Minette.

Po posledním vyhlášení ukončil ředitel školy slavnost s příslibem, že postup do dalších ročníků a předání vysvědčení proběhne během druhého dne, což se také stalo. Další den navíc zaskakující inspektorka výuky Anseiola Jasmis Rawenclav přidala do komentářů na bránu hradu, že byly mladší profesorky Andy Topher, Eillen McFir Elat a Eleanor Blackfoot za svou vykonávanou práci povýšeny mezi řádové. Na slavnosti se totiž neukázala inspektorka výuky, chyběl tak její projev i možnost udělení Picatrixova řádu čarodějů.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Komentáře

  1. Mám dojem, že autorka je příliš skromná a chválí všechny, kromě sebe 😀

    (Mám komentář dřív než Soo!! :D)

  2. Další krásný a úspěšný rok za námi. Hezky si shrnula závěrečnou slavnost!
    PS. ve vedení nám budeš chybět, Cissko. :'(

    (Mám lepší komentář, než Zpýťa! :D)

  3. Moc hezký první komentář. Ten druhý už za tolik nestojí.

    (Mám víc komentářů, než Soo! :D)

  4. Myslím si, že stařík, který komentoval jako první nebude nikdy nejbohatší mezi studenty! 😀

    (Má dva mnohem lepší komentáře, než Zpýťa! :D)

  5. Já zase myslím, že to drzé a nevychované hádě, co komentovalo jako druhé, se za záhadných a nevysvětlitelných okolností někam ztratí!

    (Má hezký lichý komentáře, né trapný sudý jako někdo :D)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *