Letní věštecká soutěž – 5. kolo a vyhlášení 3. kola

| Vydáno:
Milí čtenáři,
Letní věštecká soutěž pokračuje a věřte nebo ne, dostali jsme se do pomyslné poloviny.  A právě proto na vás čeká jeden speciální úkol, na který bude mnohem více času, než bývalo doposud. Navíc se také dozvíte výsledky třetího kola!

Vyhlášení 3. kola

Třetí úkol byl na hodnocení snad ještě zapeklitější než první a druhý. Soutěžící měli vymalovat omalovánky a na základě obrázku pak sepsat drabble. A protože obě části byly různorodé, hodnotily jsme zvlášť obrázek a zvlášť drabble. V dnešním vydání se pokocháme třemi nejlepšími obrázky a zároveň se dozvíte jména autorů tří nejlepších drabble. Ty pak najdete v celé jejich kráse v čítárně Pod Vrbou.
Ani třetí kolo nepřineslo výrazně odlišnou účast! Opět se nám sešlo krásných deset vypracování, a to je při současném letním provozu stále úžasné číslo! Všem moc děkujeme.

Pořadí tří nejlepších drabble, ač to bylo opět velmi těsné, je následující:

Třetí místo: Indris Elwinor
Helen Miltonová: „Úplně jsem se nechala vtáhnout příběhem do děje. Živě jsem před sebou viděla, jak dvojčata kradou bednu! Docela by se mi taková také líbila!“

Druhé místo: Bibi Anne
Lilien Emity Meissed: „Líbí se mi propojení knižního světa z dob Harryho Pottera s tím naším, s Hogwarts. Drabble mě pobavilo, úplně vidím to, jak ponožky pana Zpytlehněva nahrávají do karet ostatním týmům, jen by je teda nesměl mít na zápase proti nim, pravda.“ – směje se – „A dušice Marč to s vejci také určitě umí.“ – směje se –

První místo: Meda Pápěrková
Nerys Heliabel Ghostfieldová: „Tohle drabble má vše, co se do tak malého prostoru dá vměstnat. Vtip, pointu, nástin příběhu a jasně vykreslenou scénu. Člověk úplně vidí ten nábor nováčků… – směje se – Ještě, že naše koleje zde takto nováčky nevybírají!“

Všechna tři úžasná literární dílka najdete během tohoto týdne v čítárně Pod Vrbou.

A nyní k vyhlášení tří nejkrásněji vybarvených vypracování.

Na třetím místě se se svými omalovánkami umístila Christina Elizabeth Stark.

Lilien Emity Meissed: „Obrázek mi přijde zajímavý na první pohled. Ač v něm není nic dotvářeno, má v sobě něco, co člověka hned zaujme – jistou osobitost a ráznost. Barvy jsou pestré, a přitom to nepůsobí překombinovaně.“

Druhé místo obsadila svým krásným vymalováním Meda Pápěrková.

Nerys Heliabel Ghostfieldová: „Obrázek mi na první pohled připomněl různé ilustrace z dětských knih. Líbí se mi jeho bohatě dokreslené hradní pozadí a také sytě a umně vybarvené popředí hlavních postav a truhly s míči. A znecitlivující svetry! Krásná práce!“

A vítězkou této odpočinkové disciplíny je Hekatea Centaurix.

Helen Miltonová: „Velmi se mi líbí dokreslené famfrpálové míče i krásně zvládnuté stíny, které dodávají obrázku plastičnost.“

ZADÁNÍ 5. KOLA

S ohledem na nutnost posunutí posledního kola přicházím s poměrně náročným zadáním. Avšak úměrně tomu vám dávám také delší dobu na vypracování, než na jakou jste zvyklí. Tentokrát lze posílat vypracování od 23. 7. 2019 až do 2. 8. 2019!

O co tentokrát kráčí?

Všichni zajisté znáte naše bylinkové skleníky. Pokud jste nenavštěvovali hodiny Bylinkářství, pak jste jistě o nich minimálně slyšeli. A pokud ani to ne, pak jste určitě alespoň jednou vytáhli nějakou tu bylinku z jezera či na ni narazili v Ďáblově jámě.
V dalším úkolu po vás nechci tedy nic menšího, než abyste si vyrobili svůj osobní hradní herbář! Květiny můžete použít jakékoliv, avšak pár podmínek bych pro vás přeci jen měla:

1) Herbář bude obsahovat alespoň 10 květin/bylinek/stromů/keřů.

2) Každá bylinka bude mít vyobrazení (zde je tedy ta kreativní část) a také krátký popis (nenajdete-li, vymyslete).

3) Květiny budou pouze kouzelné, nikoliv ze světa mudlů (v případě, že neznáte dostatek kouzelných, vymyslete – fantazii se meze nekladou).

4) V herbáři nebude chybět:
a) Mandragora
b) Ďáblovo osidlo
c) Žaberník

Hodně zábavy při tvoření!

Svá vypracování posílejte od 23. 7. do 2. 8. 2019 externí sovou na helenmiltonova@gmail.com. Nezapomeňte se, prosím, podepsat svým kouzelnickým jménem a připojte také datumNepodepsaná vypracování nebudou zařazena do soutěže.

Pro Denní věštec
Helen Miltonová

Published by

Helen Miltonová

Mladičká redaktorka, která se nezalekne žádného tématu, se nejraději po hradě prohání s rychlobrkem v ruce. Velmi často ji zastihnete, jak něco sepisuje – články do Denního věštce nebo do Žlutého Trimela či domácí úkoly a soutěže. Ve volném čase se ráda vyskytuje na famfrpálovém hřišti, ale věnuje se také malování a vytváření pohyblivých obrázků.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *