Letní věštecká soutěž – 6. kolo a vyhlášení 4. kola

| Vydáno:
Vážení čtenáři,
máme tu srpen a s ním další kolo naší Letní věštecké soutěže! Jistě se již nemůžete dočkat, jaký úkol na vás čeká tentokrát. Pojďme se společně podívat na zoubek nejen dalšímu zadání, ale také vítězům kola předchozího!

Vyhlášení 4. kola

Stále mne nestačíte mile překvapovat svou hojnou účastí, za což vám, jako každé kolo, stále moc děkuji. Tentokráte jsme dostali do externího sovince hezkých osm příspěvků. Jeden nápaditější než druhý. Opět nebylo vůbec lehké vybrat tři nejlepší, neboť jsou vaše výtvory stále velmi vyrovnané a nápadité.

Vzhledem k tomu, že se opět jednalo o různorodé vypracování, tedy část psací a také část kreativní, rozhodli jsme se opět pro vyhlášení dvou kategorií.

Co se týká části, kde jste měli za úkol vymýšlet různá hesla a také hádanky či spojovat jednotlivá slova do vstupních hesel, vybrali jsme následující vypracování:

Třetí místo obsadila Meda Pápěrková.

  • Hradem kráčí krásná paní, tiše šeptá do ouška, ve věži nám chrání spaní, modrá liška Bystrouška. Kdo je to?
  • Teď jsi tu a teď jsi tam, postačí ti vědět kam, dej si pozor na hlásky a na ožehnuté vlásky. Co je to?
  • Měsíc couvá po obloze, hvězdy jsou na Velkém voze, měsíc právě dorůstá, Perpetuo, kam růst dá? V ruce svírám věcičku, kampak rosteš, měsíčku? Co je to?

Nerys Heliabel Ghostfieldová: „Hesla pro Zmijozel mě pobavila, ale naprosto mě nadchly hádanky pro Havraspár. Jsou přesně tak poetické, záludné a kouzelné, jaké by měly být, myslím. To jsem zvědavá, zda se tu najde nějaký čtenář, který by všechny hádanky správně vyluštil!“ – usměje se –

Druhé místo si zaslouženě odnáší Josefína Koumálková.

  • Chutný Dýňový Potlouk
  • Hulák Moudré rady chrlí
  • Koště z Dračí kosti
  • Průhledná Duší Čokožabka
  • Máslový ležák v nestřídmém množství je Nadýmací
  • Kouzelnická Slavnost rovná se špičatý klobouk
  • Magický Hábit per vždy na 30 v ruce
  • Sliz Smrdutý nepatří na profesorské hlavy
  • Hrad Slavnostní tě vždy pohostí

Helen Miltonová: „Celý trojboj hesel a hádanek je naprosto dokonalý. Pasují mi jak zelená vstupní hesla, tak havraspárské hádanky. Nejvíc mne však potěšila a pobavila hesla Nebelvíru, která Josefína nejen spojila, ale také obohatila o svou osobitost.“

Vítězem se stává vtipná a jedinečná Bibi Anne.

  • Pro Famfrpál srdce žije. Prohrát? – To je utopie.
  • Komu se nelení, tomu se zelení. (tohle mám fááákt ráda)
  • Vstup, kdo s galeonem na dlani přicházíš. … příp. obměna: Vstupuji s galeonem na dlani.
  • Do jaké čeledi patří havran?
  • Jaká barva vznikne smícháním modré a žluté?
  • Kolik spárů má havran? … příp. Kolik havranů má jeden spár?

Lilien Emity Meissed: „Komu se nelení, tomu se zelení, to je skutečně perla. I já si myslím, že je zdaleka nejlepší. Ovšem galeon na dlani musí mít taky úspěch.
Havraspár, to je jiná, z toho zase čiší úplně jiná poetika. Mně osobně se líbí otázka poslední, kolik má jeden spár. Ta je taková správně zapeklitá.
Zpracování Mrzimoru… Inu, únava, chápu. Ale vchody jsou zvyklé na unavené studenty, třeba by prošlo onu melodii i uzívat.
Nebelvírští, chudáci, musí mít asi nejlepší paměť. Jejich hesla jsou jednoduchá, ale zrádná. Na jednoduchou věc se snadno zapomene.
Vypracování se mi líbí, je v něm hezky vidět, jak jsou koleje navzájem rozdílné.“

V třetí části čtvrtého kola pak byla možnost se kreativně vyřádit na zápisu melodie, díky které se Mrzimorští mohou dostat do své koleje. Vybrali jsme následovně.

Na třetím místě se umístila Meda Pápěrková.

Nerys Heliabel Ghostfieldová: „Když jsem obrázek zasněné vlasatice spatřila poprvé, řekla bych, že ten nádherný zápis je spíše pro havraspárskou povahu. Pak jsem si ale vzpomněla na vždy dobře naladěného, písničku si broukajícího Tlustého mnicha a hned mi bylo jasné, že tohle je přesně něco pro hravé Mrzimorské!“

Druhé místo pak obsadila Christina Elizabeth Stark.

Lilien Emity Meissed: „To je ovšem výjimečně pěkné vypracování a rozhodně originální zpracování. Sudy jsou znázorněny i popsány patřičně názorně, možná až moc, takto by s trochou tréninku do mrzimorské kolejní místnosti vlezl i hudebně nadanější student jiných kolejí! Jezevec je moc povedený, jako živý.“

Vítězkou se stala Josefína Koumálková s úžasným výjevem a zápisem.

Helen Miltonová: „Naprosto mne uchvátila technika foukacích fix. Vím, jak člověka po pár minutách chytá závrať. Takže vytvořit takový obrázek má můj obdiv. Navíc úžasná sovička uprostřed podtrhuje dokonalost obrázku.“

ZADÁNÍ 6. KOLA

Krásný srpen všem! Ano, ještě měsíc a je tu konec prázdnin! A abychom na toto krásné léto 2019 nezapomněli, mám pro vás další kouzelnický úkol. Rozhodla jsem se tuto variantu zařadit po vašich prosbách a mírném… – mne si krk, kde ještě cítí zbytky prstů – … nátlaku.
Vezměte do ruky mudlkrabičku, vyběhněte ven a zvěčněte si tyto prázdniny navždy. Ano! Je to tak, co by byla Letní věštecká soutěž bez fotografického kola?

Jistě jste již celí nedočkaví, jaké bude ono příhodné letní téma. – významně se rozhlédne po všech obvyklých účastnících – Téma zní: Kouzelníci mezi námi.

Je jedno, jak téma uchopíte, protože meze se zde fantazii skutečně nekladou. A není tedy nic, co by vám bránilo zvěčnit například svého domácího mazlíčka převlečeného do hábitu a podobně.
Jediné, co po vás budu chtít, je identifikátor – prst nebo cedulka s kouzelnickým jménem a datem.
Budu ráda, když mi pošlete dva snímky, jeden s identifikátorem a druhý s již konečnou a ničím nerušenou fotografií.

Svá vypracování posílejte od 3. 8. do 8. 8. 2019 externí sovou na helenmiltonova@gmail.com. Nezapomeňte se, prosím, podepsat svým kouzelnickým jménem a připojte také datum. Nepodepsaná vypracování nebudou zařazena do soutěže.

Pro Denní věštec
Helen Miltonová

Published by

Helen Miltonová

Mladičká redaktorka, která se nezalekne žádného tématu, se nejraději po hradě prohání s rychlobrkem v ruce. Velmi často ji zastihnete, jak něco sepisuje – články do Denního věštce nebo do Žlutého Trimela či domácí úkoly a soutěže. Ve volném čase se ráda vyskytuje na famfrpálovém hřišti, ale věnuje se také malování a vytváření pohyblivých obrázků.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *