Hrad oslavil Den založení

| Vydáno:
Dne 19. 6. slavila naše škola významný den, a to Den založení. K příležitosti tohoto dne si pro nás pan ředitel připravil celodenní překvapení. Pojďme si zavzpomínat, co vše se tento významný den událo.

Všechno to vlastně začalo den předem, tedy 18. 6., přibližně kolem desáté hodiny večerní. Na famfrpálovém hřišti se objevila rezervace týmů Hogwarts a Hogwarts. To by ještě nebylo nic tak zvláštního, kdyby ovšem ona rezervace nebyla na celých 16 hodin, přesněji od sedmé hodiny ranní do půlnoci. Nutno podotknout, že většinu studentů od druhého ročníku výše tato informace rozladila, neboť to znamenalo, že nebudou moci na individuální trénink, a to po dobu jednoho dne.

Naštěstí se tyto obavy ukázaly jako naprosto neopodstatněné. Další den se na hradní bráně objevilo tohle oznámení:

Všichni se hned nadšeně hrnuli všude, kde očekávali možnost zvýšených odměn. Výše zmíněné famfrpálové hřiště okamžitě obsadili létající nadšenci. Mírná nevýhoda byla ta, že míst bylo pouze 14. Ptáte se, zda byl nějaký pořadník? Kdepak. Vše se řídilo heslem „Kdo dřív přijde, dříve létá!“. Spousta hráčů tento den využila pro překonání mezních nebo normálních úrovní. Jak je u kolejního tréninku zvykem, výdrž neubývala, a tak tomu bylo i teď.

Všichni se na svých postech činili, a to zejména odrážeči, kteří nemilosrdně shazovali potloukem kohokoli, a to i z vlastní koleje. Často se také stávalo, že když jste se konečně dostali na svůj post, hned vzápětí jste byli shození dolů a vaše místo bylo záhy obsazeno. Pokud byly všechny posty obsazené nebo létání na chvíli omrzelo, nabízel hrad další možnosti zábavy.

Hned druhá nejnavštěvovanější byla Ďáblova jáma, která slibovala větší počet odměn. A skutečně tomu bylo tak. Jak je známo, Ďábel bývá na odměny opravdu skoupý, ale tento den byl zjevně přemluven panem řídícím (nebo bylo na něj uvaleno silné kouzlo), a tak vydával odměny téměř za každý úspěšný průchod. Pro představu se v jámě daly nalézt bylinky, fazolky, svrčky, bomby hnojůvly a údajně i šémy, na které jsem bohužel neměla štěstí.

Další změnou bylo navýšení zkušeností v soubojovém klubu na dvojnásobek.

Za zmínku stojí i agentura Žlutá tlapa, která byla také nadmíru štědrá, ale jak je známo, funguje pouze jednou za dva dny, takže kdo její služby využil v předešlém dni, měl bohužel smůlu.

Jak bylo avizované, veškerá zábava skončila s úderem půlnoci a vše se vrátilo do normálního režimu, což je opravdu škoda. Dle ohlasů hradního obyvatelstva to bylo příjemné zpestření a bylo by dobré, kdyby se konalo častěji.

Pro Denní věštec
Trixie Deliah Sinclair

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *