Hurá, lízátka!

| Vydáno:
Že nám v zimě počasí občas nadělí pěknou chumelenici a ze stropu Velké síně se snášejí sněhové vločky už nikoho z nás možná ani nijak zvláště nepřekvapí. Ale co když se v létě objeví létající lízátka?

V podvečerních hodinách dne 5. srpna 2019 se z nebeského stropu Velké síně začala snášet k zemi okřídlená lízátka.

Náhoda? Nebo mocné kouzlo chrání studentstvo před vyhladověním?

Žádná opulentní hostina se na stolech ve Velké síni totiž tento den nekoná, k dispozici je jen skýva chleba a zdá se, že i ta bude brzo jen na příděl.

Není známo, zda si vzala většina domácích skřítků dovolenou nebo ne, ale skřítky prostě není nikde vidět a nejsou k nalezení. Na stávkovou pohotovost z důvodu brblání studentů ohledně čerstvosti nabízeného menu to také nevypadá, i když víme, že jsou skřítkové na podobné řeči tuze hákliví a že nejednou kvůli tomu již zely talíře prázdnotou.

Studenti nadšeně vyskakovali do vzduchu a chytali lízátka do rukou, někteří jich měli plné hrsti. Jiní si ulovili tak jedno či dvě, zkrátka nikdo nechtěl být jen o suchém chlebu a už vůbec ne jít spát s prázdným žaludkem.

Zahlédla jsem dokonce i skupinku nejmenovaných nováčků, kteří si ulovené lízátko dávali mezi dva chleby, jako by to byl nějaký řízek, a pak se do tohoto lízátkového sendviče s chutí zakousli.

Lízátka se však objevila jen na krátkou chvíli a lízátkové hody proto netrvaly dlouho.

Podle dostupných informací opustilo hejno létajících lízátek Velkou síň a proslýchá se, že pravděpodobně zmizelo někde v Zapovězeném lese.

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *