Příliš často na ošetřovně?

| Vydáno:

Neveselé truchlivo – tak by se dalo popsat nedávné počasí, které obklopilo pozemky školy.

Nejenže je neustále mlha a deště téměř neustávají, ale je také velice chladno a mrazivý vítr se dostane i pod pevně přimknutý kabát.


U studentů však můžeme často vidět nevhodný oděv do tohoto počasí. Málokdy vidím někoho, kdo by měl pořádnou obuv a přes sebe přehozeného něco víc než jen lehký svetřík či letní triko.

Rozhodně však nemůžeme házet vinu k nohám madam Malkinové, neboť ta má na skladě vždy pár kousků oblečení i do sychravého počasí. Proč se tedy studenti tak málo oblékají a nechají bacila, aby je bacil?
Nebo je to snad tím, že by jedli málo vitamínů? Vydala jsem se to zjistit na vlastní pěst a v kuchyni jsem se zeptala jednoho z domácích skřítků.

Dobrý den, mohu se zeptat, kdo je zodpovědný za přísun vitamínů v jídle?

Jsem to já.

Výborně, zeptám se tedy přímo vás. Dostávají studenti opravdu hojný počet ovoce a zeleniny. A vitamínů vůbec?

Samozřejmě! Studenti však vitamínům příliš neholdují a z tohoto důvodu dáváme na stoly o 50% více ovoce i zeleniny, než je stanovená norma. Když je na stolech takový výběr, studenti většinou něco z toho sní. Ovšem, jsme skřítci, ne jejich mámy, takže dohlížet na ně opravdu nebudeme.

Děkuji mnohokrát.

Jak můžeme vidět, studenti mají přísun vitamínů zajištěn. Tak v čem je tedy důvod neustálých návštěv na ošetřovně? Tuto otázku jsem si taky pokládala a proto jsem se rozhodla vyzpovídat studentku, která tam poslední dobou tráví velice mnoho času. Návštěvy Kristie Smithové na Ošetřovně jsou totiž alarmující!

Ahoj Kristie, jak často navštěvuješ ošetřovnu?

Ahoj, no, každý den alespoň třikrát.

To je velice časté. Nemáš tušení, čím to může být?

Netuším, snad nějaká epidemie ve VS či co, však víš, u mudlů teď mají chřipkové období, nebo jak tomu říkají. Tak nevím, jestli to není i v kouzelnickém světě.

Není to třeba tím, že bys chodila jen lehce oblečená? A jíš vůbec hodně vitamínů?

To snad ne, jinak bych tam musela umrznout. Jistěže, každý den vydírám skřítky v kuchyni a chci po nich čerstvé ovoce a zeleninu.

Jen tak dál, Kristie, bojuj proti svým nemocem! A děkuji ti za náš krátký rozhovor.

Nemáš zač. –zazubí se-

Proč tedy tráví studenti tolik času na lůžkách ošetřovny? Je to snad kvůli špatnému oblékání, nechuti k zelenině a ovoci? Nebo je to zmíněná mudlovská chřipková epidemie?

To můžeme říct jen stěží. Nyní musím jen apelovat na kouzelnické obyvatelstvo, které si bude tento článek číst. Nezapomeňte se řádně oblékat, doplňovat vitamínové hladiny… a možná se pro příštích pár týdnů vyhýbejte mudlům.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *