Letní věštecká soutěž – 7. kolo a vyhlášení 5. kola

| Vydáno:
Vážení čtenáři,
jen těžko věřit, že se blížíme k dalšímu úkolu, protože s dalším zadáním se více a více blíží konec prázdnin. A protože čas utíká rychleji, než bychom si přáli, pojďme se ho pokusit zpomalit dalším kolem naší Letní věštecké soutěže. Zároveň nemůže chybět ani vyhlášení kola pátého.

Vyhlášení 5. kola

Milí čtenáři a úžasní soutěžící, zadání tohoto kola bylo velmi těžké a musím říct, že i ta čtyři vypracování, která přišla, mi udělala ohromnou radost. Po domluvě s mými dvěma kolegyněmi jsme se rozhodly, že všem čtyřem udělíme plný počet bodů do celkového skóre. A to právě proto, že svou snahou a rozsahem práce soutěžící dokázali, že zvládnou cokoliv. Mohly jsme jen s úžasem a ústy dokořán hledět na jejich překrásné herbáře.

Samozřejmě vás neochudíme o ukázku z těchto úžasných děl.

Christina Elizabeth Stark vyčarovala tyto listy herbáře.

Z rukou Klotyldy Malíkové zase vzešly tyto kousky.

Meda Pápěrková se s námi podělila o tyto listy herbáře.

Newika Shelley Lovecraft nás pak nechala nahlédnout na tyto herbářové zápisky.

ZADÁNÍ 7. KOLA

Jak jste si jistě všimli, mám ráda složitá a záludná zadání. A proto Vám opět přináším jedno z nich.

Podobný model jsme již jednou měli, ale tentokrát to trochu ztížíme. Znovu se ponoříme do úkolu, který bude mít dvě části.

Jak asi tušíte, chtěla bych po vás, abyste vymalovali tento krásný, ale jednoduchý obrázek. Můžete jakýmkoliv způsobem, ale lépe hodnocené budou ty výtvory, které budou pastelkami.

Ve chvíli, kdy budete mít tuto první kreativní část hotovou, na vás čeká ještě jeden úkol. Zde si na své přijdou právě pisálci.

Podívejte se na svůj výtvor a sepište báseň, která bude mít minimálně 12 veršů, maximální délka není stanovena.

Zkuste se zamyslet a sepsat báseň, která bude mít nějakou hezkou pointu. Čím lepší, tím jsou větší šance, že vyhrajete.

Svá vypracování můžete posílat od 9. do 14. 8. 2019 externí sovou na helenmiltonova@gmail.com. Nezapomeňte se, prosím, podepsat svým kouzelnickým jménem a připojte také datum. Nepodepsaná vypracování nebudou zařazena do soutěže.

Pro Denní věštec
Helen Miltonová

Published by

Helen Miltonová

Mladičká redaktorka, která se nezalekne žádného tématu, se nejraději po hradě prohání s rychlobrkem v ruce. Velmi často ji zastihnete, jak něco sepisuje – články do Denního věštce nebo do Žlutého Trimela či domácí úkoly a soutěže. Ve volném čase se ráda vyskytuje na famfrpálovém hřišti, ale věnuje se také malování a vytváření pohyblivých obrázků.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *