Zápis z konkláve 2019

| Vydáno:
Na oficiálním výjezdním semináři školy v Honorově se i v roce 2019 do programu dostalo konkláve, kde mají účastníci možnost pokládat vedení školy dotazy a diskutovat o budoucnosti hradu.

Stejně jako u zápisu z konkláve před dvěma lety jsou podněty označeny tučně, další poznámky, diskuze a závěr jsou pak bez ztučnění. Všechna témata níže byla na místě probrána a bylo k nim vyjádřeno stanovisko přítomného ředitele školy. Přesto je nutné brát veškeré závěry s rezervou, informace se totiž mohou kdykoliv upravit či změnit.

• Vyrovnávání koncentrací v soubojovém klubu
Od zmijozelské kolejní ředitelky byl přetlumočen dotaz na možnost přidání políčka pro zaškrtnutí vyrovnání koncentrací v soubojovém klubu (stejně jako je to nabízeno u vyrovnání energií). Tato možnost by dle diskutujících poskytla začátečníkům prostor soubojovat i se zkušenými studenty za standardní zkušenosti pro oba účastníky. Kouzla s vyšší  než vybranou koncentrací by v souboji zčervenala a nešla by použít, stejně jako je tomu v případě, že si člověk do sklepení vezme koště. Pokud tuto inovaci lidé chtějí, dle ředitele k ní může v budoucnu dojít.

• Zkracování doby trvání soubojů
Ředitel přišel s otázkou na přítomné, jakým způsobem by řešili nepřiměřeně dlouhou délku soubojů. Byla zamítnuta možnost zakázání léčení kvůli začátečníkům, také se upustilo od možnosti, že by léčivá kouzla fungovala jinak v soubojovém klubu a ve sklepení. Diskutovalo se také o možnosti po určitém počtu tahů ukončit souboj remízou a zkušenosti rozdělit, ale ani to neprošlo. V konečném shrnutí byly nastíněny dvě možnosti: zkrácení reakční doby na 2 minuty z původních čtyř a také postupné zvyšování sil útočných kouzel.

• Magíci za zkušenosti v soubojovém klubu
Magík Bojový mág za dosažených 30 000 zkušeností bude nejspíš skrytý a bonusový, přidá se magík za dosažení 20 000 zkušeností.

• Průzkumnická zbroj
Pravděpodobnost získání části setu po průchodu patra je dle slov ředitele zhruba 40 až 50 %, v některých částech Ministerstva kouzel je pak uváděn poměr 1 : 3. Pokud zbroj člověk nezíská ani při pokusu x, jde opravdu jen o náhodu.
Připravují se také nové lokace ve sklepě, jedna chybí na poslední předmět (Průzkumnickou kazajku), aby bylo možné získat celou sadu a magíka Dobrodruh. Navíc existuje druhý set, který nakreslila Niam i Tir-na-nog. Fialová verze Průzkumnické haleny nebude zpřístupněna, šlo by o příliš složitý proces.

• Skříňka, do které se nedostanou krysy
Pravděpodobně nebude. Krysa se dá vychovat tak, aby neničila majetek. Vysoká agrese má sice výhodu v soubojovém klubu i na stadionu, ovšem lepší výsledky jsou kompenzovány právě tím, že člověk jednou za čas musí za pár svrčků opravit kus oblečení. Bylo také řečeno, že do cukrovinek v majetku se krysy pouští ještě před lektvary. Situace kolem čokoládových žabek bude vyřešena. (Evidenční kniha z 13. srpna: obal čokoládových žabek opatřen kouzlem odpuzující mazlíčky.)

• Kolodějova pouť
Letošní léto svou pravidelnou návštěvu vynechá, těšit se na ni můžeme napřesrok.

• Přidání odkazu na konkrétní vypracování při hodnocení úkolu
Když opravují profesoři více termínů najednou u jednoho předmětu, u sovou obdržených hodnocení se nezobrazuje vypracování, není tedy jasné, ze kterého termínu úkol je, případně zda je běžný či mimořádný. Nejspíš nedojde k přidání odkazů, termín by se však připsat mohl. U soutěží problém není, v předmětu sovy je uveden jejich název.

• Speciální místnosti pro Denní věštec, Sub Salix a spolky
Šéfredaktorka Denního věštce přišla s prosbou na zřízení speciálních komnat pro redaktory, aby nebylo nutné den co den prodlužovat komnatu. V termínové neděle a jiné vytížené části roku navíc padá a nezůstává její historie, protože je komnat příliš. Dle ředitele je do budoucna plánováno zřízení speciálních místností nejen pro věštec, nýbrž i pro Sub Salix a také spolky, které si platí za možnost fungování. Prozatím bude zrušeno omezení na počet současně aktivních komnat.

• Žlutý text pro zakladatele KNP, případně primuse a prefekty
Je možno ho využívat se speciálním prstenem, který má momentálně v držení Midar Kilahim. Zvýšení jeho počtu a darování do kumbálu každé z kolejí nebylo okomentováno. Prefekti a primusové mohou možností žlutého textu využívat v kolejním pokecu, rozšíření tohoto působení na komnaty se spíše neplánuje. Bude však pravděpodobně přidána možnost využívat RPG pro zakladatele komnaty, protože si její zprovoznění zaplatil šémem.

• Kolejní ředitelé vidí jen na konto koleje, nikoliv sborovny
Na žádost kolejní ředitelky Zmijozelu bude opraveno. Při zkoušení této možnosti si navíc ředitel všiml toho, že Zmijozel má skoro 2 000 galeonů a navrhoval strop, aby už nebohatl. Diskutovalo se také o možnosti provrtat do zeleného konta díru tak, aby peníze tekly do sborovny, která má trezor pod zmijozelským. S podivem bylo také zjištěno, že samotní Zmijozelští posílají na konto sborovny peníze.

• Mocné hůlky jdou používat bez ohledu na počet zkušeností
Řečeno příliš pozdě, Esmeralda Milagrosa danou možnost testovala více než měsíc před konkláve a nahlásila to řediteli sama.

• Profiliga
Nebude. Současný ředitel školy nemá čas se do ní sám pouštět. Mohlo by se o ní mluvit jen v případě, že by se na hrad vrátil Ronald Holms Williams. Hledá se alternativa pro profesionální hráče, možná budou umožněny zápasy po domluvě (když se sejde 14 lidí na jeden termín), které však nebudou mít na nic jiného vliv. Jejich existence by byla umožněna jen proto, aby si profesionálové mohli čas od času zahrát, pokud o to budou mít zájem. Výhledově však tato možnost nebude. Zároveň bylo řečeno, že otevření hřiště tak, jako tomu bylo v Den založení, se nebude dít často.

• Famfrpáloví magíci
Možná budou skryti, možná ne. Týká se to všech na použití bomb hnojůvek a také Odrážení s muškou.

• Knihovna
Z konkurzu na nového knihovníka vyšlo kromě Martina Javora ještě jméno Nicholase McElena, který se domluvil na určité formě spolupráce a pomoci. Co se knihovny týče, těšit se můžeme třeba na slíbenou aktualizaci kroniky.

• Mazání studentů
Přes školní rok probíhalo nárazově, nadále bude probíhat pravidelně. Budou mazáni studenti s méně než –20 body. Mazání studentů dlouho zmražených asi probíhat nebude, jejich existence ničemu nevadí.

• Rozdělování nováčků
Nejprve se rozdělují nováčci aktivní rovnoměrně mezi koleje, až poté ti, co se na hradě neobjevili, a to tak, aby byly vyrovnány jednotlivé počty.

• Kolejní předměty
Přítomní primusové s ředitelem školy vyřešili mimo konkláve.

• Počet zvířat na škole
Bylo řečeno, že počet zvířat na škole je příliš vysoký a v útulku se již mláďata neprodávají. Řešení nezaznělo, ačkoliv byla zmíněna možnost kastrace i chovných stanic. Nejspíše však dojde k omezení mazlíčků nabízených v obchodě, případně k jejich promazání.

• Sošky za celohradní turnaje
Pokud se budou opakovat, a to ze strany kterékoliv koleje (zatím proběhl jen soubojový turnaj organizovaný Zmijozelem), byla by možnost domluvit se s Příčnou ulicí na nakreslení a distribuci sošek za výhry. Byly by podobné jako ty za Udílení novinářských cen.

• Maguáři a kočky
Maguárů se na hradě dočkáme nejdříve za rok, na kočky se však můžeme těšit zhruba do měsíce.

• Famfrpálová výbava v kumbálech kolejí
Kolejním ředitelům bude opravena chyba, kdy famfrpálovou výbavu mohou půjčovat jen fialovým obyvatelům hradu. Mazání studentů s výbavou je v pořádku a je s ní počítáno. Famfrpálová výstroj se neobnošuje, tedy se nemusí obměňovat jako v mudlovském světě, proto jsou tyto ztráty považovány za přijatelné. Je věcí koleje, komu důvěřuje natolik, aby mu něco propůjčila.

• Krby a soušky
V zimě je třeba přihodit jednu soušku denně, v létě jednu týdně. Topení něčím jiným než souškami není v plánu, bylo by náročné určit, co je možno do krbu hodit a jak dlouho by to hořelo. Speciální efekty jako jiné barvy ohně také nebudou.

• Čaropřehlídka
Její konání bude věcí nového správce Příčné ulice.

Tímto bodem bylo letošní konkláve zakončeno. Někteří u něj stačili téměř usnout, byl tedy nejvyšší čas se přesunout ke spánku či jiným aktivitám. Pokud na něco z výše uvedeného chcete zareagovat, můžete využít prostor v komentářích. Je to možnost, jak dostat vaše připomínky k vedení školy.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Komentáře

  1. • „Ředitel všiml toho, že Zmijozel má skoro 2 000 galeonů a navrhoval strop, aby už nebohatl. Diskutovalo se také o možnosti provrtat do zeleného konta díru tak, aby peníze tekly do sborovny, která má trezor pod zmijozelským. “

    Tak teď nevím jestli mám jít zabít někoho jiného, nebo sám sebe. Nebo obojí. Asi někoho utluču pytlíkem galeonů 😀

    Prej strop… strop… brzo budeme bohatí, jako všechny ostatní koleje dohromady! Žádnej strop! 😀

    1. Já bych zavedla darovací daň. Určité procento z darů musí jit automaticky do sborovny. A udělat to jako u mudlů, kdy se dá daň vyměřit až tři roky zpětně.

  2. Já bych dala jako strop třeba 4 až 5 tisíc galeonů, potom si budeme moct koupit všechny koleje, sborovnu a zbyde nám ještě spoustu peněz. 😀

    1. Já bych dal strop všem kolejím kromě Zmijozelu. Třeba 1 000 galeonů, takže by Mrzimor musel nějaké peníze vyhodit 😀

  3. +rozdýchává tu část o zmijozelském těžce vydřeném bohatství+ Až na jednu zelenou část opravdu skvělý článek a spousta zajímavých informací. Moc mě těší, že se dostalo i na dotazy, které jsem pokládala na Ministerstvu kouzel. Slečno Ciss více takových „zákulisních“ informací si prosíme a těšíme se na jejich realizaci.

  4. Jsem zvědavá, jestli se něco vymyslí s tou profi ligou. Je fajn to mít všechno pohromadě, díky za supr shrnující článek! 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *