49. týden ve světě

| Vydáno:


Ministerstvo kouzel se uzavřelo a kouzelníci šílí. Alespoň tak to v současné době vypadá v Číně. Na vině není nic jiného než škrkny. U nás nic neobvykléno, ovšem v Číně něco neznámého. Místní úřady netuší jak proti nim bojovat, a proto vyslaly zástupce Odboru pro kouzelnickou bezpečnost do našich končin, kde se škrknami zápasíme už delší dobu. Doufejme tedy, že se od nás přiučí.

O něco příjemnější situace je na Dálném východě, kde se konečně kouzelníkům podařilo zastavit invazi kašílků. Tento drobný tvor připomínající křížence mezi kuřetem a krysou způsoboval nemalé škody na plantážích borilských bobulí, které se užívají například proti kachní chřipce. Nyní je situace plně pod kontrolou a populace kašílků prudce klesá.

Nejen na Dálném východě je ale rušno. V pondělí totiž nečekaně ghanské ministerstvo kouzel zakázalo cestování na kobercích. Proti tomuto rozhodnutí se ovšem postavila velká část veřejnosti. Nutno podotknout, že 15% kouzelníků v Ghaně využívá právě tento způsob cestování. Bohužel do uzávěrky tohoto vydání se nám nepodařilo získat podrobnější informace, neboť místní ministerstvo odmítá komunikovat s novináři. Obviňuje je totiž ze lží a závistivých článků.

Opusťme ale politiku a podívejme se na sport.

V kvalifikaci na Mistrovství světa ve famfrpálu (MSF) se úspěšně umístily týmy z Belgie a Indie. Naopak největší favorit, Kolianští stíhači ze Švédska, prohrál neuvěřitelných 14 500 : 1 580! Těžko říci, co se přesně stalo, ale důsledky byly znát ihned. S okamžitou platností odstoupil nejvlivnější trenér tohoto století Ambjörn Tolin. Mnozí sportovci už podepsali petici proti tomuto rozhodnutí. Ambjörn Tolin se k ní zatím nevyjádřil.

U mistrovství ještě zůstaneme. Austrálie, která bude tentokrát hostitelem MSF, pociťuje první problémy. Vandalové totiž poničili část stadionu, na kterém se odehrají finálové zápasy. Podle nepotvrzených zpráv se jednalo o skupinu mudlů, která se na stadion dostala i přes mnohé bezpečnostní prvky. Australské MK ovšem na celou věc uvalilo přísné informační embargo a s novináři odmítá na toto téma jakkoli diskutovat.

Závěrem snad už jen několik očekávaných událostí. 15. prosince začínají již LXI. Kouzelnické trhy ve Zlaté uličce v Praze. 17. prosince má zasedat vrchní starostolec v Německu a rozhodnout o osudu Wilhelma Tröda, známého též jako „Jehlička“. A nakonec poslední víkend před Vánoci proběhne v reprezentačním sále Salemovy akademie vánoční ples, na který vás srdečně zve ministerstvo kouzel.

Pro Denní věštec Midar Kilahim

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *