Povídání na hřbitově

| Vydáno:



Blíží se svátky vánoční, tradiční to čas klidu a míru, tak jsme si řekli, že je to ideální čas na usmíření se s panem The Gravediggerem, bývalým profesorem a zmijozelským ředitelem na škole čar a kouzel Hogwarts.czechzone. Byl to právě Denní věštec, který otiskl jeho životopis, ze kterého předem odstranil kletbu, a životopis tak bylo možné číst bez černých myšlenek a fatálního obdivu, které vyvolával originál. Vedení školy tak procitlo a zjistilo, že ředitel The Gravedigger je obyčejný smrtelník a není důvod, aby na postu kolejního ředitele setrvával tolik desetiletí, načež byl ihned vyhozen. Černé svědomí nás od té doby hryže jako hlodavec, ze sna sebou házíme a není jiného řešení, než za panem The Gravediggerem zajít a omluvit se.


Ze svého vlastního skromného platu redaktora DV jsem zakoupila dárkový koš ZELENINA a roztřesená vyrazila k sídlu rodiny The Gravediggerových. Jak se ukázalo, mé obavy byly zcela zbytečné, pan The Gravedigger mě přijal vlídně a byl i ochoten odpovídat na mé otázky. Vznikl tak zajímavý rozhovor, který nebudu přepisovat do klasické podoby otázek a odpovědí, ale ponechám ho tak, jak byl ohnivým brkem zaznamenán. Slova pana The Gravediggera dle jeho přání budou tesána zeleně.
Po úvodních slovech a předání dárkového koše mě pan Gravedigger vyzval, abych se s ním šla projít na nedaleký hřbitov, tam že na něho padá trudomyslnost, protože je to tam takové útulné.

Krásná procházka, pane Gravedigger, až na ty psy. Kdyby nebyli za plotem, tak by mě snad roztrhali. Nemohla jsem si nepovšimnout, že jejich agrese byla namířena jen proti mně. Vás asi znají, že?
Ale vůbec ne. Vůbec ty čokly neznám. Obdivuhodné. Jak vy to děláte, že po Vás ani pes neštěkne?
Ano, máte pravdu, po odchodu ze školy už po mně nikdo neštěká. Je to úleva. Ale všimla jste si, že sice pes neštěkl, ale zato hadi syčeli všichni? Já jsem si všimla jenom tří syčáků, co Vás zdravili. To bylo ono?
Ehm, no hezoučký hřbitůvek, že? Taková uklidňující atmosféra. Rád sem chodím. Ano, vypadá to tu podobně jako u Vás v obýváku. Zřejmě stejný architekt.
Klidně mi tykejte. Já jsem Nekroušek. A ty jsi Mystička, že? Nene, pane Gravediggere, Nekro-oušek a Mistička, to by vypadalo jako reportáž o nádobí.
Nedáte si kousek kedlubny? +nabízí z dárkového koše+ Né, děkuji, já se po ní nadýmám.
Na to se vyprdněte. No to bych právě nerada.
Pojďte, posadíme se třeba sem. To je můj nejoblíbenější hrob. Jeden z nejnovějších. A čí je to hrob? ….. ježiši! Vy jste mu vykopal hrob?
Já? No dovolte. Copak už jste mě někdy viděla pracovat? Vždyť ještě žije!
Říkám Vám, že já to nebyl. CENZURA, to Vás neomlouvá! Dělat jste to neměl.
Já to fakticky neudělal. Ostatně proč by? On si ten hrob vykopal sám. Sám? A proč?
Těžko říct, přišel sem kopat hned ten den, co mi vyhodil ze školy. Aha, takže on Vás vyhodil a vykopal si hrob? Chápu to správně?
Naprosto. Ale pěkné to tu má, že? Jen co je pravda. No já píšu jen to, co je pravda! To se nemusíte bát. A proč je ta díra tak velká? Kopání ho zaujalo?
Co já vím. Třeba tu chtěl pohřbít celý Zmijozel. +s chutí se zakousl do kedlubny+ Pane Gravediggere, když už jste to nakousl, opravdu se na nás nezlobíte, že jste byl vyhozen kvůli zveřejnění vašeho životopisu?
Já vím, že máte špatné svědomí, ale nemusíte mít. Důvody byly jinde. Takže je něco pravdy na šprochu, že s Vámi ředitel prohrál nějakou hru?
Vidím, že jste výborně informovaná, slečno, nemá tedy smysl zapírat. A prohrál o hodně?
Výrazně. O více než metr. Co to bylo za hru?
Tradiční hra velkých mužů „Kdo dočůrá dál“. Pane Gravediggere, jak vy si vysvětlujete, že ředitelkou Zmijozelu po Vás nebyla jmenována profesorka Grey-Slytherin, jak snad každý očekával?
Ona je Angela už stará. Ta by už dneska prostě nezvládala vést prestižní kolej. No počkejte, ještě poměrně nedávno se ucházela o ředitelování Nebelvíru a málem jí byl přiklepnut.
No vždyť to říkám, že žádnou prestižní kolej by už nezvládala. A co říkáte na Ked Looben?
Prdím po ní. Né, já myslím tu novou kolejní ředitelku.
Já taky. Mnohem lepší kolejní ředitelka byste byla vy, slečno Fabulantová. Třeba by šlo Zmijozel ještě zachránit. To by nešlo, já jsem neutrální novinářka.
Ale máte opravdu úžasnou barvu očí +začervená se+
Proboha tuhle barvu ne!! Musím Vás zklamat, moje barva očí o kolejnosti ale vůbec nevypovídá, prostě se jen ideálně hodí k mým zrzavým vlasům.
Vždyť máte černé. To je vedlejší.
No a jaká je tedy Vaše orientace?
Hetero, proč se ptáte?
Hm, vy byste možná nebyla tak ideální kolejní. Víte jistě, že jste černovlasá zrzka? Blondýna být nemůžete? Můžu, ale nejsem.
Co to vlastně na té hlavě máte za šílenost?


Vypadá to jak stavby silnic a dálnic. Máte na to vůbec stavební povolení?
Ne, to musím? Nás v redakci takhle učesal Filius Orionis.
Vám to udělal Nebelvířec? Pak je asi vše v pořádku, když voloviny pocházejí z předvídatelných zdrojů. Taky máte super boty! +začervená se+ Ale už vás nepochválím, když hned nabíráte tuhle příšernou barvu! A pane Gravedigger, co vy teď vlastně děláte? Čím se živíte po odchodu ze školy?
Nemám důvod si stěžovat. Přijal jsem velmi dobře placené místo na Ministerstvu kouzel. O tom Denní věštec ještě neví? Měl jsem Vás za lepší novinářku. Něco se k nám doneslo. Odbor záhad, že?
Ale kdež. Odbor školství. Jsem teď nový školní exekutor. Náš zdroj přitom jasně hovořil o záhadě. Prý záhada, že vám to místo dali. A co jako školní exekutor máte na starosti?
Když např. zjistím, že nějaká škola bere z Ministerstva kouzel dotace a dluží kvalitu, tak na tu školu mohu přijít, zabavit vše cenné, prodat to a dluh pak vyrovnat. Ahá, takže vy jste teď vlastně nadřízený svého bývalého šéfa.
Ano, to jsem. Můžete tedy přijít do školy čar a kouzel Hogwarts.czechzone a zabavit třeba pana ředitele?
Ne, to bych nemohl. Jenom věci?
Jenom něco, co má nějakou hodnotu.

Děkuji za Vás čas.


Žhavé novinky z ohnivého pera.

Pro DV si vystřelila z Canonu: Mystifikace Fabulantová

I nadále podporujeme asijským duchem návrat našeho kolegy B.Ulwara, který se nevrátil z návštěvy Asie 17. století. Byla jsem seřvána madam Rawenclav, že ona – zakladatelka DV – nebyla k této výzvě přizvána. Ona, která si dobrých redaktorů považuje a ví, jak je těžké je sehnat. Vynadala mi, že ona by se přece klidně nechala fotit i nahá, kdyby to bylo k prospěchu DV. Tento návrh jsem s díky odmítla, ale byla jsem seřvána šéfem, že na můj názor tu nikdo není zvědavý a že on naopak tento nápad vítá. Prý se rád podívá,


jestli tento způsob zabere. Prosím, nenechám na sebe řvát. Ale raději se na ni nikdo nedívejte, ještě se to tu uchytí a budeme jak Playboy. K podporující skupince se připojila i profesorka te Tiba, o které jsme zveřejnili, že Ulwara kritizovala. Vyjevila však domněnku, že když se schová za vějíř, tak ji nikdo nepozná.

Na fotografii naleznete:
Horní řada: Betelgeuse Orionis v nebelvírsky červené, Cerridwen Lowra Antares ve svém vlastním obleku s geisha maskou, John Werewolf v modrém a s vlastním ptákem, George McBrave, který je připraven se za Ulwara i bít.
Dolní řada: Janel Weil v něžné růžové, dáma s vějířem ve žlutém, Alanise Olien Harlin v luxusní červené s boa, šéfredaktor Filius Orionis a pak už tam není nikdo!

Ještě jsem chtěla využít přítomnosti prof. Werewolfa a optat se ho, zda by nové asijské účesy nechtěl zakoupit pro PU. Když ale zjistil, že by rozhovor s ním byl ve stejném článku jako rozhovor s p.Gravediggerem, dokonce mnohem níže a bezvýznamněji, striktně odmítl.

PS. Vzhledem k tomu, že máme v redakci ještě několikero asijského oblečení, mohou se nám do redakce (nejlépe formou příspěvku k článku) hlásit zájemci, kteří chtějí podpořit Ulwarův návrat. Vybrané osoby budou vyfotografovány pod dalším článkem slečny Fabulantové.

Komentáře

  1. 🙁 – Bylo by bývalo lepší zásahy do původního textu se mnou konzultovat, než to takhle zkazit 🙁

  2. Anseiola – Anseiola si stěžuje, že je to tady jak po vymření, že na to všichni kašlou, ale když má možnost, aby si DV přečetli všichni, tak před sebe dá nějakou zástěnu!! I když je fakt, že pak by to byl spíš Noční věštec ;-))

    1. Re: Anseiola – Tú zástenu jej tam dal Orionis. Ansi dosť dlho protestovala, ale viete ako to je. Šéfredaktor je šéfredaktor… Ehm, vlastne ja o tom ako to bolo nič moc neviem…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *