Smrt jedenácti mudlů

| Vydáno:
Podle nejnovějších zpráv došlo 29.12. v Rusku v ranních hodinách k havárii letadla1), na jehož palubě bylo 11 mudlů a 1 kouzelník.

Původně se mudlovská policie domnívala, že se jedná o technickou závadu na zařízení. Okolnosti smrti některých cestujících ovšem byly podezřelé a při vyšetřování se zjistilo, že mnozí zemřeli ještě před havárií a to záhadnou smrtí. Do vyšetřovaní se tedy na pokyn ruského ministra kouzel (dále MK) Alexandra Dmitrijeva zapojil i tým lékouzelníků, kteří za příčinu smrti označili kletbu. Následně bylo zjištěno, že jeden z cestujících je kouzelník, zaměstnanec čínského ministerstva kouzel Yang Ti-Jian, který byl v Rusku na dovolené.

V současnou chvíli nejsou známy podrobnější informace. Chybějí také svědci události, což vyšetřování MK hodně komplikuje. Na celou věc bylo uvaleno přísné informační embargo a to kvůli podezření na útok mířený právě proti Ti-Jianovi. Čínské ministerstvo kouzel totiž před nedávnem zakázalo prodej lukimary smrduté, která je zařazena mezi nebezpečné rostliny a která se pěstuje v Rusku ve velkém.

Tento útok ovšem nebyl prvním. Připomeňme smrt dvou čínských kouzelníků na východě Ruska letos na podzim. Ti byli před svou smrtí dokonce mučeni.


1) letadlo – mudlovský prostředek na přepravu osob, zvířat a věcí vzduchem

Komentáře

  1. – To vypadá jako článěk v kouzelnických novinách! Co se děje? Proč se zavádí takové novinky?! 😀

    1. Re: – Už mě štvalo že tu takové články nejsou 🙂 Ale doporučuji i svůj 49. týden ve světě 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *