52. týden ve světě

| Vydáno:

Rok se s rokem sešel a máme tu opět konec. Tedy nikoli konec všeho, ale pouze roku 2010. A jaký byl jeho poslední týden?

Vánoční šílenství ve většině kouzelnických rodin utichlo a všichni už jenom rozjímali. Mudlové by si z nás měli vzít ponaučení, neboť oni po Štědrém dni nedělají nic jiného, než že jdou zase nakupovat. Ach, díky za to, že jsem kouzelník! Jedno takové nakupování ale nebylo příjemné pro mudlovskou rodinu v centru Paříže. Mladí kouzelníci si totiž udělali legraci a očarovali několik kusů oblečení. Chudáci mudlové se pak v převlékací kabince divili, proč na ně ten svetr a halenka útočí. Naštěstí místní ministerstvo zakročilo poměrně rychle a mudlům vymazalo paměť. Mladí kouzelníci za tento čin dostali jenom výtku, neboť je jim teprve šest let.

O něco veselejší byla situace u Sv. Munga na dětském oddělení. V pondělí totiž pacienty navštívil ministr, popřál jim příjemné svátky a k překvapení všech jim donesl dárky – pro každého jednoho kebuláčka. Je tedy vidět, že kebuláčci jsou opravdu hitem letošního roku. A to hlavně díky tomu, že se dají velice těžko sehnat. Údajně se chystá i limitovaná edice, která bude čítat jen 3 kusy! Kdy ale má být k dispozici, o tom naše zdroje mlčí.

Klid a pohoda ale nejsou všude. Jak už jsem minule informoval, v Ghaně tamní ministerstvo zakázalo užívání koberců. To vyústilo až v protest, který se konal ve středu. Nespokojení kouzelníci zablokovali hlavní letaxové sítě a po celé zemi nejezdily ani Záchranné autobusy. Dokážete si tedy jistě představit, jaká je v tomto africkém státě situace. Podle našich zdrojů ovšem ministerstvo změnu vyhlášky odmítá a zákaz koberců stále platí. Našlo se sice několik odvážlivců, kteří koberec použili, ale jakmile se o tom dozvěděli gardisti, tedy místní „policie“, koberce zabavili a zničili. Jak se bude situace vyvíjet, to se nyní nedá odhadnout.

Radost a veselí také zaútočily v oblasti sportu. Nečekaná výhra Smrdutých pralinek proti Boloňským kanonýrům totiž tento famfrpálový tým katapultovala na mistrovství světa. Zápas to byl ale vskutku úchvatný, což potvrzují i famfrpáloví odborníci.
„Již dlouho jsem neviděl takto krásný, nerozhodný a hlavně dech beroucí zápas,“ potvrzuje Albert Koil, předseda Ligy famfrpálových hráčů. Ty, kteří na tomto zápase chyběli, bych rád obeznámil s výsledkem – 1500:1490! Štěstí přeje připraveným, což bylo potvrzeno faktem, že tým Smrdutých pralinek nasadil na chytače novinku – Chuliena Andaréze, což jistě Kanonýři nečekali.

Abychom ale nemluvili jenom o famfrpálu. Na Silvestra se již tradičně uskutečnil tzv. Mudlovský sportovní maraton, letos neuvěřitelný LVI. ročník. Při něm si kouzelníci na vlastní kůži vyzkoušeli mudlovské sporty, například fotbal, volejbal či tenis. A musím uznat, že to byla poměrně veliká zábava vidět kouzelníky, kteří v životě nic podobného nehráli, jak se pachtí za malým žlutým míčkem a neví, co s ním.

A závěrem snad jen několik očekávaných událostí.

Koncem prvního týdne se uskuteční další Benefiční vernisáž, jejíž výtěžek poputuje na léčbu nemocných sokaninským ekzémem.
A 8. leden bude ve znamení změn – ve Spojených státech amerických se totiž bude volit nový ministr kouzel. Ten stávající rezignoval na svoji funkci před Vánoci a to kvůli chatrnému zdraví. Koho nakonec zvolí, si nikdo nedokáže odhadnout, neboť je celkem 5 rovnocenných kandidátů.

Pro Denní věštec Midar Kilahim

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *