Závislost na pixelech II.

| Vydáno:
Když se podívám, kolik takových kolekcí – menších i větších – jsem zanavrhovala během prvního roku mého navrhování, dostanu se na číslo deset, což už je docela slušné a dá se to myslím takovou závislostí nazvat. Teď jsem zhruba tak v půlce a ukážu vám další skvosty, které vyšly zpod mé jehly v roce 2008.

Bylo to někdy v červnu a na řadu přišla letní kolekce. Co to znamená? Plavky! Bylo to to léto, kdy se na Příčné objevily (aspoň si myslím) ty krásné francouzské plavky a koupací čepice, kousky, které jsou prostě boží. Já jsem také přispěla svou troškou do mlýna. Tedy na Příčnou.

Rok předtím v kinech vyšel Sweeney Todd a vzhledem k mé vášni pro gothic a temnou módu (jak jste mohli vidět v minulém článku) mě tento film nenechal chladnou. Chopila jsem se plavek.

Inspirovala jsem se tedy dámskými plavkami, až na to, že já jsem chtěla plavky se sukní, a tak vzniknul Letní plážový oděv. Já když se inspiruji, tak to skoro nikdy není přesná kopie šatů (i když i takové si příště ukážeme). Mnohem radši mám volnou inspiraci.

Na dalším páru plavek, či spíš letních šatů, taky můžete vidět inspiraci gothic stylem. A naprosto špatně vystínovanou černou. No… špatně. Spíš vůbec nevystínovanou černou. Mít čas, tak si ty šaty navrhnu ještě jednou, protože ty jsou opravdu pěkné, a navíc je mám ušité i v reálu.

Při další kolekci jsem se nakrátko odpoutala od temnoty (alespoň zčásti) a navrhla tři šaty z mé vůbec moc oblíbené pohádky Princezna se zlatou hvězdou. Jak jistě víte, princezna si nechala ušít troje krásné šaty, a to mě fascinovalo. Já osobně bych je brala všechny tři. Avšak moje nejoblíbenější jsou ty půlnoční.

Kdo neví, tak to měly být šaty jako svítání, jako slunce v pravé poledne a jako noc.

A protože jsem tu pohádku znala vlastně nazpaměť, rozhodla jsem se sama si pro sebe ušít ony tři krásné šaty. Nejsou tak úžasné jako v pohádce, ale co už se dá dělat. Lemy šatů a jejich obrysy jsou opět jaksi křivé a nanicovaté. Nu což… pořád jsem ještě nebyla mistr.

O několik let zpátky jsem se vrátila k oněm prvním šatům (svítání) a předělala je na šaty zimní, myslím, že do nějaké soutěže.

A to je pro dnešek vše. Těším se na vás zase příště, tentokrát se společenskými obleky.

Původně pro Hadího krále
Wenai Lafayette


Původní komentáře:

Narcisse Cinerea, 23. března 2019
Všechny šaty od vás potřebuju! Doufám, že mi pracovníci u Munga dovolí si je koupit a skladovat na pokoji!

Inees Rut Gowstring, 25. března 2019
Slečno Wenai, neuvažovala jste o prodeji na splátky? Kde máme na všechny ty krásné šaty brát? No a ten chtíč je občas silnější než racionální pohled na konto. 😀

Marguerita Laux, 26. března 2019
Na letní plážový oblek jsem šetřila jako šílená, ty šaty mám ráda dodnes! Ty poslední šaty byly někdy k prodeji? Protože ty taky potřebuju!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *